Omletbloggen

Recept på ravioli med pumpa, salvia och ricotta

Det här höstinspirerade receptet på hemlagad ravioli med pumpa, salvia och ricotta passar perfekt om du har bjudit hem vänner på middag och kommer definitivt att imponera på gästerna! Många tror att pumpor bara är till för att att göra pumpalyktor till Halloween, men den söta smaken gör dem perfekta som fyllning i ravioli för goda höstmiddagar.

Recept på ravioli med pumpa

Pastadegen:

200g mjöl – Tipo 00
2 ägg
salt

Fyllningen:

en halv pumpa eller squash av valfri sort
ricotta
färsk salvia
Grana Padano eller parmesanost
salt
peppar

Garnering:

pumpakärnor
smör
olivolja
vattenkrasse eller andra gröna blad


Gör så här

– Börja med fyllningen och dela din pumpa på mitten, gröp ur den, skär pumpaköttet i jämnstora bitar och skär bort skalet allt eftersom. Lägg pumpabitarna på en plåt, ringla över lite olivolja och tillsätt salt, peppar och ungefär sex salviablad. Blanda ihop allt ordentligt och rosta i ugnen på 200 grader tills pumpan är mjuk och har fått lite färg. Den ska vara tillräckligt mjuk för att kunna mosas vilket tar ungefär 30 minuter, men se till att hålla ett öga på ugnen.

Ta ut plåten ur ugnen och låt pumpan kallna. Ta bort alla salviablad du kan se och lägg sen allt i en mixerskål med ett par stora klickar ricotta och riven Grana Padano eller parmesanost och mosa samman allt. Smaka av med salt och peppar, täck över skålen och ställ in den i kylen tills mixen är kall. Nu är det dags att göra pastadegen.

För att göra pastan ska du följa vårt pastarecept som vi publicerat tidigare, men bara till det steg där du har en stor lasagneplatta (vi ska ju inte göra linguine den här gången).

Placera två långa degplattor på en mjölad bänk och klicka på den kalla pumpamixen på en av plattorna med ett mellanrum på cirka 5-10cm.

Pensla pastan med lite vatten runt pumpamixen för att nästa degplatta ska kunna fastna. Placera en lika stor degplatta på den första med fyllningen och tryck till degen runt kanten där du har penslat vatten. Försök undvika att få luftbubblor i raviolin.

För nästa steg kan du antingen använda en raviolistans eller om du inte har en sån går det precis lika bra att använda ett vinglas för att skära ut din ravioli. Strö lite mjöl över dina ravioli och lägg dem på en tallrik redo att kokas.

Koka 3-5 ravioli åt gången i ungefär 3 minuter. Under tiden kan du börja smälta smör i en stekpanna tillsammans med ett par salviablad för att göra ett gott salviasmör. Ringla i lite olivolja för att smöret inte ska brännas och flytta sen din ravioli från vattnet till stekpannan med en hålslev.

– Om du vill lyxa till det rekommenderar vi att du rostar några pumpakärnor och strör dem över din ravioli tillsammans med mer Grana Padano eller parmesanost innan du ringlar över olivolja. Servera med en sallad. Smaklig måltid!

Ravioli med pumpa- och ricottafyllning

This entry was posted in Recept


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *