Omletbloggen

Behöver min hund en filt?

Det kalla vintervädret betyder att våra husdjur kan behöva lite extra hjälp att hålla sig varma och som hundägare kanske du undrar vad du kan göra för att hjälpa hunden att hålla sig varm. Bör du investera i en extra mysig hundsäng? Eller kanske köpa en jacka som håller hunden varm på promenaderna? Men har du någonsin övervägt att köpa en alldeles egen filt till din hund?

Kommer alla hundar att dra nytta av ett täcke?

Vissa hundar har svårare än andra att reglera sin kroppstemperatur, så de kan behöva extra värme från en filt, speciellt när det är kallt utomhus. Äldre hundar, och framförallt om de har ett svagt immunförsvar, har större risk att drabbas av ledvärk som artrit. Det betyder att det är svårare för dem att hålla sig varma och därför håller de sig ofta hellre inomhus i värmen och kopplar av under en varm filt än att vara ute och leka i kylan.

Mindre hundar, framförallt raser som toypudel eller yorkshireterrier kan också ha det svårt att hålla värmen vintertid. Det beror på att större hundar har mindre hudyta per kilo kroppsvikt jämfört med mindre hundraser, vilket leder till att mindre hundar har svårare att hålla sig varma än större hundar. Dessutom har raser som greyhound och whippet också lättare att känna sig kalla eftersom de inte har lika mycket kroppsfett som hjälper dem att hålla värmen.

När det gäller kyla så är tumregeln att om det är för kallt för dig att gå ut, så är det också för kallt för din hund. De flesta hundarna har inget emot att vara utomhus under längre perioder tills temperaturen sjunker till under 7°C, men om du har en känslig hund är det viktigt att du är försiktig när du släpper ut den vintertid. Du kan läsa mer om när det är för kallt för din hund i den här bloggartikeln, men alla hundar kommer att uppskatta att ha en varm filt, även om de inte är av en ras som är extra känslig mot vinterkylan. En Lyxig hundfilt i fuskpäls är ett bra val om du letar efter en passande filt oavsett hur stor eller gammal din hund är. Den här filten finns i tre olika storlekar, vilket gör den perfekt för hundar i alla åldrar och raser.

Om hundens päls ska hålla den varm, varför behöver den en filt?

Det är såklart sant att en av anledningarna till att en hund har päls är för att skydda den från väder och vind och hålla den varm, men det betyder inte att hunden inte kan frysa och vara kall. Det är lite samma sak som att vi människor behöver en extra tröja eller tjock vinterjacka när det är kallt. Det är också viktigt att hundägare kommer ihåg att vissa hundar har päls som är mycket bättre anpassad för att hålla den varm också i väldigt kalla temperaturer, och hundens ålder och vikt kan också spela roll. Hundraser som siberian husky och sankt bernhardshundar har väldigt tjock päls för att ge dem extra skydd mot kyla och det är också de hundraser som klarar sig allra bäst i snö och kallt väder. Många andra hundraser har kortare och tunnare päls och kan behöva lite extra hjälp från en varm filt.

En siberian husky utomhus med blommor i bakgrunden

Är en hundfilt bara för vintern?

Precis som oss behöver våra hundar en mysig sovplats året runt, och en filt erbjuder hunden mer än bara värme. Visste du att hundar har en instinkt att “bygga ett bo” och skapa sin egen sovplats där de känner sig skyddade och kan känna sig som hemma, på samma sätt som den använder en filt? Här under tar vi en närmare till på några av de andra fördelarna med en hundfilt.

Vad är fördelarna med en hundfilt?

Din hund sover gott på natten

Hundar älskar att sova och det är viktigt att den har en bekväm plats att sova på för att den ska få en god natts sömn. Om du ger din hund en mysig hundfilt som den kan ha i hundsängen eller där den vanligtvis tycker om att sova kommer den garanterat att sova gott, speciellt på kalla vinternätter!

Hjälper din hund att känna sig lugn och mindre orolig

Du kan lätt ta med en hundfilt, vilket kan vara bra om du har en hund som lätt blir orolig. Filten är något som hunden associerar med sitt hem och de bekanta lukterna och känslan av filten kan få hunden att känna sig lugnare och tryggare i nya omgivningar som annars kan få den att känna sig orolig.

Skyddar möblerna

En hundfilt är inte bara bra för din hund, utan har också fördelar för hundägare! Lägg filtar på möbler hunden gärna ligger och sover på för att skydda dem från leriga tassar och hundhår.

Ser snygg ut i ditt hem

Hundfiltar kan också se snygga ut i ditt hem! Den lyxiga och supermjuka hundfilten från Omlet är dubbelsidig och har en lyxig gräddvit fleece på ena sidan och quiltad plysch i antingen en grå eller julrosröd färg på den andra sidan, perfekt om du vill att filten ska matcha resten av inredningen!

Det är viktigt att våra hundar alltid känner sig bekväma och vi vill ju såklart alltid att de ska ha det allra bästa. Så vem vill inte ha en mysig hundfilt nu när vi vet hur viktiga de är för våra fyrbenta vänner?

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *