Omletbloggen

Uppgradera din kattgård med dessa DIY-idéer

En av de bästa sakerna med Omlets kattgård är hur otroligt mångsidig den är. Gården i sig kan anpassas för att passa den yta du har och behovet hos dina katter, men det är inte allt! Vi ser ofta kreativa och roliga lösningar från kunder, och vi tänkte att vi skulle dela med oss av några som kanske kan inspirera dig, vare sig du ska skaffa en kattgård för första gången eller bara letar efter sätt göra gården klar för våren!


INREDNING

När det kommer till att inreda din gård finns det i stort sett inga begränsningar. Låt dina katter göra allt de älskar att göra på gården, vare sig det är att klättra, leka, springa runt, klösa, gömma sig eller bara vila i en hängmatta. Du kan göra gården ännu mer praktisk med överdrag som gör att katten kan njuta av gården i alla väder, eller en stol för dig att sitta på medan du tillbringar tid med dina pälsklingar. Vi älskar också alla (kattvänliga) blommor och växter som kunder lägger till i eller runt gården för att få den att smälta in ännu mer i trädgården!


KOPPLA DEN TILL HUSET

Kattgården kommer med fyra väggar, men den är robust nog att vara stabil med bara tre av dem. Om du hittar ett sätt att säkra gården till huset är det en lösning för att låta katterna röra sig mellan huset och gården när de vill. Denna fantastiska gård tillhör en kund i Danmark, med en speciell kattingång från källaren till gården i trädgården, där det ser ut som att både människor och katter kommer tycka om att vara för att njuta av den friska luften. Genom att kombinera genomskinliga och täckande överdrag har de också sett till att katterna är skyddade från både regn och sol medan de är ute på gården.


JOBBA MED DET DU HAR

Denna tyska kund bestämde sig för att bygga gården runt ett litet träd hen redan hade i trädgården. På så sätt slipper du inreda gården något vidare, eftersom trädet fungerar som både klätterställning och skydd från solen under varma dagar. Perfekt!


GÅRD PÅ HJUL

Den modulära designen på kattgården betyder att det är möjligt att flytta på den när det behövs. Om du bara vill byta plats i trädgården kan du bjuda över några grannar och lyfta hela gården, eller om du ska flytta eller vill använda ytan till något annat under en tid kan du montera ner den till mindre delar och förvara någonstans tills nästa gång du vill sätta upp den.

Det verkar dock som att denna franska kund inte tyckte att det var bra nog, och bestämde sig för att bygga en plattform med hjul, så att gården kan puttas runt på uteplatsen för att hitta perfekt sol/skugga-nivåer, eller låta katten antingen vila i ett hörn av trädgården iväg från all liv och rörelse eller flytta hen närmare huset för en mer social stund utomhus.

Be om hjälp på ett byggvaruhus för att se vad du behöver för att återskapa denna lösning. Vi skulle rekommendera att se till att gården är stadigt fäst på plattformen, och att du väljer hjul som kan låsas för att minska risken att gården rullar in till grannarna när det blåser!


HÖRNLÖSNINGAR

Om du får slut på plats i en riktning, gå runt hörnet! Denna fantastiska struktur kan vara det bästa vi sett! De olika viloplatserna, lektunnlarna, leksakerna, de snygga konturerna med småsten – vem skulle inte vilja tillbringa sina dagar här?


Har du en kattgård? Skicka bilder på dina lösningar till oss, så kan du vara med i kommande blogginlägg!

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *