Omletbloggen

Vilken hönsras är du? Gör vårt test!

En höna med en Caddi godsaksbehållare

Gillar du att resa och upptäcka nya platser?

A: “Borta bra men hemma bäst” brukar jag säga. Jag mår som bäst där.

B: Jag älskar att utforska nya platser, och jag letar alltid efter nya resmål att besöka.

C: Jag gillar att åka på semester då och då, men jag föredrar att besöka platser jag redan sett.

D: Jag älskar att åka till solen, men när jag är där ligger jag mest vid poolen.

Vad tycker du om barn?

A: Jag ÄLSKAR barn, de är så GULLIGA. Och de säger så knasiga saker!

B: Barn är som små vuxna skulle man kunna säga: jag gillar vissa och tycker andra är rätt jobbiga.

C: Jag älskar inte bebisar, men när man kan prata med dem är de ganska roliga att umgås med.

D: Ärligt talat tycker jag inte att de är värda besväret.

Vad tar du för roll i en grupp?

A: Jag håller mig vanligtvis i bakgrunden och låter andra bestämma, det är lättare så.

B: Jag brukar hålla mig till de jag har mest gemensamt med och stannar där. Men jag är ingen ‘people pleaser’.

C: Jag får ofta ledarrollen utan att ha bett om den. Jag kanske utstrålar självsäkerhet? Det spelar ingen roll för mig egentligen, jag gillar att bestämma.

D: Jag är oftast den högljudda som försöker se till att alla mår bra och att ingen är obekväm.

Skulle du säga att du är vänlig?

A: Jag kommer överens med de flesta, och det är viktigt för mig att vara omtyckt.

B: Ja, jag antar det. Jag är otroligt generös mot människor jag tycker om, men jag lägger inte tid och energi på att vara trevlig mot de jag inte kommer överens med.

C: Ja, absolut. Jag är nyfiken, så jag gillar att träffa nya människor.

D: Jag kan vara lite avvaktande i början, så jag kanske inte framstår som jätteöppen.

Hur renlig och ordningssam är du?

A: Jag tycker absolut inte om smuts, och jag håller mitt hem skinande rent.

B: Jag skulle säga perfekt mängd, men jag antar att andra nog skulle säga att jag är ganska stökig.

C: Kan jag säga medium? Medium.

D: Jag tycker inte det är superviktigt, men mest för att det alltid finns någonting roligare att göra än att städa.

Vad skulle du säga är din bästa egenskap?

A: Jag är väldigt lätt att ha att göra med.

B: Jag står upp för vad jag tror på.

C: Jag är väldigt snäll.

D: Jag är ambitiös och tar tag i saker och ting.

Hur skulle du beskriva din stil?

A: Jag är intresserad av mode, speciellt skor. Man skulle kunna säga att skor är lite av en besatthet.

B: Det viktigaste för mig är att kläderna jag har på mig är bekväma.

C: Elegant och klassisk.

D: Jag gillar stora mönster, men min garderob är i stort sett svartvit med lite färgglada inslag.


En fluffig kochin-höna

Flest A: Du är en kochin

Precis som den fluffiga kochin är du ödmjuk och uppskattar de enkla sakerna i vardagen. Tack vare din vänliga personlighet kommer du bra överens med de flesta människor och husdjur, men precis som kochinhönor ibland blir undergivna i en blandad flock kan du behöva jobba på att stå upp för dig själv och se till att ingen utnyttjar dig. Du är inte direkt äventyrlig, utan föredrar att tillbringa tid hemma med familj och vänner snarare än att gå ut och festa, precis som en kochin. Dessa ganska lata höns håller sig nära marken och vill helst inte smutsa ner sina fjädrade fötter. De har starka modersinstinkter och riskerar att bli liggsjuka.

En höna av hönsrasen gammal engelsk stridshöna

Flest B: Du är en gammal engelsk stridshöna

Dessa vackra små höns är en av de äldsta raserna som finns. Precis som du är de aktiva och självsäkra, alltid på jakt efter nya saker att utforska. Du håller din familj nära och är väldigt generös mot de som du älskar. Det kan dock innebära att du ibland har svårt att förlåta folk som skadat dig eller dina vänner, och du har inga problem att stå upp mot någon du inte kommer överens med. Engelska stridshöns är tåliga och ganska högljudda, och mår inte bra om de inte får gott om plats att röra sig på. De är små och vänliga mot människor, men tupparna har en aggressiv sida, förmodligen eftersom de härstammar från raser som användes för tuppfäktning.

En höna av hönsrasen leghorn

Flest C: Du är en leghorn

Du är en ambitiös och hårt arbetande person, och du är ofta gruppens mittpunkt. Precis som leghornhönana tar du saker som de kommer och kan hantera det mesta som kommer i din väg, men du tycker inte om att förlora kontrollen. På grund av sin självständiga natur är leghornhöns svåra att tämja, och om de får möjligheten kommer de flyga upp och sova i trädkronor. De är inte naturligt bra på att ruva, men kommer ta väl hand om sina egna barn. De lägger gott om ägg och är bestämda men vänliga mot människor.

En höna av hönsrasen ancona

Flest D: Du är en anacona

Precis som dessa vackert prickiga fåglar är du självständig och bestämd, och har alltid någonting för dig. Du är öppen och tillmötesgående och tar ofta rollen som klassens clown, men det kan ta ett tag att komma dig nära eftersom du bara öppnar upp för de du verkligen litar på. Anaconahöns är gladast om de får gå fritt och leta efter mat under dagen, men vill komma tillbaka till sitt bekväma hönshus på kvällen. De lägger gott om ägg, men är kända för sin ovilja att ruva befruktade ägg. Precis som du är de inte speciellt intresserade av bebisar och barn.

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *