Omletbloggen

Vårstäda ditt Eglu hönshus

Våren är en årstid med ny växtlighet i naturen, nya möjligheter och en ny början. De flesta av oss är inte främmande för att rensa i hemmet och trädgården under den här årstiden, men har du funderat på hur du ska ge ditt Eglu hönshus en vårstädning? Det kommer inte att ta lång tid, och dina höns kommer att uppskatta ett fräscht hönshus inför den stora värpsäsongen. Så här ger du ditt Eglu hönshus en djuprengöring inför det varmare vädret som väntar.

En man drar ut ströbrickan från Eglu Cube för att göra rent den

Vikten av djuprengöring

Alla hönshus behöver rengöras grundligt minst två gånger om året, men när de är så lättrengjorda som Omlets sortiment av Eglu hönshus, så kommer du behöva rengöra det oftare. Som hönsskötare finns det få saker som är så härliga som ett riktigt rent hönshus – och detta är ännu mera sant när det bara tar några få minuter.

Att djuprengöra ditt hönshus gör det inte bara snyggare att se på, utan det är nödvändigt för att hålla dina höns hem hygieniskt och fritt från parasiter. Även om Eglu hönhus är gjorda av plast som står emot parasiter, förhindrar djuprengöringar av ditt hönhus att röda hölskvalster invaderar din flock, och det hjälper till att hålla flugor borta.

Vårstäda ett Eglu hönshus

Våra hönshus är de enklaste hönshusen du någonsin kommer behöva rengöra. Gör den fruktade sysslan att skrubba rent ett smutsigt hönshus till en snabb och trivsam syssla som du kan göra utomhus en solig dag med våra geniala hönshus i plast. Så här kan du djuprengöra ditt Eglu hönshus i vår.

Dra ut och rengör de löstagbara delarna

Den utdragbara spillningsbrickan, sovpinnarna och det utdragbara värpredet (en funktion hos Eglu Pro hönshus) gör det busenkelt att rengöra ditt hönshus. Släng gammalt strö i komposthögen eller soppåsen och borsta bort löst skräp. Lägg ut delarna på en ren yta och tvätta dem med en högtryckstvätt eller vattenslang. Använd en diskborste, ren toalettborste eller en annan liknande borste för att ta bort ingrodd smuts. Du kan också använda en hink med varmt vatten och lite diskmedel och en svamp för att göra rent de olika delarna.

Tvätta och torka av insidan av hönshuset

Insidan av Eglu hönhus är också gjord av mjuk plast, så du kan använda din högtryckstvätt eller vattenslang för att spraya ren insidan. Torka med en trasa eller svamp och skrubba bort envis smuts med en borste, så blir det skinande rent på bara några minuter. Våra Eglu Pro, Eglu Cube, och Eglu Go Up hönshus är alla upphöjda, vilket gör det lättare att rengöra dem på en bekväm höjd.

Sätt ihop hönshuset igen

När de löstagbara delarna och insidan av hönshuset är rena, är det dags att sätta ihop det igen. Om dina höns kommer behöva använda sitt hönshus snart, torka av så mycket som möjligt av interiören och de utdragbara brickorna innan du lägger till nytt strö. Detta förhindrar att fukt byggs upp i ströet. Om dina höns gärna pickar och sprätter ute, kan du ställa hönshuset och de olika delarna i solen för att självtorka – det bör inte ta så lång tid, nu när dagarna blir längre och varmare.

Om ditt hönshus är flyttbart, är det ett perfekt tillfälle nu att flytta det till ett nytt ställe. Ett skuggigt område inför de varmare vårdagarna eller kanske en färsk plätt med gräs där din flock kan picka och äta gräs, är idealiska ställen vid denna tiden på året.

Ett fräscht och rent hönshus inför våren

Och det är så lätt det är – att djuprengöra ditt hönshus på under en timma. När ditt hönshus är rent, kommer det vara lätt att se efter det under hela det kommande året. Byt ut ströet i spillningsbrickan med jämna mellanrum och fluffa till redet då och då så att allt är rent och välkomnande för din flock.

Under vår- och sommarmånaderna är det en bra idé att pudra sittpinnarna i ditt hönshus med kiselgur för att förhindra parasitangrepp. Eglu hönshus har inga träfiber där hönskvalster och andra parasiter kan gömma sig. De äter det de kommer över och deras bett kommer att irritera dina höns. Genom att strö detta effektiva damm runt omkring och inuti hönshuset, så minskar du förekomsten av oönskade parasiter betydligt.

Omlet och dina höns på våren

Våren är en underbar tid för höns och deras ägare. Att se din flock jaga insekter, picka genom färskt gräs och ta lyxiga tupplurar i solen är några av de mest givande upplevelserna du kan få som hönsägare. För att hjälpa dig och dina höns att göra det mesta av denna årstiden, välj ett av våra lättrengjorda Eglu hönshus. Kombinera den geniala designen hos dessa bekväma och funktionella hönshus med väderskydd till walk-in hönsgårdar för att skydda dina höns mot vårskurar, och vår säkra Autodörr som stänger in dina höns i tryggt förvar varje natt efter en lång dags pickande och sprättande.

En man och en flicka rengör ströbrickan till Omlets Eglu Pro med en vattenslang

 

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *