Omletbloggen

Recept på höstinspirerade muffins med ingefära

Höstinspirerade muffins med ingefära

Vill du baka något enklare som ger höstkänslor och använder dina egna ägg? Testa de här supergoda muffinsen med ingefära och härliga höstiga dekorationer!

För att göra tolv muffins behöver du…

  • 12 muffinsformar (vi valde orangea för höstkänsla!)
  • 150g smör eller margarin (rumsvarmt)
  • 150g ljust muscavadosocker
  • 150g mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 – 2 tsk malen ingefära (beroende på hur stark smak du vill ha)
  • 2 stora ägg
  • 1 msk sirap

För smörkrämen behöver du…

  • 250g smör eller margarin (rumsvarmt)
  • 500g florsocker
  • ½ – 1 tsk malen ingefära (beroende på hur stark smak du vill ha)

För pumpa-dekorationen behöver du…

  • Grön och orange sockerpasta eller marsipan (som du antingen kan färga själv eller köpa redan färgad och utkavlad)

  1. Sätt ugnen på 160° och sätt ut pappersformarna på en muffinsplåt.
  2. För att göra muffinssmeten, börja med att vispa smöret luftigt i en bunke tillsammans med sockret. Blanda mjöl och bakpulver (om du vill vara säker på att smeten är klumpfri kan du sikta mjölet) och rör ner det tillsammans med ingefäran. Vi använde 2 tsk mald ingefära men du kan använda mindre om du vill ha en lite mildare smak.
  3. Vispa äggen lätt och rör ner dem i smeten och se till att allt blandats ordentligt.
  4. Häll i sirapen och rör om en sista gång.
  5. Fyll muffinsformarna med smeten och se till att den fördelas så jämnt som möjligt.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15 – 20 minuter.
  7. Låt muffinesen svalna innan du gör smörkrämen.
  8. För att göra smörkrämen, blanda lite florsocker i taget med smöret och rör ihop. När du har en slät blandning, rör ner upp till en tesked malen ingefära.
  9. Sen är det dags att spritsa smörkrämen på dina muffins. Vi använde ett stort stjärnformat munstycke. Börja i mitten och spritsa med cirkelrörelser, men gå inte hela vägen till kanten. Cirkla tillbaka till mitten och lämna en topp av smörkräm.
  10. När du har spritsat alla muffins med smörkräm är det dags för dekorationerna och här är det bara fantasin som sätter stopp! Vi valde att dekorera med små pumpor gjorda av sockerpasta (men marsipan går också bra). Rulla eller kavla ut sockerpastan/marsipanen och använd en vass kniv för att dekorera pumpan.
  11. Rulla lite grön sockerpasta eller marsipan och skär den sedan i mindre bitar för att skapa stjälkarna. Tryck försiktigt fast stjälken på pumpan och dekorera dina muffins.

This entry was posted in Recept


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *