Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Hur du håller råttor borta från hönshuset

En av de vanligaste frågorna vi får från folk som funderar på att skaffa höns är…

“Kommer hönsen göra att jag får problem med råttor?”

 

Det viktigaste att nämna är att råttor inte lockas av höns, de är ute efter deras mat. När vi är på det klara hela med detta kommer tanken på hur vi kan minska risken för råttor i trädgården inte vara lika skrämmande.

Förvara allt foder i säkra behållare med lock

Håll hönsens foder så säkert och omslutet det bara går för att minska dofter som kan locka fram ovälkomna gäster. 

Kasta bara mat på marken som du vet att dina höns kommer äta

Undvik att det ligger massvis med hönsfoder i gräset för råttorna att smaska på, utan kasta bara ut saker som du vet att hönsen kommer klara att äta upp under dagen. En bra lösning för detta är att använda en majsbehållare som pickleksaker, eller en hängande behållare som Caddi.

Ta bort matbehållare från gården på natten

Täck över eller ta helt bort allting som innehåller mat när det blir mörkt, och sätt ut dem igen när du släpper ut hönsen på morgonen. Hönsen kommer vanligtvis vara inne i huset och sova under natten, så det kommer inte märka av att maten är borta.

Häng CD-skivor på gården

Rykten säger att reflektionerna från CD-skivor stressar råttor, så att de kanske inte ens vill komma nära hönshuset. Häng upp ett par gamla CD-skivor på snören på gården och se om det fungerar!

Plocka ägg varje dag

Råttor är också intresserade av hönsens ägg, så se till att du plocka in äggen varje dag, så att ännu en frestelse är borta. Eglu-hönshusen är helt säkra för inkräktare, så dina tjejer kan lägga sina ägg i lugn och ro.

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *