Omletbloggen

Sju saker din hund behöver i sommar

Nu är sommaren snart här, vilket betyder långa sommarkvällar att spendera utomhus med våra fjäderklädda, fluffiga och fyrbenta vänner! Visserligen är det varmare vädret och längre dagarna något de flesta av oss uppskattar, men det är viktigt att se till att du har allt du behöver för att svalka din hund i värmen. Här är sju saker din hund kommer att behöva i sommar!

1. En kyldyna

Först på listan är en kyldyna. Under varma sommardagar kommer din hund uppskatta att ha någonstans där den kan ligga och koppla av som också håller den sval. Omlets kyldyna med memory foam till hundar passar perfekt för att ge hunden svalka och är både vikbar och bärbar så att du kan ta med dig den nästan överallt! Kyldynan kräver heller ingen kylning eller el, utan absorberar istället värmen från hundens kropp, vilket minimerar risken för värmeslag och håller hunden sval i upp till tre timmar.

En hund ligger på Omlets kyldyna med memory foam till hundar

2. En bärbar vattenskål

Din hund behöver alltid ha tillgång till rent och färskt vatten när den är hemma. Men en annan av de sju sakerna din hund behöver i sommar är en bärbar vattenskål (och vatten såklart!) så att du kan ta med dig vatten ut på promenaden eller när ni är ute och åker bil så att hunden alltid kan dricka när den är törstig.

3. Frysta godisbitar

Precis som oss älskar hundar en kall isglass under varma sommardagar! Prova dessa smaskiga frysta och fruktiga godisbitar till din hund som kommer att svalka din hund när värmeböljan slår till! De är jättelätta att göra och du behöver bara grekisk yoghurt, vatten och blandade frukter som din hund tycker om.

4. Frysta leksaker

När det är varmt ute kan det också vara en bra idé att frysa några av hundens leksaker. Det kommer att ge hunden både mental stimulans och hjälpa den att hålla sig sval! De bästa leksakerna att frysa är tuggleksaker som en Kong som du först kan fylla med hundens favoritgodis innan du fryser den, det kommer att ge din hund något roligt och svalkande att sätta tänderna i.

Det är sommar och en hund rullar runt på gräset och leker med en leksak

5. Solskydd för hundar

Även våra hundar kan behöva smörja in sig med solskyddskräm under sommaren. Precis som oss kan hundar som är ute i solen under en längre tid bränna sig och raser som dalmatiner, west highland white terriers och greyhounds drabbas mer än andra hundar på grund av sin ljusa eller tunnare päls. Därför kan det vara bra att investera i solskyddskräm lagom till sommaren. Smörj in hunden där huden är tunnare och vänta cirka 20 minuter innan ni går ut i solen. Om ni är ute hela dagen kan du behöva smörja in hunden igen.

6. Produkter mot loppor och fästingar

Loppor trivs när det är varmt och fuktigt, så det är viktigt att behandla hunden inför sommaren. Om hunden kommer att spendera mycket tid utomhus i högt gräs, eller om ni bor någonstans där det brukar finnas många fästingar, är risken större att den drabbas av de här otrevliga djuren. Som tur är har Omlet produkter mot loppor och fästingar som är både effektiva och lätta att använda för att hålla de här otrevliga djuren borta!

7. En bur eller säkerhetsbälte i bilen

Sommar och semester betyder att många av oss kommer att resa mer än vanligt med våra hundar oavsett om det är en kortare biltur till en större park eller för att spendera en vecka i en stuga någonstans! I Sverige får hundar inte resa lösa i bilen utan måste antingen ha ett speciellt säkerhetsbälte anpassat för hundar eller så kan du ha ett lastgaller eller en hundbur, men tänk på att du måste kunna se hunden! Om du blir stoppad av polisen och inte följer de här reglerna kan du få böter. Om du är osäker på exakt vad som gäller hittar du mer information hos Jordbruksverket.

Hos Omlet hittar du många tillbehör för att resa med hund så att din hund alltid är säkert i bilen.

Men tänk på att det allra viktigaste när du reser med en hund är att aldrig lämna den ensam i bilen. När det är endast 22°C utomhus kan temperaturen i bilen snabbt stiga till 47°C och det kan vara livsfarligt för en hund!

Vi gillar alla sommaren, men det är viktigt att se till att din hund har allt den behöver för att också kunna uppskatta att det är sommar och semester!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *