Omletbloggen

10 saker som bekräftar att hönsen tagit över ditt liv

Omlets Walk in-hönsgård

1. Du har skapat ett konto på sociala medier för dina höns

Okej, när du investerade i ett nytt hönshus och köpte din första flock var du tvungen att dela det med vänner och familj, och det var där det började. Vare sig du dokumenterar det första ägget de lagt i hönshuset eller gourmetrecepten du svänger ihop med de färska äggen ser du till att posta det på Instagram, Facebook eller Twitter.

2. Du hittar ägg på märkliga platser i huset

När du blir mer och mer bekväm med dina höns kanske du börjar låta dem gå in inomhus ibland. De skadar ingen, och de kommer bra överens med dina andra husdjur, men ibland hittar du ett färskt ägg i fruktskålen eller din favoritfåtölj. Du vet åtminstone att de känner sig bekväma!

3. En “hemester” är den bästa semestern

När du skaffar höns för första gången känns det som att du är en andra förälder till dessa djur. Du tvättar dem, matar dem och ser till att de är torra och bekväma. Utöver det har du kanske egna barn, så tanken på att organisera en semester är inte det minsta lockande. Du ser fram emot att beställa hämtmat och slappa i soffan, säker i vetskapen om att hönsen har det bra ute i trädgården.

4. Du pratar med hönsen

Ibland är enda vi behöver en bra terapistund med en hängiven lyssnare, och vem är bättre än dina höns? De säger aldrig emot eller dömer dig för dina val. De kanske puttar eller pickar på dig för en godisbit, men det är betydligt billigare än terapi, så vem klagar?

5. Du har smeknamn på dina höns

Efter de första veckorna med dina höns kommer du börja upptäcka att de har olika personligheter. Vissa är lite blygare, andra är väldigt strikta kring när de får mat, och vissa vill bara gosa hela tiden. Perfekt tid att ge dem namn! Det kan vara Cleo, Fluffy eller Anita; de är dina husdjur och vi dömer inte! 

Hönsägare med sina höns som bor utomhus i hönshuset Eglu Go med hönsgård

6. Huset är fyllt med hönsrelaterad inredning

Vare sig det är servetter med hönstryck eller ett hönsdekorerat serveringsfat har du och dina vänner sett till att ni har det allra senaste när det kommer till hönsaccessoarer. 

7. Du har en transportbur för dina höns

Du kanske måste ta dem till veterinären precis som du skulle med dina andra husdjur, och du vill ju inte att resan ska bli obekväm, så du har investerat i en lyxig bur som hönsen kan resa i om du måste flytta på dem.

8. Du klär upp flocken för viktiga stunder

Vare sig du har små kycklingar eller äldre hönor är det viktigt att de klär upp sig för högtiderna. När det blir Halloween funderar du på hur du kan matcha hönsens outfits med resten av familjen.

9. Istället för hundpromenader går du på hönspromenader

Ja, det finns koppel för höns, det vet du för du har har redan beställt ett par online. Kanske har du begränsat med plats och vill låta hönsen sträcka på benen, så du tar med dem till parken för att leta efter smaskiga daggmaskar. Det är väl normalt, eller hur?

10. Du har byggt ett picknickbord för hönsens matstund

Vi har alla sett trenden med hemmagjorda små picknickbord för ekorrar i trädgården. Om inte bör du googla det nu, så kommer du förstå vad vi menar, och dessutom bli inspirerad att bygga ett liknande till dina höns. Måla bordet och häll på hönsfodret, så att dina höns kan äta med stil.

Vi förstår att det kan kännas läskigt att bli hönsägare, och alla har sina egna erfarenheter om hur det är att ta hand om höns. Men vare sig du vill det eller inte så har du fullt ansvar för flocken, så varför inte gå hela vägen och skämma bort dem rejält?

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *