Omletbloggen

Inköpslista för din nya valp

Du ska skaffa valp – grattis! Att ta med en valp hem är en otroligt spännande upplevelse, men det kan också vara väldigt överväldigande, eftersom din nya vän kommer kräva i stort sett konstant uppmärksamhet och tillsyn. För att minska stressen det kan innebära inte ha rätt saker hemma när hunden är på plats kan du se till att du har dessa valpnödvändigheter innan han eller hon flyttar in!


✔️ Säng och filt

Växande valpar tillbringar stor del av sina dagar med att sova, så de behöver en bekväm säng att vila på. Omlets bolsterbäddar har madrasser med memory foam som kommer forma sig efter din hunds kropp och ge stöd och komfort efter timmar av lek. Som en extra fördel kan överdraget tas bort och tvättas i maskin, så du behöver inte oroa dig för olyckor eller leriga tassar.

Om du vill att din hund ska känna sig extra säker i sitt nya hem kan du välja att ge hen en koja att sova i. Hundar älskar att omslutas av väggar när de sover, och den superfina Fido Nook förser din nya vän med en plats i hemmet som bara tillhör honom eller henne. Den kan dessutom komma med en superpraktisk garderob där du kan förvara alla hundsaker.

Se till att din valp också får en supermjuk filt att vila på. Om du har en filt i sängen kommer valpen associera den med hemma, och den kan användas som en snuttefilt när ni är ute och ser nya platser och provar nya saker!

✔️ Mat och skålar

Du har förmodligen fått instruktioner från uppfödaren kring vad du ska ge din valp att äta de första veckorna, och det är bäst att hålla sig till dessa råd för att minska risken att valpen får ont i sin lilla mage. Efter ett tag kan du gradvis börja introducera maten du vill ge din hund framöver. Se till att det är ett bra foder anpassat för växande valpar..

Köp skålar till mat och vatten i rätt storlek. De måste vara djupa nog så att innehållet inte flyger över hela golvet, men stabila nog att de inte ramlar omkull. Det är också bra att ha ett par reseskålar som ni kan ta med på era äventyr.

✔️ Träningsgodis

Nyckeln till en väluppfostrad och fungerande hund är att uppmuntra och förstärka alla goda beteenden. Se till att du har gott om små godisbitar hemma som du kan ge till din valp när han eller hon varit duktig. Världen kan vara ganska skrämmande för en liten valp som lär sig nya saker, och vetskapen om att hen kan återvända till dig för beröm och kärlek (och en godisbit!) kommer skapa ett starkt band mellan er.

✔️ Tuggleksaker

Valpar älskar att tugga på saker, och alla som varit nära en valp vet att de där vassa tänderna kan orsaka skador, vare sig det är på dina soffkuddar eller dina favoritskor. Ge din valp några passande tuggleksaker för att minska smärtan av växande tänder och låta hen släppa ut lite energi. Du kan behöva prova ett par innan du hittar en som är rätt storlek och hårdhet, så se till att du har ett par hemma att byta mellan.

✔️ Halsband och koppel

Så fort din valp är redo att gå ut i världen behöver hen ett snyggt halsband att sätta sin ID-tag på. Vi har massvis av olika sorter i vår butik, så det kommer inte vara svårt att hitta ett som passar dig och din valp. Matcha med ett koppel eller en sele.


De här sakerna är de viktigaste att köpa innan du hämtar din valp och tar med den hem. Du kommer förmodligen upptäcka att det finns massvis med andra saker som är bra att ha, som pälsvårdsprodukter, kloklippare, rengöringsprodukter och till och med en jacka eller tröja, men om du checkar av vår lista kommer du klara de första veckorna med er nya familjemedlem utan några akuta shoppingrundor!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *