Omletbloggen

Så här underhåller du din Eglu eller Walk in-hönsgård

Har du haft en Eglu eller Walk in-hönsgård i många år? Omlets produkter är kända för att hålla länge, men vi rekommenderar att varje år se över ditt hönshus så att det inte har några skador eller tecken på slitage. Så länge du tar hand om hönshuset så kommer det hålla sig i toppform länge och dina husdjur kommer att vara nöjda och glada i det i många år.

Om du köpte din Eglu eller Walk in-hönsgård för några år sedan kanske du också har missat några av de nya produkter och tillbehör vi har designat för att göra ditt hönshus eller din hönsgård ännu bättre.

Här under har vi listat tillbehör du kan köpa för att uppgradera din Eglu!

Det går att köpa reservdelar till Eglu Cube, så om någon del skadats kan du lätt reparera den. Kontakta vårt kundserviceteam via mejl eller telefon så hjälper de dig att beställa rätt reservdel.

Klämmor för hönsgård

När du gör din vanliga storstädning kan det vara bra att ta en titt runt hela hönshuset och hönsgården för att se att de fortfarande är säkra och stabila. Klämmorna på hönsgården kan efter en tid bli försvagade och om du märker att någon av dem har börjat gå sönder, verkar svaga när du flyttar hönshuset eller gården eller ramlar på marken kan det vara dags att byta ut klämmorna.

Vi har gjort det lätt för dig att hitta rätt klämmor för din Eglu eller Walk in-hönsgård och du hittar dem här.

Nya steggrepp

Om du köpte din Eglu innan sommaren 2019 kanske du har missat de nya steggreppen som vi har designat för att lösa problemet med att vissa höns inte gillar stegen i metall eller är för små för den. Steggreppen fästs enkelt på stegpinnarna på stegen till ditt hönshus och de ger en stor halkfri yta på varje steg, vilket vissa höns tycker gör det lättare att få fäste när de använder stegen.

Du kan köpa steggrepp till din Eglu Cube här eller till din Eglu Go UP här.

Automatisk dörröppnare och hönshuslampa

Du har säkert inte missat den automatiska dörröppnaren till hönshuset som kan monteras både på din Eglu Cube och på din Walk in-hönsgård. Men visste du att du också kan fästa en hönshuslampa på hönshuset för att guida dina höns på kvällen?

Lampan kontrolleras av autodörrens kontrollpanel och tänds automatiskt fem minuter innan dörren stängs. När dörren sen har stängts för kvällen slocknar lampan igen.

Väderskydd

Om det är blåsigt eller regnar mycket kan gamla väderskydd slitas en hel del. Om du har haft dina väderskydd under en längre tid och de börjar se slitna ut kan det vara dags att investera i nya så att dina höns fortsatt har skydd mot väder och vind.

Du hittar väderskydd för din Eglu här.

Underhållning för dina höns

Vi har också lanserat nya mat- och godsaksbehållare de senaste åren och vi är säkra på att dina hönor kommer att älska dem!

Godsaksbehållaren Caddi passar perfekt för större godsaker som foderbollar och grönsaker från trädgården, och den hänger i hönsgården för att hålla maten ovanför marken vilket gör det renare och mer hygieniskt i gården. Omlets pickleksaker är interaktiva och underhållande leksaker som är smart designade för att långsamt släppa ut godsaker så att dina hönor har underhållning hela dagen. Pickleksaker Pendant hänger från taket i hönsgården medan Poppy står på marken, perfekt om dina hönor spenderar mycket tid frigående i trädgården.

Vi hjälper gärna till

Om du inte är säker på om ditt Eglu-hönshus eller hönsgård behöver några nya reservdelar eller tillbehör kan du alltid kontakta vårt vänliga och kunniga kundservice-team. De kan ge dig tips och råd om hur du bäst underhåller din produkt så att den håller i många år!

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *