Omletbloggen

Funderar du på att ha kaniner och höns tillsammans?

Funderar du på att ha höns och kaniner tillsammans? Dessa två husdjur, som båda älskar att vara utomhus, har faktiskt flera likheter och kan leva tillsammans harmoniskt så länge deras individuella behov tillgodoses. Höns och kaniner har bott tillsammans över hela världen i generationer, så med lite förberedelser och planering kommer du att kunna ha båda i din trädgård. Upptäck hur du kan ha dessa två husdjur ihop och vad du kan förvänta dig på vägen.

Hönor går ut ur Eglu Cube

Höns och kaniner tillsammans

Både höns och kaniner är väldigt sociala djur som tycker om att umgås med andra av sitt eget slag, sina ägare och till och med varandra. Höns och kaniner behöver ungefär lika mycket utrymme, och deras idealiska temperatur och mängden tillsyn de behöver är lika. Att ha ett enda stort område med särskilda utrymmen för deras egen mat och logi är perfekt för att kunna ha både höns och kaniner tillsammans.

Men det finns några saker som du behöver tänka på om du vill ha kaniner och höns ihop – att bara ha dem ihop i en hönsgård eller kaningård utan deras egna områden, blir inte bra. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan hjälpa din flock och höns att ha en harmonisk samexistens.

Introducera dem för varandra tidigt

Det är större chans att du lyckas om du börjar introducera djuren för varandra när de är unga, så att de föds upp tillsammans. Men oavsett hur gamla de är, måste du börja med att först ha dem på olika sidor av ett staket eller i en husdjursgård så att de kan vänja sig vid varandra. Omlets skiljeväggar för hönsgårdar utomhus är perfekta för att kunna skilja dem åt. När de är redo att spendera tid ansikte mot ansikte, är det bra att ha dem i en stor inhägnad, så att ingen känner sig hotad av den andra arten. Gör inhägnaden gradvis mindre, tills de alla är i kanin- eller marsvinsgården där du planerar att ha dem permanent.

Se upp för tecken på problem

Dina höns kan försöka picka på kaninerna medan de vänjer sig vid deras snabba rörelser. Detta skadar inte en fullvuxen kanin och bör gå över efter några dagar. Ställ aldrig en väldigt ung kanin tillsammans med en flock vuxna höns, eftersom kaninen är mycket mer sårbar. Om din kanin inte har fötts upp med hönsen från att de var kyckling, se till att din kanin är minst 4 eller 5 månader gammal innan du introducerar dem för varandra. Om du märker att pälstuvor dras ut eller att det kommer nödrop från din kanin, ta bort hönsen direkt.

Olika bostäder

Höns och kaniner har väldigt olika sovvanor. Höns sover på natten, medan kaniner söker skydd på marknivå. Att de har sina egna sovplatser kommer också att förhindra att höns lägger sin spillning på intet ont anande kaniner under natten. Dina höns ska ha sitt eget hönshus, och kaniner behöver ha en egen kaninbur att dra sig tillbaka till vid slutet av dagen, eller när de är överstimulerade.

Kostbehov

Medan höns och kaniner kan äta samma färska grönsaker och vissa godsaker, är huvuddelen av deras kost väldigt olika. Höns behöver läggfoder, medan kaniner behöver pellets som innehåller mindre protein och som huvudsakligen består av timotejhö. De vill gärna prova varandras foder, men det kan orsaka matsmältningsbesvär. För att förhindra detta, kan du se till att dina foderbehållare till höns är utom räckhåll för dina kaniner och att kaninerna blir matade inne i sin bur, eller i ett separat område som de kan nå via Zippi kanintunnlar, som inte kan nås av dina höns.

Kaniner är renliga djur

Kaniner är välkända för sin renlighet. De strävar efter att gå på toa på samma plats varje gång, och de kommer noggrant att rengöra sig själva med sina tungor och tassar. Höns å andra sidan har inte ett rykte om sig att vara renliga. De kommer att släppa sina avföring var de än är för tillfället – vilket inte kommer att imponera på dina kaniner. Som tur är, är Omlets hönshus, hönsgårdar och kaninburar alla lätta att rengöra, så det kräver minimalt med tid och ansträngning att hålla ordning på deras gemensamma utrymmen.

Se till att det finns gott om plats

Att ha två arter på ett ställe kan vara utrymmeseffektivt på det hela taget, men se till att hönsgården är tillräckligt stor och utrustad med leksaker och gömställen för att underhålla och lugna dina husdjur. Vår Caddi godsaksbehållare är en perfekt matleksak för både kaniner och höns när det gäller att äta färska grönsaker och Zippi tunnlar är perfekta små gömställen för trötta kaniner.

Se till att ha mer än en av varje

Eftersom höns är flockdjur och kaniner lever i grupper behöver de ha sällskap av samma art. Ha alltid minst två kaniner tillsammans – även om de är med dina höns. Kaniner ser efter varandra, sover tillsammans och talar samma språk, så det är viktigt att ha ett par kaniner. Kastrerade hanar, kastrerade honor eller en av varje är vanligtvis de bästa kombinationerna. Hankaniner som hålls tillsammans bör alltid kastreras för att undvika aggressivt beteende, inklusive mot dina höns. På samma sätt kommer tuppar i en flock höns att försvara hönsen, vilket kan innebära aggressivt beteende riktat mot kaninerna. När du har höns och kaniner tillsammans, undvik att ha en tupp.

Omlet och din blandade flock

Vi har designat hönshus och kaninburar för att inte bara vara praktiska och funktionella utan också för att vara hemtrevliga. Genom att ha höns och kaniner tillsammans på en delad plats, kommer du kunna njuta av sällskapet av båda utan att offra tid med de andra. Du kan skapa den ultimata platsen där du kan spendera tid med dina höns och kaniner i en stor kaningård för utomhusbruk, och dra fördel av den interaktion som olika arter kan ge varandra – och oss människor.

En kanin i kaningården till Eglu Go

 

 

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *