Omletbloggen

Åtta saker hönsägare älskar med en automatisk hönshusdörr

Omlets innovativa automatiska dörröppnare till hönshuset är ett måste för alla hönsägare! Den automatiska dörren har designats för att göra det enklare att släppa ut hönsen på morgonen på ett praktiskt och säkert sätt för både hönor och ägare. Här är åtta saker hönsägare älskar med autodörren!

Omlets automatiska dörröppnare för hönshuset på en Eglu-hönsgård från Omlet och på ett traditionellt hönshus i trä

1. Släpper ut hönsen på morgonen och stänger säkert om dem på kvällen

Omlets autodörr är batteridriven och använder en ljussensor eller timer så att hönsägare kan kontrollera när hönsen släpps ut ur hönshuset eller hönsgården på morgonen eller när det stängs om dem på kvällen. Dörren erbjuder maximal säkerhet när hönsen är inuti hönshuset och släpper ut dem på de tider du har bestämt. Det betyder att du inte behöver vakna tidigt på morgonen på sommaren bara för att släppa ut hönsen, och på mörka vinterkvällar kan hönsägare vara säkra på att hönsen kan sova säkert i hönshuset även om de behöver stanna sent på jobbet. Du kan läsa mer om hur Omlets automatiska hönshusdörr kommer göra vintern lättare för dig och dina höns i vår tidigare bloggartikel!

2. Välj mellan tre inställningar

Hönsägare kan använda Omlets automatiska hönshusdörr för att passa deras liv med hjälp av tre unika inställningar. Genom att välja ljusinställningen kommer din autodörr att automatiskt öppnas i gryningen och stängas i skymningen. Den här inställningen ställer automatiskt in sig efter årstiden så att hönsägare aldrig behöver justera inställningarna efter säsong. Det går också att ställa in dörren så att den öppnas och stängs på specifika tider och med den manuella inställningen kan dörren öppnas och stängas när som helst.

3. Lätt att använda!

En annan sak som hönsägare älskar med Omlets automatiska dörr till hönshuset är hur lätt den är att använda, oavsett hur bra (eller dålig!) du är på att själv bygga ihop saker! Den automatiska dörren till hönshuset levereras med allt hönsägaren behöver för att montera den, allt för att göra allt så enkelt som möjligt. Vem sa att det var svårt att ha höns?

4. Inbyggda säkerhetssensorer

Eftersom Omlets automatiska dörröppnare för hönshuset har inbyggda säkerhetssensorer finns det ingen risk att dörren stängs av misstag när en höna går in eller om något är i vägen. Om något är i vägen när dörren stängs kommer sensorerna att öppna dörren igen och låta hönsen passera innan den stängs.

Kontrollpanelen på Omlets automatiska dörr till hönshuset

5. Kan användas i alla väder

Omlets automatiska hönshusdörr har genomgått många tester för att se till att den kan användas även i extrema väderförhållanden och ner till cirka -20°C! Dessutom har autodörren en LCD-kontrollpanel som har designats med ett gjutet skyddande överdrag i tre lager vilket gör dörren till en extremt tålig produkt.

6. Förbättrar isoleringen

Hönsägare vet hur viktigt det är med isolering för hönshuset och därför har autodörren designats för att förbättra den. Eftersom den kan användas för att uppgradera nästan alla hönshus, inklusive hönshus i trä som det traditionellt är svårare att hålla välisolerade än Eglu-hönshus, kan de ha nytta av en automatisk dörr till hönshuset.

7. Stängs i sidled

Dörren på ett traditionellt hönshus öppnas ofta med ett snöre eller annat system som öppnar dörren uppåt vilket gör det lättare för rovdjur att komma in i hönshuset eller hönsgården. Något som gör Omlets autodörr annorlunda, och en av anledningarna till att många hönsägare älskar den, är att den öppnas och stängs i sidled, vilket gör att dina hönor kan känna sig säkra inne i hönshuset!

8. Batteridriven med en valbar nätadapter

En annan av de åtta anledningarna att hönsägare älskar Omlets hönshusdörr är att den kan användas både batterier, eller kopplas in i ett nätuttag med en 12V nätadapter till Omlets automatiska hönshusdörr vilket ger hönsägare mer flexibilitet att använda den automatiska hönshusdörren som det bäst passar dem!

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *