Omletbloggen

Rengöringstips om du har en hund som älskar lera!

En brun hund som skakar sig på hundsängen Topology

Det är ingen hemlighet att många hundar älskar att leka i vattenpölar, gå på promenader på leriga skogsvägar och rulla sig i leran! Och det är ingen större överraskning att det betyder en väldigt lerig hund som behöver badas när den kommer hem, något som många hundar inte tycker är speciellt roligt! Vi kan såklart försöka undvika att hunden blir smutsig genom att inte låta den gräva och leka i vatten och lera, men det är oundvikligt att hunden ändå då och då blir smutsig efter en lång promenad. Som tur är behöver en smutsig hund inte betyda att du inte kan ha ett skinande rent hem. Här är våra bästa tips på hur du håller huset rent även om du har en hund som älskar att leka i leran.

Städtips för hemmet

Dammsug och moppa golvet varje dag

Det kanske verkar självklart, men om du har ett husdjur kommer du att behöva städa oftare! Det är bra att köpa en dammsugare som designats för att vara effektiv på att bli av med hundhår, så att det går snabbt och lätt att bli av med smuts, damm och hår som samlats i hörn som är svåra att komma åt eller som fastnat i mattor. Sen är det bara att ta fram moppen och moppa golvet för att bli av med leriga tassavtryck.

Ha många filtar!

Filtar ser inte bara snygga ut och ger en mysig höststämning så här års, utan de kan också hjälpa dig att hålla stoppade möbler rena längre! Om du lägger en filt på soffan eller fåtöljen kommer du att spara både tid och pengar eftersom du kan slänga in filten i tvättmaskinen istället för att behöva tvätta soffan om din leriga hund har hoppat upp för en tupplur. Se till att köpa filtar som tål att tvättas ofta så att de håller längre. Du kan också köpa hunden en egen lyxig och supermjuk filt som du kan lägga på soffan eller hundsängen. Den här filten är inte bara mjuk och bekväm, den har två sidor i olika färger så att du kan välja den som ser snyggast ut.

Välj en hundsäng som är lätt att hålla ren

Det finns många olika hundsängar på marknaden och ibland kan det vara svårt att veta vilken som passar hunden bäst. Något som det är viktigt att tänka på är hur lätt sängen kommer vara att hålla ren. Om den är svår att tvätta kommer den snabbt att bli smutsig och full av hundhår, damm och lera som hunden fått med sig in från trädgården eller promenaden. Hundsängar med avtagbara överdrag är ett bra val eftersom det gör det mycket lättare att tvätta sängen. Hundsängar med ben som Topology gör det också lättare att hålla hundsängen ren längre och det gör det också lättare att hålla golvet under sängen rent och förebygger att smuts byggs upp, något som kan vara ett problem med en säng som inte har ben och istället står på golvet.

En labrador ligger på hundsängen Topolog

Rengöringstips för en lerig hund

Regelbunden pälsvård

Det är viktigt att regelbundet borsta och bada hunden oavsett om den har smutsat ner sig eller inte. Vissa hundraser kräver mycket mer pälsvård än andra och det kan vara smart att då och då besöka en professionell hundsalong, men kan du såklart också hålla ordning på pälsen hemma. Mellan baden kan du använda ett torrschampo för att bli av med smuts och dåliga lukter. Det är också viktigt att du regelbundet borstar pälsen med en borste avsedd att hantera den päls din hund har, för att se till att den inte får några problem.

Lerig mops i skogenTorka av hundens tassar när ni kommer hem från en promenad

Hundtassarna är såklart de som drar in mest lera och smuts i ditt hem, så om du torkar av dem så fort ni kommer hem från promenaden förebygger det att hunden drar in det längre in i huset. Du kan använda våtservetter avsedda för hundar för att försiktigt torka bort all lera. Ett annat tips är att smörja in trampdynorna med kokosolja efter rengöringen eftersom det hjälper dem att hålla sig mjuka och förebygger att de blir torra och börjar klia.

Lägg en handduk eller matta vid ytterdörren

Om du lägger en handduk eller matta vid ytterdörren kan du snabbt torka av de leriga hundtassarna innan du släpper in hunden i resten av huset. Du kan till exempel lägga en Wet Paws husdjursmatta innanför dörren hunden använder. Mattan är högabsorberande och torkar leriga tassar genom att absorbera lera och fukt. Du kan sen skaka av mattan utomhus eller tvätta den i tvättmaskinen.


Om du har en hund som älskar att bli lerig behöver det inte betyda att du inte kan ha ett skinande rent hem. Förhoppningsvis kommer de här tipsen hjälpa dig att hålla rent hemma även efter höstens långa promenader på leriga skogsvägar och åkrar!

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *