Omletbloggen

11 sätt att göra hundpromenader mer spännande

En springer spaniel-hund leker på stranden med en boll

Någon gång kommer de flesta hundägare kunna relatera till att det tar emot att gå ut och gå på den dagliga hundpromenaden. Och när det kommer till våra fyrbenta följeslagare är det viktigt att se till att de får tillräckligt med motion för deras fysiska och mentala välbefinnande. Men att gå ut och gå med din hund behöver inte vara jobbigt. Här kommer 11 tips på hur du kan göra hundpromenader mer spännande.

Uppmuntra till sniffande

Att ha pauser för sniffning är ett fantastiskt sätt att göra din promenad mer spännande för din lurviga vän. Visste du att forskare uppskattar att en hunds luktsinne är någonstans mellan 10 000 och 100 000 gånger mer exakt än vårt?! Så även om det kan vara lite frustrerande att stanna stup i kvarten för att din hund ska få utforska och sniffa, är det viktigt att inte glömma att det är så våra hundar navigerar här i världen. Så nästa gång du är på promenad, ge din hund lite extra tid att använda nosen, så kommer du förmodligen att ha en mycket lugnare hund när du kommer hem också.

Ta lite fina bilder för Insta

Kan din hund bli nästa stora hund-influencer? Varför inte ha lite kul och låt din hund posera för lite bilder medan ni är ute och går? Ge din hund ett matchande designer-hundkoppel och hundhalsband från Omlets Dog Walk-kollektion, så har du kommit en bra bit på vägen när det gäller att ta den perfekta hundbilden.
Sedan vill du försöka få din hunds uppmärksamhet för att få den att sitta snyggt medan du knäpper kort. Du kan hitta några tips på hur du tar bra bilder i vår Hur du tar bättre bilder på ditt husdjur blogg.

Ta lekstunden utomhus

Hundlekar behöver inte begränsas till inne i hemmet. De flesta hundar älskar att leka och fånga en boll, så det här är en bra lek att börja med. Du kan även ersätta din hunds vanliga boll med en tuggleksak för hundar där du kan gömma en del av deras favoritsnacks. Detta kommer att göra deras vanliga lek mer mentalt stimulerande och kanske även trötta ut dig också.

Lekar som involverar nosen är också en utmärkt idé att integrera i din hunds promenad, vilket berikar dem massor mentalt. Lär din hund kommandot “hitta godsaken” och släng några godsaker i gräset för att få dem att nosa sig till var du har lagt dem.

Träna hunden

Hundar behöver tränas under hela livet och att träna dem utomhus när de är på promenad är ett sätt att göra er vanliga promenad lite roligare. Träning utomhus innebär att det oundvikligen kommer att finnas massor av distraktioner, så det kommer att kräva mycket koncentration att hålla din hund engagerad. Det finns olika sätt att träna din lurviga vän utomhus, till exempel så kan ni träna att promenera med löst koppel, lydnadsträning eller kanske agility.

Njut av en uppfriskande dricka tillsammans

Att gå på promenad är en form av träning och träning kan göra både dig och din hund törstiga. Så varför inte styra er promenad mot en restaurang eller ett café med en hundvänlig uteplats? Flera sådana här ställen erbjuder färska skålar med vatten för fyrbenta vänner samtidigt som deras husse eller matte kan njuta av något att dricka och äta också. Ni kan båda njuta av en välförtjänt paus från promenaden och kanske till och med få sällskap av andra människor och hundar – en vinnande situation för alla!

Vad sägs om att ta med din hund till ett fik när ni är på promenad på landsbygden? Din hund kommer säkert att uppskatta en liten paus från promenaden, och du kommer att få sällskap om du sätter dig ner för att dricka något – något ni båda vinner på! Även om det finns gott om hundvänliga ställen, är det bäst att dubbelkolla att hundar är välkomna innan ni kommer!

En dag ute på sjön

Även om det inte gäller alla, så kan många hundar simma. Om vädret tillåter kan du ta med din hund ut på ett dopp i en hundvänlig sjö för att låta den plaska lite under promenaden. Om din hund inte kan simma är det viktigt att släppa ner den i vattnet försiktigt och aldrig tvinga den att göra något den inte är bekväm med.

När ni kommer hem kommer din hund behöva en mysig och varm bädd att vila på. Vår Topology hundsäng är ett fantastiskt val. Denna hundsäng kan kombineras med flera olika maskintvättbara bäddmadresser i olika designer som till exempel en bäddmadrass i mikrofiber som snabbt absorberar vatten och smuts från deras simtur. Att låta din hund bada under promenader är toppen på sommaren för att svalka ner dem. Se till att också ta med en kyldyna om du planerar att gå ut på en långpromenad till sjön när vädret är fint.

Bestäm träff med en annan hund

Om din hund kommer bra överens med andra hundar, bjud in en vän att följa med dig på din nästa promenad för att få det att kännas mindre tråkigt. Du kommer inte bara få en trevlig pratstund med din vän, utan din hund kommer också att uppskatta att träffa deras hund.

Gå på hundträffar

Om du inte redan känner någon annan som har hund, är hundträffar ett bra tillfälle för dig och din fyrbenta vän att umgås med andra människor och hundar. Hundträffar hålls vanligtvis i parker och innebär att man först träffas och sedan promenerar med andra vänliga hundar från hela området. Hundträffar för hundar av samma ras har ökat i popularitet de senaste åren, med ett stort antal hundar som samlas på samma plats för att gå på en långpromenad.

Åk till ett nytt ställe

Precis som vi tycker hundar om att byta miljö. Att göra samma sak på samma ställe varje dag kommer så småningom att leda till att du och din hund blir väldigt uttråkade, så det är en bra idé att då och då ändra sträckan du går på promenaden. Om din hund inte har något emot att sätta sig i bilen kan du även ge dig ut på lite längre äventyr för att ge din hund en helt ny upplevelse, som till exemepl att åka till en strand. Om du åker på en längre resa, kommer Omlets sortiment av säkra hundkojor som Fido Classic hjälpa dig att få en mycket smidigare resa.

Ändra takten

Ett annat sätt du kan göra den dagliga promenaden mer spännande är att ändra takten. Att snabba upp och sakta ner under promenaden kommer att vara bra för din hunds hjärna genom att hålla den på alerten eftersom den måste fokusera på vad ditt nästa drag kommer att bli.

För särskilt aktiva hundraser, varför inte jogga istället för att promenera? På så sätt kommer du att kunna träna själv tillsammans med hunden! Innan du gör det, se bara till att din hunds ålder och ras är lämplig för att springa längre sträckor.

Låt hunden guida dig

Det sägs ofta att din hund aldrig ska leda vägen på promenader. Men det kan fungera som en rolig aktivitet att ibland se vart din hund verkligen vill gå. Ta helt enkelt loss dem från deras hundkoppel och låt dem bestämma riktningen! Fast om du har en större hund som drar i kopplet mycket, är kanske detta inte en så bra idé…

Omlet och din hund

Omlet strävar efter att hitta lösningar på frågor som djurägare har, som gynnar både djuren och deras ägare, som tex hur en hundpromenad kan bli mer spännande? Eller hur man reser på bästa sätt med en hund? Med produkter som Topology hundsäng, designer-hundkoppel och Fido Classic hundkoja, fortsätter våra designers att uppfinna produkter som vi vet kommer inspirera husdjursägare och föra människor närmare deras husdjur.

En brun hund sover på Omlet Topology hundsäng med en brun bäddmadrass i mikrofiber

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *