Omletbloggen

“Random Acts of Kindness Day” – Gör en god gärning för en vän eller husdjur

 

Lila kattsäng random act of kindness day

Torsdag 17 februari är det “Random Acts of Kindness Day”, det vill säga en dag då alla uppmuntras att göra goda gärningar för att göra en annan persons dag, vecka, månad eller till och med år lite bättre. Det behöver inte vara något stort, ibland räcker det med små saker som betyder mycket för en annan person och det här är det perfekta tillfället att sprida glädje bland vänner och familj, oavsett om de har päls och fyra ben eller inte! Här är våra förslag på goda gärningar du kan göra, och såklart involverar de våra älskade husdjur!

Ta med en väns hund ut på en promenad

Om du har en vän som precis har fått barn, har haft en vecka med extra mycket att göra eller bara har en hund som aldrig får nog av promenader, kommer det nog att uppskattas om du erbjuder dig att ta med hunden ut på en promenad. Spendera en timme med att njuta av naturen i skogen eller gå till en park och lek med en boll. Både hunden och ägaren kommer definitivt att uppskatta det!

Baka en tårta med äggen dina hönor har värpt

Samla ett par färska ägg från hönshuset och ta fram ditt godaste tårtrecept. Sen kan du bjuda in några vänner på eftermiddagsfika eller knacka på hos grannen och ge dem ditt goda bakverk.

Köp en filt till ditt husdjur

För våra husdjur är det “Random Acts of Kindness Day” årets alla dagar och de ger så mycket till oss att de då och då förtjänar något fint. En fantastisk present för ditt husdjur är en jättemjuk och fin hundfilt som de kan ha på sin säng. Och det är inte bara hundar som älskar att kura ihop sig på en mjuk filt, många husdjur gillar att få extra värme från en mysig filt.

Gå till en djuraffär och betala för en annan kunds varor

Ge en oväntad present till en annan djurägare i djuraffären. De behöver inte ens veta att det var du som betalade, lämna lite extra pengar när du betalar för dina varor och be personalen att använda det för att betala för nästa kunds varor. En present till både husdjur och ägare!

Donera pengar till ett katt- eller hundhem

Om du har pengar över och vill göra en god gärning kan du skänka dem till ett välgörande ändamål antingen via en välgörenhetsorganisation som jobbar med att hjälpa djur (se till att de har ett 90-konto) eller skänk pengar direkt till ett katt- eller hundhem. Ibland går det också att donera mat, godis, leksaker och andra saker hemmen behöver, men det kan vara bäst att höra efter med personalen först vad de tar emot och om det är något speciellt de behöver.

Hund på en hundsäng med beanbag och hundfilt

Gör dagen till ditt husdjurs perfekta dag

Du vet förmodligen vad ditt husdjur helst skulle vilja göra om det fick planera en hel dags aktiviteter. Kanske är det en speciell frukost och sen en promenad och lek i parken? Ett besök på hundsalongen och mys på soffan? Eller bara en buffé av godsaker! Du kan låtsas att det är deras födelsedag och göra hela dagen extra speciell. Vi är rätt säkra på att du också kommer att uppskatta den här dagen och gå och lägga dig med ett stort leende på läpparna!

Plocka skräp under promenaden

Eftersom du ska gå ut på promenad, varför inte ta med en påse och handskar så att du kan plocka upp sopor du ser på vägen under tiden din hund utforskar omgivningarna? Du kommer kanske att bli förvånad över hur mycker skräp som gömmer sig i diken och buskage vid sidan av vägen. Du hjälper vilda djur att undvika att fastna eller äta något de inte borde, samtidigt som du gör en god gärning!

Mata fåglarna

Vilda fåglar kan också behöva få lite extra mat då och då, speciellt på vintern när marken ofta är frusen och täckt med snö, och de kommer garanterat att uppskatta att du gör en god gärning och ger dem lite extra fågelfrön att picka i sig. Sätt upp en fågelmatare eller ett fågelbord i trädgården och fyll det med smaskiga fågelfrön och talgbollar så kommer du snabbt att få många glada besökare. Om du sätter upp mataren utanför köksfönstret kan du också sitta och titta på fåglarna när du äter eller bara behöver ta en paus om du jobbar hemifrån.

Det här är våra förslag på goda gärningar, men du har säkert många egna idéer! Om du gör några goda gärningar får du gärna dela dem på dina sociala medier och tagga oss, så att fler kan få inspiration och sprida glädje i februarimörkret!

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *