Omletbloggen

Omlets kärlekshistorier – Husdjuren som var en del av romantiska ögonblick

omlet kärlekshistorier

Vi frågade våra fantastiska kunder om de hade några berättelser om hur deras husdjur hjälpte dem att hitta kärleken, eller hur deras husdjur var en del av några av deras mest romantiska ögonblick som de kunde dela med oss. Kryp upp i soffan och läs de här hjärtevärmande berättelserna!

gul labrador har på sig en fjäderboa bredvid sina ägare

Elisse – West Virginia, USA

Jag träffade min man Dan när vi båda jobbade för FEMA (Federal Emergency Management Agency) i New York 2001. Vi jobbade båda med att koordi­nera och leda katastrof­insat­serna efter terroristattackerna den 11 september. Han jobbade med logistik på huvudkontoret och jag jobbade med community relations i New York. Han kom och hälsade på i min lägenhet, och som en före detta militär och något av en arbetsnarkoman som gillar att hålla sig sysselsatt, beslutade han att jag behövde fler hyllor och att han var rätt man för att sätta upp dem! Han tog fram sin verktygslåda och började jobba…då lade sig Tapper, min fina gamla labrador, ner bredvid honom och placerade sina tassar på Dans verktyg. Det var så uppenbart att han sa “han är min” att vi började båda skratta och det var en av många anledningar att jag visste att Dan var “den rätta”, och det fanns inte en chans att Trapper skulle släppa honom!

Trapper tyckte såklart väldigt mycket om mig, jag hade haft honom sen han var en liten valp och fick honom redan 1988, men han ÄLSKADE Dan och han hade äntligen hittad “sin kille”! Och Dan älskade honom lika mycket tillbaka. När vi flyttade till West Virginia 2002 och Trapper började bli gammal, vilket märktes på att hans bakben inte längre var tillräckligt starka för att gå upp och ner i trappan, bar Dan honom upp och ner för tre trappor varje dag. Trapper brukade ligga ute i solen och titta på Dan när han jobbade i trädgården och vrida på huvudet eftersom han var tvungen att hela tiden se var Dan befann sig… och han brukade gnälla om han av någon anledning inte kunde se honom!

brud och brudgum med två alpackor

Mel – Storbritannien

När jag var liten hade vi alltid många husdjur och det gjorde att jag bestämde mig för att bli djursjukvårdare. Mitt liv kretsar runt mina husdjur och djurägare litar varje dag på att jag i min yrkesroll ska se tilll att deras fyrbenta, fjäderklädda eller fjälliga familjemedlemmar kan känna sig säkra och omhändertagna.

Min kärlekshistoria handlar om min bröllopsdag som inte hade varit sig lik om jag inte hade haft alla djur runt mig! När vi planerade bröllopet och jag ringde för att prata med prästen var det första han frågade om våra hundar skulle vara med, och så klart skulle de det! Men jag tror inte att han riktigt förstod hur många djur som skulle bli en del av vår stora dag! Jag kördes till bröllopet av två vackra grå hästar med mina tre hundar vid min sida. Mina hundar ledde mig också fram till altaret och en av hundarna hade hand om ringarna! Jag är så stolt äver att hon klarade av att gå hela vägen genom kyrkan utan att stanna för att bli klappad av alla hennes favoritgäster som satt i kyrkbänkarna. Sen åkte jag häst och vagn till en vacker lada där min mamma överraskade mig med en av mina favoritdjur, alpackor! När dagen var över var min klänning grön och svart där alpackorna hade stått på den, men jag brydde mig inte eftersom det var en helt magisk dag fylld av djur! Däremot tyckte jag att det var lite tråkigt att mina höns och marsvin inte kunde vara med, men jag tror att de var rätt nöjda med att bara ligga och vila hemma i solen!

tabbymönstrad katt kurar ihop sig på soffan med en gosebjörn

Lauren – Storbritanninen

När jag träffade min man berättade han att han hade en katt. Efter att ha pluggat på universitetet och rest runt i världen hade jag inte haft en egen lägenhet eller möjlighet att ta husdjur, så jag var väldigt fascinerad eftersom jag älskar djur. Jag svär att han sa att katten hette Stripe eftersom hon hade en vit rand hela vägen från nostippen till svanstippen. Men så var inte fallet eftersom hon var en tabbymönstrad katt som inte hade några vita ränder alls. Men det gjorde mig tillräckligt intresserad för att höra mer! Första gången jag var hemma hos min man, och inte långt efter att vi hade träffats, satt jag på soffan medan han gjorde en kopp te till mig i köket. Under tiden kom hans katt (Stripe) och satt i mitt knä och jag klappade henne. När han kom tillbaka till vardagsrummet med mitt te sa han att hon aldrig närmar sig främmande människor eftersom hon är en väldigt skygg katt. Så vi säger alltid att Stripe valde mig eftersom hon visste att jag skulle älska henne!

Hon gick dessvärre bort 2020, men vi gav henne kattmotsvarigheten till en statsbegravning.

ett par klappar sin terrier på sin bröllopsdag
Annette – Storbritannien

Min kärlekshistoria involverar min allra första hund som hette Dooby! Hon var en korsning mellan en lakelandterrier och en jack russell, och en väldigt kräsen och energisk hund. När ett par kompisar bodde hos mig precis innan jul för många år sedan bestämde hon sig en natt för att lämna min varma säng och istället gå och lägga sig i sängen hos en av gästerna. Hennes val!!!

Han heter Ian och nu har vi varit gifta i nästan 25 år, och ja, såklart var hon med på bröllopet. Dessvärre finns hon inte längre med oss här på jorden, men hon kommer alltid att finnas i våra minnen efter att hon tog det bästa beslutet i mitt liv åt mig!

yorkshireterrier i högt gräs

Mathieu – Frankrike

När jag träffade min fru, Céline, hade hon en tre år gammal yorkshireterrier som hette Nouky. Den första gången jag åkte hem till henne innan vi skulle gå på bio öppnade hennes pappa dörren. Jag frågade artigt efter Céline, men hennes pappa ropade istället på hennes mamma, Lyn, och låtsades att jag var där för att hämta henne…
Men den lilla hunden, som jag hade träffat veckan innan, kom glatt springande mot mig. Jag hade inte knackat på fel dörr! Han fanns med oss i ytterligare 12 år och älskade att leka med bollar (han var en fantastisk målvakt) och tröttnade aldrig!

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *