Omletbloggen

Det är dags att vårstäda i husdjurens utegård

Marsvinsburen Eglu Go med tulpanerNu är våren snart här, vilket betyder att det går mot ljusare tider, men det betyder också att det är dags att vårstäda! Att dagarna blir längre och vädret varmare betyder också att många av oss kommer spendera mer tid i trädgården igen. Precis som oss så uppskattar våra husdjur våren efter en lång och mörk vinter! För dem betyder våren att de kan spendera mer tid i sin utegård där nytt grönt gräs börjar växa igen för dem att leka och picka i. Men innan dina husdjur spenderar mer tid i utegården är det dags att vårstäda den!

Flytta utegården till en ny plats i trädgården

Innan du börjar vårstäda behöver du flytta dina hönor, marsvin eller kaniner till en tillfällig inhägnad där de är säkra men inte i vägen. När du har flyttat djuren är det dags att flytta utegården till en ny plats i trädgården. Alla utegårdar från Omlet kan lätt flyttas och sen säkras på en ny plats med Omlets skruvbara pinnar.

Eftersom våren (förhoppningsvis!) betyder mer solsken kan det vara bra att placera gården någonstans där dina husdjur har gott om plats att gå på upptäcktsfärd. När vädret blir varmare på sommaren kan det också vara en bra idé att köpa ett väderskydd för utegården som kommer att ge dina husdjur skugga och skydd från solen.

Byt ut underlaget i buren

Marsvin och kaniner behöver regelbundet få nytt strö i buren (två gånger i veckan) så det är viktigt att komma ihåg att göra det som en del av vårstädningen. Omlets kaninburar och marsvinsburar har en praktisk ströbricka som lätt kan dras ut och tömmas, göras ren och fyllas på för att göra det här jobbet enklare.

Om du har höns kommer du märka att de börjar lägga fler ägg igen efter en vinter med minimal äggproduktion. Se till att hönornas värpreden har ett mjukt underlag av strö för höns som kommer ge dem en mysig plats att värpa sina ägg på, men det kommer också att hjälpa till att minimera dåliga lukter från hönshuset.

Använd godsaksbehållaren Caddi för att göra det lättare att hålla rent

För att göra det lättare att hålla rent i din kanin- eller marsvinsbur kan du använda en Caddi för att ge dina smådjur mat. Godsaksbehållaren Caddi ger inte bara dina djur mental stimulans, utan den ser också till att maten inte ligger på marken, vilket hjälper till att hålla rovdjur och råttor borta från dina husdjur.

Kaniner skuttar runt sin Caddi godsaksbehållare från Omlet

Sköt om djurens päls eller fjädrar

Det här är inte bara viktigt för att hålla djurens päls eller fjäderskrud i toppform, utan också ett bra sätt att komma dina husdjur närmare. Och det är inte bara för hundar och katter! Varför inte börja vårstädningen med att se till att dina husdjur är rena och fina?

Du kanske har funderat på att bada ditt marsvin om det ser smutsigt it, men det kan faktiskt vara skadligt för dem. Istället är det bättre att investera i ett pälsvårdskit för marsvin och våtservetter utan kemikalier som kommer hjälpa dig att hålla deras päls ren. Mer information om hur du tar hand om dina marsvin på bästa sätt, kan du läsa i en tidigare bloggartikel.

Hur mycket skötsel en kanins päls behöver beror på vilken ras kaninen är. Långhåriga kaninraser som
lejonhuvade kaniner kräver mycket mer pälsskötsel och det är viktigt att du tar hand om deras päls året runt.

Höns kräver väldigt lite skötsel och badar ofta sig själva i sand för att hålla sig rena. Du kan hjälpa dem genom att göra ett eget sandbad till dem och du kan återanvända en hink eller gammal kattlåda!

Förläng deras gård

Nu när du är klar med vårstädningen, varför inte överväga att lägga till lite nya tillbehör i gården? Dina husdjur kommer att spendera mer tid i utegården, så det är en perfekt anledning att förlänga den. Förlängningar till Zippi kaningårdar är perfekta för att ge dina kaniner och marsvin mer plats. Om du har höns finns det förlängningar till Walk in-hönsgårdar som kan monteras på din hönsgård för att ge dina höns mer frihet att gå runt och picka.

Uppgradera utegården med nya leksaker och tillbehör

Dina husdjur kommer inte ha något emot att få ett par nya leksaker eller tillbehör i utegården! Omlet har många leksaker för höns, marsvin och kaniner. Ett Zippi-gömställe med lektunnel är ett bra val om du vill ge dina smådjur underhållning i utegården i många timmar samtidigt som det ger dem massor av motion vilket de också behöver för att de ska må bra.

Dina höns kommer att älska att ha en av Omlets pickleksaker i hönsgården och de kan fyllas med deras favoritgodis eller foder för att hålla dem stimulerade när de pickar i sig godsakerna.

Förläng hönshuset Eglu Go UP från Omlet

Nu är du förhoppningsvis både du och dina husdjur redo för våren. Varför inte börja med att uppgradera deras utegård redan idag!

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *