Omletbloggen

Så undviker du att dina husdjur drabbas av vinterdepression

En flicka klappar en brun hund som ligger på hundsängen Topology med en bäddmadrass i mikrofiber

En lyxig hundsäng med en mysig bäddmadrass är perfekt för hunden under vintermånaderna.

När julfestligheterna lider mot sitt slut är det alltid svårt att komma in i rutiner igen och undvika att samtidigt känna sig deppig, och det gäller både oss människor och våra husdjur.

Genom att spendera kvalitetstid med våra husdjur kan vi få ut mycket mer av vår vänskap med dem, vilket kommer att ge mer energi och hjälpa oss att inte känna oss deppiga i vintermörkret.

Nyttig mat till husdjuren

Många djur behöver äta mer under de kalla vintermånaderna eftersom de använder mer energi för att hålla sig varma (precis som elementen måste vridas upp för att hålla huset varmt när temperaturen sjunker) och de behöver fylla på den energin. Se till att alltid ge dem rätt foder, som ger dem mer energi, under de kallare månaderna.

Håll husdjuren aktiva

Att röra på sig är viktigt året runt, men för familjens hund kan vinterpromenaderna vara kortare och inte hända lika ofta som under sommarmånaderna. Det är viktigt att komma ihåg att din hund behöver lika mycket motion året runt – de älskar att leka i snön lika mycket som de gillar att jaga spännande dofter på sommaren. Om de har en trädgård att springa runt i kan det hjälpa dem att hålla sig igång mellan promenaderna. Du kan också försöka göra kortare promenader mer spännande genom att testa en ny sträcka, eller åtminstone promenera någonstans där ni inte varit på länge.

Motion är viktigt för alla husdjur. Om du har kaniner eller marsvin som bor utomhus kan det vara värt att lägga till nya spännande tillbehör i deras utegård som ett tunnelsystem som ger dem många timmar av roliga lekar och motion under de kortare vinterdagarna. Zippi kanin- och marsvinsgårdar passar perfekt för att de här små djuren ska vara nöjda. Du kan lägga till plattformar, gömställen och alla möjliga andra roliga leksaker för att hålla dem stimulerade och glada.

För innekatter är katträdet Freestyle ett bra alternativ för att hjälpa dem att få in den dagliga motionen. Det anpassningsbara klösträdet är perfekt för katter med olika rörlighet och det finns en mängd olika tillbehör att välja på, så att även de mest aktiva katterna kommer att vara underhållna samtidigt som mindre rörliga katter bara kan ta det lugnt.

Se till att dina husdjur får mental stimulans

När du har mer tid att spendera med dina husdjur kan du se till att de också håller sina sinnen aktiva. Prata med dina fåglar, lek med hunden och katten och ge dina hamstrar, gerbiler och andra smådjur stimulerande nya leksaker. Undulater, finkar, kanariefåglar och papegojor kommer också att gilla

nya leksaker. Det finns inget bättre sätt att undvika vinterdepression än att hålla dem stimulerade och underhållna! Leksakerna kommer också hjälpa djuren att underhålla sig själva när du är tillbaka i jobbrutiner igen och huset blir tystare efter att alla varit lediga över julen.

Se till att din hund får umgås med andra hundar

Det är troligt att din hund har saknat långpromenader och lek i parken om vädret inte har varit det bästa under helgdagarna. Om du har en hund som gillar att träffa andra hundar kan en promenad där de får sniffa runt på ställen de känner igen och träffa hundkompisar vara precis vad de behöver. Att träffa någon du känner som också har en hund utomhus någonstans där hundarna kan leka och alla får frisk luft kan vara en härlig aktivitet.

Se till att dina husdjur är varma

Vintertid är alltid vissa delar av huset eller lägenheten varmare än andra. Då är det viktigt att se till att buren med din fågel, hamster eller gerbil inte ställs någonstans där det är kallt och drag, eftersom de då har svårare att hålla sig varma och lätt kan bli sjuka.

En katt blir klappad när den ligger på kattsängen Maya Donut

En sofistikerad och mysig kattsäng som din katt inte kan motstå!

För kaniner och andra gnagare kan extra strö eller halm räcka för att hålla dem varma. När det gäller burfåglar är det viktigt att du håller en jämn temperatur. Du märker när de är kalla eftersom de burrar upp fjädrarna och är mindre aktiva än vanligt för att spara energi. Att täcka över buren på natten hjälper också till att hålla värmen.

Hundar och katter är riktigt bortskämda när det handlar om mysiga hörn eller mjuka filtar. Du kan se till att de riktigt trivs i sin sovhörna och har högsta möjliga komfort med
hundsängen Topology eller kattsoffan Maya. Om du har en katt eller hund som är riktigt frusen kan du också köpa varma tröjor och jackor till dem.

Kaniner och marsvin som bor utomhus kommer att behöva ha en isolerad bur som håller dem varma vintertid. Kaninburen Eglu Go och marsvinsburen Eglu Go passar perfekt eftersom de håller dina fluffiga vänner varma vintertid med
ett unikt isoleringssystem med dubbelväggar (och de här burarna håller dem svala sommartid också).

Se till att det inte finns några faror inomhus

När snöstormen viner runt huset eller regnet piskar mot fönsterrutorna kommer du att spendera mer tid inomhus. Det är viktigt att hemmet hålls i en behaglig temperatur, men se till att luften inte blir för torr. Att spendera längre tid i väldigt torr luft inomhus kan torka ut både din och dina husdjurs hud. Om du har en eldstad eller öppen spis måste du ha ett gnistskydd och om du har väldigt varma element eller andra värmekällor måste du se till att inga husdjur kan komma för nära. Hundar och katter bränner sig lätt om de kommer för nära något som är väldigt varmt.

Håll äldre hundar varma och bekväma

När det är kallt ute kan vanliga sjukdomstillstånd som ledinflammationer vara värre än vanligt. En lite äldre hund kan behöva vila upp sig längre än vanligt efter en promenad och lek i parken. Återigen så är en bekväm hundsäng viktigt, precis som en härlig och mjuk hundfilt.

Om du håller både dig själv och dina husdjur varma, aktiva och friska under vintermånaderna så kommer ni med största sannolikhet inte att behöva känna er deppiga!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *