Omletbloggen

Låt husdjuren ta del av dejten

När Alla hjärtans dag närmar sig kommer många av oss boka bord på fina restauranger och leta efter filmer att se på bio tillsammans med våra partners. Visst, det är trevligt, men skulle du inte helst vilja inkludera den tredje medlemmen i er relation, ert husdjur, i planerna? Vi har satt ihop ett dejtnight-schema som både människor och djur kommer tycka om, så att ingen lämnas utanför!

Ett par dagar tidigare

Om du planerar att köpa en present till din partner, se till att du också skämmer bort ditt husdjur med någonting speciellt, eftersom de varit så duktiga. Kanske några roliga tillbehör till dina kaniner och marsvins gård, som ett gömställe eller en Zippi-tunnel? Hundar och katter kommer alltid uppskatta en ny superbekväm säng, som de lyxiga bolsterbäddarna från Omlet.

16.00 Tid utomhus

Beroende på vilket sorts husdjur du har kan nyckeln till en lyckad dejt vara att trötta ut dem lite innan ni går in och gör er bekväma. Kaniner och marsvin kommer älska att springa runt i sina tunnlar i trädgården, katter kommer njuta av frisk luft (låt dem antingen jaga runt i kvarteret ett par timmar, eller tillbringa tid tillsammans med dem på deras kattgård), och hundar kommer känna sig nöjda med en lång promenad eller en tur till parken för att träffa några hundkompisar. Om du har en hund, varför inte stanna på en hundvänlig bar eller ett café för fika innan ni går hem?

18.00 Lekdags

Detta är ett perfekt tillfälle att tillbringa kvalitetstid tillsammans med ditt husdjur, och göra allt det som du vet att de tycker om att göra. Om du har ett mindre djur kan du och din partner bygga en labyrint eller ordna en skattjakt för dem genom att gömma godisbitar och bygga hinder runt om i vardagsrummet. Katter kommer älska att jaga efter leksaker, och hundar kan inte få nog av dragkampslekar. Om du vill skämma bort ditt husdjur ännu mer, varför inte ge dem en ny leksak att underhålla sig själva med?

19.00 Middag

Nyckeln till en perfekt hemmadejt är god, och gärna ganska onyttig, mat. Kanske är detta ett bra tillfälle att testa ett av de där recepten du sparat som kräver lite mer tid och ansträngning? Eller så kan ni beställa hem mat, om ni är trötta efter all lek. För att involvera husdjuren helt och hållet föreslår vi att ni ser till att de också får någonting speciellt till middag. Det finns massvis med enkla och nyttiga recept för alla sorters husdjur på nätet, så du kommer lätt kunna hitta något du tycker är roligt att laga, och som dina husdjur kommer älska att äta. Dela upp arbetet och låt din partner laga något åt djuren medan du lagar middag åt er, eller vice versa.

20.00 Spabehandling

Gör er bekväma på soffan för lite avslappning för både husdjur och människor. Bada ditt husdjur och ta hand om hen, kanske genom att klippa klorna, borsta pälsen och rengöra deras tänder. När du lägger på en ansiktsmask eller gör en manikyr kan hundar och katter må bra av en oljebehandling för torr hud och slitna tampdynor. Avsluta spa-timmen men en lång massage. Ditt husdjur kommer förmodligen inte vara till mycket hjälp här, så ni människor får turas om.

Medan ni njuter, varför inte sätta på lite avslappnande musik? Spotify har nyligen lanserat Spotify for Pets, skräddarsydda spellistor baserade på ditt husdjurs personlighet och din musiksmak. Dessvärre är du begränsad till bara ett par olika husdjur för tillfället, men finns ingenting som säger att din kanin inte kan njuta av en katts spellista?

21.00 Film och snacks

Poppa lite popcorn, häll upp ett glas vin och kryp upp i soffan tillsammans med dina favoriter för lite Petflix. Se till att ditt husdjur har en plats där han eller hon känner sig bekväm och kan slappna av, kanske på en speciell filt eller säng. För hemmadejter rekommenderar vi en enkel romcom, eller någonting annat som både du och ditt husdjur kan vila framför. Fixa filmsnacks och något gott att dricka till ditt husdjur; vi har gott om godsaker för alla husdjur i vår butik, inklusive Pawsecco, om ni vill fira på riktigt. Som en extra bonus har vi just nu 25% rabatt på alla godsaker, så passar på att fylla skafferiet!

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *