Omletbloggen

Bygg en rolig labyrint till din hamster

Hamstrar älskar att leka och utforska världen! Det finns massvis med leksaker och roliga grejer att köpa till ditt husdjur, men skulle det inte vara roligt att själva designa och bygga en rolig labyrint som han eller hon kan leka i? Det är enkelt och roligt att göra, och kommer vara kul för både dig och din hamster!

Det här behöver du:

  • En grund låda av något slag, kanske en fruktkartong från mataffären eller en gammal resväska.
  • Tunn kartong för att göra väggar, tunnlar och andra delar av labyrinten.
  • Giftfritt lim. Vi använde en limpistol.

Nu börjar det roliga!

Bygg väggar, tunnlar, broar, grottor och allt du kan tänka dig. Fäst dem på lådan med limmet. Du kan också använda andra saker du har hemma, som äggkartonger eller tjockare snören. Ju fler saker i labyrinten, desto bättre!

Vi byggde ett litet tält som mål, och la en godisbit där som vår hamster fick leta efter.

Alla gångar behöver inte leda till målet. Vissa kan vara en återvändsgränd, eller så kan du ge din hamster möjligheten att välja mellan två vägar, som leder till olika roliga hinder. Kommer din hamster välja den gröna eller den gula tunneln?

Dina hamster kommer troligtvis försöka klättra ut ur labyrinten då och då, så se till att du håller ett öga på hen medan ni leker.

Så plocka fram pyssellådan och använd er fantasi!

Vi skulle gärna vilja se bilder på labyrinterna ni bygger! Skicka bilder till marketing@omlet.se, eller tagga oss i bilder på Instagram!

 

This entry was posted in Gerbiler


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *