Omletbloggen

Låt dina höns upptäcka hönsgungan The Chicken Swing

En höna av rasen gingernut ranger sitter på The Chicken Swing från Omlet i en trädgård

Att sitta på pinnar högt uppe i träd är naturligt för höns, eftersom det är en av de säkraste platserna du kan vila på om du är en vild höna. Och att sova på en gren som försiktigt rör sig fram och tillbaka, eller till och med gungar, gör dig till ett ännu svårare mål för rovdjur. Så instinktivt bör dina fåglar vilja hoppa rakt upp på sin Chicken Swing utan någon tvekan!

Med det sagt är höns dock sårbara och smarta djur, vilket betyder att de kan vara lite tveksamma till nya saker. De tycker inte om att vara försökskaniner, så om du skaffat en ny leksak och är besviken över att hönsen inte verkar speciellt intresserade av den kan du behöva hjälpa dem att komma i gungning! 

Montera din hönsgunga

The Chicken Swing är smart designad för att göra det så lätt som möjligt för höns i alla åldrar att använda dem. Själva basen har en skrovlig yta som liknar en majskolv, vilket gör att den är lättare att hålla om än en jämn plastyta.

Se till att du placerar gungan någonstans där den kan åka fram och tillbaka utan att stöta i någonting, t.ex. väggar eller andra saker du har i hönsgården. Välj en skyddad och täckt plats i skuggan så att hönsen kan gunga i alla väder!

I slutändan vill du att din Chicken Swing ska hänga ovanför hönsens huvud, så att de kan gunga utan att riskera att stöta in i någon av sina vänner. De flesta höns kan hoppa ganska högt för att komma upp, men gör det lätt för dem till att börja med och häng gungan nära marken. Chicken Swing är lätt nog att om den skulle råka träffa en höna så kommer det inte skada dem.

Du kommer inte behöva träna alla dina höns att använda gungan. De är flockdjur, så om du får en av dem att visa de andra hur man ska göra är chansen stor att de andra snart kommer vilja prova!

Låt hönsen försöka

Så välj din mest äventyrliga höna och sätt ner henne på gungan, som du hängt väldigt nära marken. Ge henne någonting smaskigt direkt, så att hon associerar gungan med goda belöningar. Gör detta ett par gånger tills du känner att hon verkar bekväm med att sitta på gungan. Försök då att försiktigt putta på gungan så att den rör sig. Belöna hönan varje gång hon kommer mot dig. Putta lite mer varje gång du försöker, och börja sakta men säkert flytta gungan högre över marken.

Om det verkar som att hönan vid något tillfälle verkar stressad eller rädd, avsluta träningen, släpp ner henne och börja från början. Det är viktigt att hon bara associerar gungan med bra saker!

Det är inte säkert att alla höns kommer vilja gunga, det är helt enkelt något du måste acceptera. Unghöns är mer benägna att ta risker och prova nya saker, men personlighet spelar också in, så du kommer inte automatiskt få hela flocken att hoppa upp för att du introducerar gungan när de är kycklingar. De flesta höns kommer dock, efter lite övertalning, verkligen älska att gunga, och det är värt lite arbete när du ser dina höns stå på kö och vänta på sin tur!

Ett collage av bilder på hönor som använder The Chicken Swing från Omlet

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *