Omletbloggen

Hur våra husdjur hjälpt oss hantera isolering

2020 har såhär långt sannerligen varit ett märkligt år för många av oss. Här på Omlet har vi jobbat hemifrån sedan slutet på mars, och många av oss har tillbringat mer tid än vanligt med våra höns, hundar, katter och andra husdjur. För att få en bild av hur husdjur påverkat isoleringsvåren bestämde vi oss för att fråga våra följare hur deras husdjur hjälpt dem under dessa ovanliga tider. Här är en sammanfattning av resultaten:

88% av de tillfrågade höll med om att det varit lättare att hålla sig hemma tack vare deras husdjur! Det är ingen nyhet att djur ger emotionellt stöd under prövande tider, och de håller dessutom dig igång. Om du har höns måste du gå ut i trädgården ett par gånger om dagen för att fylla på mat och vatten eller titta till dina tjejer, och om du har en hund måste du ta med hen på promenad. Att ha en rutin i vardagen är ett superbra sätt att behålla struktur när saker är lite upp och ner, och det påverkar både fysisk och psykisk hälsa positivt, så det är inte konstigt att 88% av människor är tacksamma att de har husdjur!

Nästan 2 av 3 trodde att deras husdjur har tyckt om att tillbringa mer tid med sina ägare, vilket visar hur lite de egentligen kräver från oss. Det behöver inte vara långa vandringar eller välplanerade lekstunder, bara att vara nära dig är tillräckligt för de flesta husdjur. Bara 0,5% sa att deras husdjur verkade irriterade eller trötta av det extra sällskapet – vi gissar att dessa människor kanske har väldigt självständiga katter som husdjur?

1 av 4 sa att de lagt ner mer tid på att försöka lära sina husdjur mer trick under isoleringstiden.

Många av oss har jobbat hemifrån, och försökt hitta lösningar på alla problem som kommer med ett hemmakontor. För folk med husdjur kan utmaningarna varit ännu större. Vare sig det var pipande marsvin, kluckande höns eller skällande hundar, svarade 75% att de tappat koncentrationen på grund av sitt husdjur. 50% sa att deras husdjur stört mitt i ett videomöte.

76% av alla tillfrågade sa att de skulle vilja jobba hemifrån oftare i framtiden så att de kan tillbringa mer tid med sina husdjur. Som vi redan klargjort verkar husdjuren också glada över att vi varit hemma mer, så det är absolut en lösning som gynnar både husdjur och deras ägare.

Inte lika många skulle vilja ta med sina husdjur till jobbet; bara en tredjedel sa att de skulle vilja att deras husdjur hänger med till kontoret. Vi gissar att det delvis handlar om vilka husdjur folk har, och hur lätt det skulle vara att ta med dem till jobbet. Visst, kontorshundar verkar vara en grej, men är en kontorshöna lite väl äventyrligt?

Av de som skulle vilja ta med sina husdjur till kontoret i framtiden svarade nästan två tredjedelar att de inte trodde att deras chef skulle tillåta det. Om du tror att din chef skulle säga nej kan du kanske berätta att studier gjorda på hundar i kontorsmiljöer visar att fyrfota vänner bland skrivborden förbättrar arbetsmoral, ökar arbetstillfredställelse och minskar stress inom alla sorters företag och organisationer.

Kampanjvillkor
Erbjudandet om 100kr rabatt när du handlar för 1000kr gäller till midnatt 08/08 2020. Använd koden TACKKOMPIS i kassan. Totalt värde på beställningen exklusive fraktkostnader måste vara 1000kr eller mer. Enligt lagerstatus. Omlet har rätt att när som helst avsluta erbjudandet. Erbjudandet kan inte användas på frakt, redan nedsatta produkter eller tillsammans med några andra erbjudanden.

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *