Omletbloggen

10 katt-hacks som alla kattälskare borde vara medvetna om

En katt ligger på den pistagegröna kattbädden Maya från Omlet

1.

Om du har problem med att din katt katt äter sin mat för fort, prova att byta ut skålen till en större, grundare tallrik. Det kommer göra att han eller hon inte kan äta lika snabbt och i lika stora tuggor, vilket minskar risken för att maten kommer upp igen.

2.

Om du är orolig över att din katt inte dricker tillräckligt med vatten, prova att ställa vattenskålen på en annan plats än där katten får mat. I det vilda dricker katter inte på samma plats som de äter eftersom det finns en risk att köttet förorenar vattnet, och vissa husdjurskatter föredrar på samma sätt att separera mat och vatten.

3.

Stryker din katt sig mot din dator eller försöker sitta på tangentbordet när du jobbar hemifrån? Använd den bästa kattleksaken i världen, kartongen! Ställ en kartong på skrivbordet så kommer de flesta katter glömma dig och din dator, och istället leka med eller vila i lådan.

4.

Prova att frysa ner några av de godisbitar du vanligtvis ger till din katt. Den ovanliga konsistensen och temperaturen stimulerar flera av kattens sinnen och uppmuntrar utforskande lek. Det är speciellt bra på sommaren när katten också kommer älska den svalkande känslan som kommer med att äta något kallt!

5.

Om du vill hålla din katt borta från diskbänken, en ny soffa eller ditt dyra soffbord, sätt dubbelhäftande tejp på ytan där du inte vill att katten ska sätta sina tassar. Katter hatar känslan av klistrig tejp, och din katt kommer snabbt lära sig att undvika dessa platser. Då kan du givetvis ta bort tejpen.

6.

Det bästa sättet att undvika katthår över hela huset är att regelbundet borsta och ta bort kattens hår, gärna dagligen. Det minskar inte bara fälld päls, utan hjälper också katten att hålla sig ren och fin, och minskar risken för tovor och hårbollar. Skaffa en borste som passar din katts päls och se till att det blir en mysig stund tillsammans med din katt varje dag!

7.

För att få bort hår som sitter fast på mattor och tyger, sätt på dig en diskhandske och dra med handen över ytan. Det samlar ihop håret så att du lättare kan plocka upp och slänga det. Duschskrapor kan också vara användbara för detta problem!

8.

Krukväxter kan vara ett populärt alternativ till kattlådor, vilket varken är speciellt trevligt eller bra för växterna. För att få din katt att sluta använda krukan, täck jorden med ett lager gran- eller tallkottar. Det ser fint ut, och kommer stoppa katten.

9.

En av de bästa sätten att stimulera en innekatt är att ge dem en plats att klättra på. Om du inte har tillräckligt med plats att ge ditt husdjur en hel klätterställning kan det vara en bra idé att sätta upp några hyllor din katt kan få utforska.

10.

Det spelar ingen roll hur ofta du borstar din katt och ser till att huset är rent och fint, kattens säng kommer fortfarande bli smutsig och full av hår. Se till att du skaffar en kattbädd med ett överdrag som går att tvätta i maskin utan att tyget bleks eller slits. Omlets bolsterbäddar med superbekväm madrass med memory foam är en perfekt lösning för alla kattägare!

En vit ragdoll sitter på en bolsterbädd från Omlet

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *