Omletbloggen

Vad behöver jag för min bengalkattunge?

En bengal tittar upp och använder klöspelaren på katträdet Freestyle

Bengaler har ett slående utseende och ser ut som små leoparder med sin intensiva blick och fläckiga eller marmorerade päls och de är också en hybrid mellan tamkatt och leopardkatt. Så med de vilda generna är det viktigt att tänka efter ordentligt innan du väljer att låta den väldigt intelligenta bengalen flytta in i ditt hem.

Du kommer att ha fullt upp när den nya kattungen flyttar in och både du och din nya fyrbenta vän kommer att behöva vänja er vid att bo tillsammans. Det är en bra idé att förbereda genom att göra en checklista med allt du kommer att behöva för din kattunge och andra saker som kan göra det lättare för katten att känna sig som hemma. Om du inte vet var du ska börja har vi sammanställt en lista för att göra det lite enklare:

En transportbur

När du hämtar hem din bengalkatt är det bra att ha en transportbur för katten att resa i, och det är viktigt att den har ett absorberende material på botten i fall katten har en liten olycka under resan. Ett tips är också att spraya feromoner i buren vilket kommer hjälpa din katt att känna sig lugn och trygg.

Transportburen ska vara tillräckligt stor för att din katt bekvämt ska kunna ligga ner i den och ändå kunna röra på sig. Det är också viktigt att komma ihåg att kattungen ska vara minst åtta veckor gammal innan du hämtar hem dem eftersom det är för tidigt att separera den från sin mamma om den är yngre.

Ett klösträd

Katter gillar att klösa och om du inte skaffar någonting avsett att klösa på, som ett klösträd, kommer du snabbt att se dina möbler bli förstörda!

Ett klösträd kommer inte bara att hjälpa din bengal att vässa klorna utan den är också ett fantastiskt verktyg för att katten ska kunna göra sig av med överskottsenergi.

Om du har tillräckligt mycket plats är ett katträd ett ännu bättre alternativ! Katträdet Freestyle kommer att växa med din kattunge eftersom du kan anpassa det och lägga till mer tillbehör som din bengal kan klösa på och leka med ,allteftersom den växer och blir mer äventyrlig.

en bengal använder Omlets kattgård för utomhusbruk

En kattsäng

Katter kan sova upp till 16 timmar om dagen och kattungar sover ännu mer! Kattraser som bengaler sover dock lite mindre än genomsnittet på grund av sin lekfulla personlighet. Trots det är det viktigt att du investerar i en kattsäng av hög kvalitet så att din katt kan sova gott och vila upp sig.

Det är viktigt att sängen står avskilt någonstans där katten kan vara ifred från andra djur och människor. Det är också viktigt att katten kan känna sig bekväm, så se till att den har en riktigt mysig sovplats dit den kan dra sig undan, känna sig trygg och sova gott.

Mat, vatten och skålar

Det är viktigt att bengaler äter en kost av hög kvalitet för att få den bästa starten i livet. Se till att maten du väljer är avsedd för kattens ålder och se också till att du har mat- och vattenskålar i en storlek som passar för kattungen. Katter kan äta en kombination av torrfoder och annan kattmat och från runt 12 veckors ålder kan katten börja äta mer torrfoder och det kan vara en bra idé att fråga uppfödaren vilken sort de rekommenderar.

En kattlåda

Trots att bengaler är väldigt aktiva katter så passar de ändå väldigt bra som innekatter, men det är viktigt att de får tillräckligt mycket mental och fysisk stimulans så att de inte blir uttråkade. Många bengaler har redan lärt sig att gå på lådan hos uppfödaren, men du måste ändå fortsätta att uppmuntra katten att använda kattlådan på rätt sätt och använda positiv förstärkning när katten använder den på rätt sätt.

Tänk också på vilken sorts kattsand du använder, Omlet har flera alternativ där du kan hitta ett som passar bäst för din kattunge.

Massor av leksaker

Innan din nya bengal flyttar in är det viktigt att tänka på att de är katter som lätt blir uttråkade och behöver massor av underhållning! Bengaler älskar att leka och om du har många olika leksaker kommer det att stimulera och underhålla din katt så att den inte gör något den inte borde. De här katterna har massor av energi så leksaker som uppmuntrar deras jaktinstinkt som Kong kattungemössär perfekta för din kattunge.
Omlets kattvippor med kattmynta perfekt för att underhålla din katt i många timmar!


Innan du skaffar en bengal är det viktigt att du inte bara tänker på de här nödvändiga inköpen utan också att du läser på om deras personlighet och om uppfödaren för att se till att det är rätt katt för dig. Kom ihåg att seriösa uppfödare också borde ställa frågor för att se till att din livsstil och ditt hem passar för deras kattunge.Men om du är säker på att en bengal är den perfekta katten för dig och du skaffar en kattunge kan du vara säker på att det väntar många roliga och underhållande timmar för hela familjen!

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *