Omletbloggen

Exklusiv intervju med Jamieleigh från Youtube-kanalen “BirdTricks”

Foto: Rachael Baker Photography

 

Hur och när började du ha fåglar som husdjur?

Precis som många andra barn hade jag en undulat som husdjur när jag var liten, men varken jag eller mina föräldrar visste speciellt mycket om fåglar. När jag var 17 hade jag inte haft en fågel sen den där gången i förskolan, men det hade min pojkvän (som jag snart ska gifta mig med). Det tvingade in mig i en värld jag inte riktigt förstod, men ville vara en del av.

Hur ser en typisk dag ut för din undulat?

Jag önskar nästan att det fanns något som var en “typisk dag” i mitt liv! Eftersom det händer så många olika saker hela tiden så betyder det att mina fåglar aldrig har en tråkig dag eftersom jag reser så mycket. Min undulat har besökt både många av delstaterna i USA och många hotellrum. En av de saker hon gillar bäst är faktiskt roadtrips eftersom hon gillar att vara i bilen med oss!

När vi är hemma är hela huset hennes och vi har till och med hägnat in vår veranda så att hon kan flyga runt utomhus också. Det gulligaste som händer varje dag är när hon vaknar och flyger in till huvuddelen av vårt hus för att säga hej till alla, och när vi inte kan hitta henne på kvällen har hon gett sig av för att hitta det tystaste rummet i huset så att hon kan sova (vi har klätterträd i alla rum och hennes öppna bur från Omlet i min dotters rum).

Hur vet man om en undulat är glad?

Alla djur har sina ljud de gör när de är glada – katter spinner och fåglar sjunger. Vår undulat är inget undantag och hon har sina egna ljud hon gör när hon är nöjd och glad som vi såklart älskar att höra. Hon flyger också flera varv runt huset varje dag vilket alltid är roligt att titta på!

Vad är din undulats favoritgodis?

Precis som de flesta andra undulater så älskar hon hirskolvar.

Vad är ditt bästa råd till någon som funderar på att skaffa en undulat?

Fråga dig själv varför du vill ha en undulat. Gör en lista på varför du vill skaffa en fågel och se till att du är seriös eftersom undulater faktiskt kan vara nedstämmande husdjur – the blir lätt skrämda, de är nyckfulla och de kan bli rädda för att bli hanterade av människor om man inte interagerar med dem, utan lämnar dem ensamma i sin bur. Många av de saker som typiskt förknippas med saker som undulater älskar, som speglar, kan till och med motverka att du kan skapa en meningsfull relation med din fågel.

 

 

This entry was posted in Undulater


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *