Omletbloggen

Därför är hundsängen Topology ett bra val för en valp

Det kan vara svårt att välja rätt hundsäng för en hundvalp, eller det brukade det i alla fall vara! Hundsängen Topology från Omlet uppfyller alla hundägarens önskemål för att den lilla valpen ska kunna vila bekvämt och ser till att du inte behöver göra några kompromisser. Läs vidare så förklarar vi vad du ska tänka på när du köper hundens första säng och varför en Topology är den perfekta lösningen!


Finns i tre olika storlekar

Det är viktigt att tänka på att trots att din valp är jätteliten nu kommer den väldigt snabbt att växa till en fullvuxen hund. Om du vill undvika att behöva köpa en ny hundsäng när hunden växer är det bättre att köpa en säng för att passa en vuxen hund, så att den inte är för liten när hunden vuxit färdigt.

Det är också viktigt att se till att hunden kan få plats i sängen i många olika sovpositioner. Den kanske ser bekväm ut när hunden har rullat ihop sig i en liten boll, men kommer den att kunna sträcka ut sig om den vill? När hunden växer kommer du att märka vilka positioner den gillar att sova i, men tills dess kan det vara bäst att ta en lite större storlek för att vara på den säkra sidan.

Använd vår storleksguide för att hitta den perfekta storleken för din hund.

Välj från fem praktiska bäddmadrasser

Topologys smarta design betyder att även om du inte vill köpa en säng för hunden att ha bara när den är valp, så kan du välja en bäddmadrass som du tror passar bättre när hunden växer.

Du kanske vill att din lilla valp ska ha en extra mjuk och varm bäddmadrass och då är bäddmadrasserna fårskinn eller quiltad perfekta alternativ.

Valpen kanske inte får det fulla stödet från den bolsterformade bäddmadrassen förrän den är lite större och kan uppskatta det extra stödet, men den kommer ändå att ge känslan av att vara omsluten och skyddad av något.

Med en Topology kan du testa ett par olika bäddmadrasser för att se vilken din valp föredrar. Den kanske föredrar en rolig beanbag eller den härliga känslan av mikrofiber först, men allteftersom den växer kanske den istället gillar stödet av en bolsterformad bäddmadrass eller den lyxiga modellen i fårskinn.

Minimera skador från valpens sylvassa tänder

Alla valpar tuggar på något, det går inte att undvika! Det är större risk att hundar som avlats fram för att använda sin mun för att hämta och bära saker kommer att totalförstöra allt som kommer i deras väg och samma sak gäller med jaktraser.

Du kan såklart redan från en ung ålder träna din valp att bara tugga på leksaker och saker som den får tugga på, men om den ändå vill utforska sängen med tänderna har Topology designats så att valpen förmodligen bara lyckas sätta sina sylvassa valptänder i bäddmadrassen och inte i själva madrassbotten. Det betyder att så fort den har lärt sig att inte tugga på allt den hittar behöver du inte köpa en helt ny säng, utan bara byta ut bäddmadrassen, för att sängen ska se ny ut igen!

Oroa dig inte över smuts och olyckor

Valpar blir lätt smutsiga så att lätt kunna ta av och tvätta bäddmadrassen i tvättmaskin gör det mycket lättare att hålla rent och hunden kommer uppskatta att ha en ren och nybäddad säng.

Samma sak gäller olyckor under valpträningen för att få hunden rumsren. Olyckor händer, men madrassbotten under bäddmadrassen har ett vattentätt överdrag som är lätt att ta av och tvätta i tvättmaskin tillsammans med bäddmadrassen. Om det här är något som händer ofta kan du till och med lägga en valpträningskudde på madrassen innan du sätter på överdraget för att skydda mot olyckor.

Se till att hunden har en bekväm sovplats

Valpar sover i upp till 20 timmar om dagen och det är viktigt att hundens växande kropp får det stöd den behöver. Att se till att hunden sover på en mjuk säng och inte på det hårda golvet kan förebygga krämpor när hunden bli äldre, så det är viktigt att välja en säng av hög kvalitet, och det är ännu viktigare om du har en hund av en större ras.

Hundsängen Topology har en madrassbotten i memory foam som formar sig runt hundens kropp när den lägger sig på sängen och den ger fantastiskt stöd för trötta ben efter lekar och bus. Alla bäddmadrasser ger extra komfort antingen genom att vara mjuka mot valpens kropp som fårskinn eller quiltad, eller för att den erbjuder extra stoppning som beanbag eller den bolsterformade bäddmadrassen.

Välj de perfekta tillbehören

Det kan vara en bra idé att lägga en extra filt på sängen innan din valp är tillräckligt stor för den. Att lägga en filt över sängen och bäddmadrassen kan också hindra valpen från att tugga på den.

Omlets lyxiga och supermjuka filt kommer att vara perfekt för din lilla valp. Om du lägger den på sängen kommer hunden också att associera den med en säker och lugn omgivning. Det betyder att när ni åker på semester eller behöver ta med hunden till veterinären för vaccinationer kan du ta med filten för att hunden ska känna igen sig och känna sig säker.

Du kan också välja att lyfta upp din Topology från golvet med snygga designade ben. Att lyfta upp hundsängen från golvet reducerar drag och förbättrar luftgenomströmningen under sängen vilket förebygger att mögel, damm och hundhår samlas.


Oavsett vilken bäddmadrass du väljer är vi övertygade att din hund kommer att älska hundsängen Topology och att den kommer att ge familjens lilla valp stöd och komfort både under de första månaderna och i många år framöver!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *