Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Elva saker som kan göra hundpromenaden lite roligare

En hund springer på stranden

Visserligen är det oftast riktigt roligt att ta ut hunden på en promenad, men vissa dagar när det är kallt, mörkt och regnigt kan det vara svårt att hitta motivationen för den dagliga promenaden. De kallare och mörkare dagarna begränsar kanske också var ni kan promenera och gör att det ofta blir samma runda. Om vädret är riktigt dåligt kanske också betyder att du då och bara kan ta ut hunden en kortare stund.

Du kan läsa mer om när det är för kallt för att ta ut hunden på en promenad i den här bloggartikeln. Men generellt så är det viktigt att hunden får sin dagliga motion, även när det är mörkt och kallt eller regnar. Men det behöver inte vara bara en daglig rutinsyssla att gå ut med hunden, med våra tips kan ni faktiskt göra det riktigt roligt både för hund och ägare.

Uppmuntra hunden att lukta och vädra

Att låta hunden lukta i omgivningarna och se om de kan få vittring på något är ett fantastiskt sätt att göra promenaden lite roligare för hunden. Visste du att det uppskattas att hundens luktsinne är mellan tiotusen och hundratusen gånger bättre än människans?! Så även om det kan vara jobbigt att hela tiden stanna för att hunden vill nosa på något är det viktigt att komma ihåg att det här är hundens sätt att navigera i omgivningarna. Så låt hunden använda sitt luktsinne nästa gång ni är ute på promenad eftersom du då förmodligen kommer ha en mycket lugnare hund när ni kommer hem igen!

Ta några bilder för Instagram

Kan din hund vara nästa stjärna på sociala medier? Varför inte ha roligt och få din hund att posera för några bilder när ni är ute på promenad? Hitta en fin plats och få hunden att sitta fint innan du tar några bilder!

Lek roliga lekar under promenaden

Att leka lekar är ett annat sätt att göra det lite roligare. De flesta hundar älskar att leka apport och hämta saker som du kastar till dem, så det kan vara en bra lek att börja med. Du kan byta ut hundens vanliga boll mot en godisboll som du kan gömma hundens favoritgodis i för att göra leken ännu roligare och mer mentalt stimulerande.

Som vi nämnde tidigare så använder hundar sitt luktsinne för att utforska sina omgivningar. Det är därför lekar som involverar hundens luktsinne är en bra idé under promenaden och ger dem mycket mental stimulans. Lär din hund kommandot “sök” och kasta några godisbitar i gräset för hunden att leta reda på.

Öva på några nya kommandon och tricks

Som hundägare är du aldrig färdig med hundträningen och att träna på nya tricks under promenaden kan göra den lite roligare för er båda. Att öva utomhus betyder att det finns många olika saker som kan distrahera hunden, så det kommer att krävas lite tålamod för att få den att behålla koncentrationen. Det finns flera olika sätt att träna utomhus, från att gå fot och inte dra i kopplet, till lydnadsträning eller kanske till och med agility. Oavsett vad du väljer att göra kommer träningen att få hunden att använda huvudet och trötta ut den!

Gör ett stopp på ett hundvänligt café eller packa med matsäck

Om ni promenerar någonstans där det finns ett mysigt hundvänligt café, varför inte stanna till och ta en kopp kaffe? Hunden kommer också att uppskatta en rast (och säkert också en liten bit av något gott)! Det finns många hundvänliga caféer, men det kan vara bra att dubbelkolla om du vill vara säker. Om ni promenerar någonstans där det inte finns caféer att besöka kan de vara mysigt att packa med eget fika så att ni kan stanna i någon fin glänta istället.

Låt din hund ta en simtur

Många hundar (men inte alla) kan simma, så om vädret tillåter kan du ta med hunden till en badplats där hundar är tillåtna, eller till något annat vattendrag. Om din hund inte är van vid att simma är det viktigt att sakta låta den vänja sig vid vattnet och inte tvinga den att göra något den inte känner sig bekväm med.

När ni kommer hem efter en simtur kommer hunden behöva en varm och mysig plats att sova på och då är hundsängen Topology ett fantastiskt val. Den har flera olika bäddmadrasser att välja på, som en högabsorberande bäddmadrass i mikrofiber som kommer att absorbera lera och vatten från pälsen och som du sen lätt kan ta av och tvätta i tvättmaskin. Att ta med hunden på en simtur under promenaden är också en bra idé för att svalka hunden när det är varmt på sommaren. Då kan det också vara en bra idé att ta med en kyldyna för hundar om ni planerar att vara ute i sommarvärmen under många timmar.

En brun spaniel ligger på hundsängen Topology med en bäddmadrass i mikrofiber

Din hund kan sova gott på hundsängen Topology med en bäddmadrass i mikrofiber.

Träffa en annan hund för en playdate

Om din hund kommer bra överens med andra hundar kan ni bestämma träff med en annan hundägare och deras hund och gå på promenad tillsammans. Då får både du och din hund chansen att träffa kompisar och ha någon att prata och leka med under promenaden.

Gå till lokala hundträffar

Om du inte känner någon annan som har hund kanske det finns några hundträffar i ditt närområde där hundägare träffas för att låta hundarna leka? De brukar ofta hållas i parker eller nära hundrastgårdar där det är lätt att låta hundarna lära känna varandra innan gruppen promenerar tillsammans. På vissa ställen anordnas det också träffar för specifika hundraser.

Hund i hundburen Fido i en bil

Hundar kan resa säkert i bilen med hundburen Fido.

Bege er till en ny plats

Precis som oss så uppskattar hundar att se något nytt. Att ta samma runda varje dag kommer att få både dig och din hund att bli uttråkade så det kan vara bra att hitta något nytt då och då. Om din hund inte har något emot att åka bil kan ni bege er ut till en ny vandringsled som hunden inte är van vid. Om bilresan är lite längre kommer Omlets tillbehör för att resa med hund och en säker bur som hundkojan Fido Classic att se till att resan i bilen går bra.

Ändra takten

Ett annat sätt att göra den dagliga promenaden roligare är att ändra takten. Gå fortare ibland och riktigt sakta ibland eftersom det får hunden att fokusera på vad du kommer att göra härnäst.

Om du har en stor hund eller en hund med mycket energi kan ni ändra promenaden till en löprunda och då får både du och hunden mer motion samtidigt! Men innan ni börjar jogga tillsammans är det viktigt att se till att din hunds ålder och ras är lämpade för längre löprundor.

Låt hunden guida dig

Rådet brukar vara att hunden aldrig ska vara den som leder vägen under promenader. Men det kan faktiskt vara en rolig aktivitet att då och då låta hunden leda vägen för att se vart det är den verkligen vill gå! Sätt på hunden kopplet och låt den leda vägen! Men tänk på att om du har en stor hund som ofta drar i kopplet kanske det här inte är rätt aktivitet för er…

Att ta ut hunden på den dagliga promenaden behöver inte vara tråkigt! Förhoppningsvis har våra tips ge dig lite inspiration till hur du kan lägga till nya roliga aktiviteter som både du och din fyrbenta vän kommer att uppskatta och som kommer göra promenaden lite roligare för er båda.

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *