Omletbloggen

Vårstäda allt som har med hunden och katten att göra

en hund utomhus, omgiven av rosa blommor

Våren är den perfekta årstiden för en nystart! Oavsett om det betyder att göra en stor utrensning, börja på ett nytt projekt eller bli mer organiserad så är det den perfekta årstiden för förändringar! Varför inte involvera din hund eller katt i vårstädningen så att de kan börja våren i toppskick!

Bli av med hund- och katthår från hemmet

Innan du tar i tur med pälsen på ditt älskade husdjur är det dags att börja med att ta bort alla hund- och katthår från ditt hem. Många hussar och mattar håller med om att det ibland kan verka som en nästan omöjlig uppgift, speciellt om din katt eller hund fäller en hel del.

Men du behöver inte använda en massa kemikalier när du städar i ditt hem. Ett tips om du har en större matta eller heltäckningsmatta är att strö över bakpulver innan du dammsuger. Det hjälper dig inte bara att bli av med hår, utan bakpulvret minimerar också dåliga lukter. När det är dags att köpa en ny dammsugare är ett tips att se till att den har designats för att vara bra på att suga upp allt hund- och katthår för att göra det här jobbet lite enklare!

För att få bort hår från en soffa i textil kan du använda en torr svamp eftersom den kommer att lyfta upp lösa hårstrån. Om du vill ha fler tips på hur du håller rent i hemmen kan du läsa vår bloggartikel Rengöringstips om du har en hund som älskar lera!

Att lägga en hund- eller kattfilt på sängar och soffor brukar vara det bästa sättet att skydda möblerna från hund- och katthår, samtidigt som din katt har en mysig plats att sova på.

Rengör hund- och kattsängen

Nu när du har vårstädat ditt hem är det dags att fokusera på husdjuren och det kan vara bra att börja med deras säng. Vi skulle ju inte vilja sova i smutsiga sängkläder och det vill inte våra husdjur heller. Hundar sover i genomsnitt mellan 13 och 14 timmar per dygn och katter mellan 12 och 16, så det är jätteviktigt att de har en ren sovplats där de kan känna sig säkra och sova gott. Det är inget problem eftersom alla Omlets sängar är lätta att tvätta och har avtagbara överdrag och bäddmadrasser som kan tvättas i tvättmaskin.

Det kanske också är dags att uppgradera hund- eller kattsängen. För katter är kattbädden Maya Donut perfekt eftersom den finns i många snygga färger som kan fräscha upp i ditt hem, och hundsängen Topology är perfekt för hundar eftersom du kan välja att lägga till ben för att lyfta upp den från golvet, vilket förbättrar både hygien och luftcirkulation.

Borsta din hund eller katt

Vårstädningen skulle inte vara färdig om du inte har gjort dina husdjur fina också! De kanske inte behöver en makeover, det kan räcka med ett bad och borstad päls! Beroende på vilken ras din hund eller katt är kanske de också behöver ett besök på hund- eller kattsalongen, men det är alltid viktigt att regelbundet själv borsta pälsen mellan besöken. Dessutom är det inte bara något du bör göra för att de ska se snygga ut, utan det är också viktigt för att de ska må bra, för att deras hud inte ska drabbas av några åkommor och för att förebygga att de drabbas av loppor eller fästingar. Varför inte ta en titt på Omlets stora utbud av produkter för pälsvård för katter och hundar.

katt utforskar katträdet Freestyle för utomhusbruk från OmletGe ditt husdjur nya leksaker eller en lekplats i trädgården

Att våren är i antågande betyder att det snart kommer börja bli varmare och både husdjur och ägare kommer att spendera mer tid utomhus. Din hund eller katt kommer med största sannolikhet att uppskatta ett par nya leksaker att underhålla sig med samtidigt som de vänjer sig vid att spendera mycket mer tid utomhus efter att ha varit ihopkurade inne i värmen hela vintern. Varför inte ge din katt en helt egen kattgård för utomhusbruk som passar för både ute- och innekatter som älskar att gå på upptäcktsfärd men behöver vara säkra i trädgården.

Ett katträd kommer definitivt att göra din katt glad i vår! Katträdet Freestyle från Omlet finns nu också för utomhusbruk och är tillverkat av väderbeständiga material som inte rostar, perfekt även om det regnar!

Förbered för sommarvärmen

Innan vi hinner blinka är sommaren här, så varför inte förbereda dig så tidigt som möjligt för att kunna skydda dina husdjur från sommarvärmen och en bra investering är en kyldyna för din hund. Omlets kyldyna med memory foam är fylld med en giftfri och självkylande gel, vilket betyder att dynan inte behöver kylas i kylskåp. Du kan lägga dynan antingen på golvet eller på hundens säng för att den ska hålla sig sval i upp till tre timmar, perfekt för varma sommardagar!

hund ligger på en kyldyna på en bolsterbäddNu är våren snart här så det är dags att sätta igång med vårstädningen! Innan du börjar måste du självklart se till att alla rengöringsprodukter du använder är husdjurssäkra, så läs alltid vad det står på etiketten. Hur kommer du att vårstäda för din hund eller katt i år?

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *