Omletbloggen

Gör dig redo för hösten: Direktrapport från hönshuset

Amy Wolsey bor i Norfolk, Storbritannien med sina elva glada hönor som är sex cream legbar-hönor och fem dvärgkochin-hönor. Både hönsen och hennes springer spaniel som heter Oliver älskar att hjälpa henne i trädgården och trädgårdslandet! Följ Amys Instagramkonto chicksandveg.


Vi träffar Amy Wolsey som ger oss några riktigt bra tips på hur du förbereder dina hönor för hösten.

Visst hade vi en härlig lång och varm sommar här i Storbritannien? Nu känns det verkligen som att hösten är på intågande eftersom dagarna blir kortare och det börjar bli kallare. Det här vädret får oss att börja ta fram våra stickade tröjor och när det är dags för lunch äter vi hellre varma soppor än en kall sallad. Och nu är det också dags att börja tänka på vad som kommer att göra hönsen glada och nöjda på hösten och vintern. Nu föreslår jag inte att vi klär på dem mysiga tröjor eller jackor, men det finns ett par saker vi kan göra för att se till att hönsen håller sig friska och krya under vinterhalvåret.

Hälsokontroll

Det här är en bra tid att göra en mer ingående hälsokontroll på dina hönor och hålla utkik för något som verkar ovanligt. Jag håller såklart alltid ett öga på mina höns så att jag märker om deras beteende förändras eller om det är något annat som verkar ovanligt, men det är viktigt att göra en mycket grundligare kontroll då och då. Det är bra att ta en närmare titt på deras fötter, fjädrar, huvud och kam för att se till att de verkar friska. Det är också viktigt att se till att dina hönor verkar glada och nöjda under den här tiden på året eftersom det är när de flesta hönsen ruggar, vilket är när de ömsar skadade och lösa fjädrar och får en ny fin fjäderskrud. Den här processen tar vanligtvis ett par veckor och de kan se lite ämliga och ovårdade ut under den här perioden, men det är helt normalt. Hönorna behöver en hel del energi när de nya fjädrarna växer ut, och eftersom fjädrar består till största del av protein ser jag till att ge dem extra tillskott för att hjälpa dem på traven. Jag brukar ge dem extra protein och kalcium och köpa extra godsaker till dem!

Gör dig redo för hösten som hönsägare

Storstäda

Jag rengör mina hönshus regelbundet, men en ny årstid ger mig alltid extra motivation att göra en riktig storstädning så att allt är skinande rent när det blir lerigare och blötare. Omlets hönshus i plast är så lätta att göra rena och jag brukar tvätta dem med vattenslangen innan jag desinficerar och lägger in nytt underlag. Det är också den perfekta tidpunkten att inspektera hönshusen och hönsgårdarna för att se till att allt är helt, rent och säkert. Jag funderar också på att förlänga hönsgården senare i år så att alla hönor kan vara i samma hönsgård tillsammans, så det här är den perfekta chansen att planera hur det ska se ut!

Väderskydd

När vi ändå pratar om min hönsgård så planerar jag att lägga till extra skydd på sidorna för att hålla hönsen varma i vinter. Jag har tåliga väderskydd för taket som håller hönsen torra! Vintertid är det väldigt viktigt att hönsen har någonstans där det är torrt eftersom massor av blöt lera kan orsaka problem med deras fötter, men det är också bara mycket trevligare för dem. Dessutom älskar hönor sina sandbad också vintertid och framförallt när de ruggar, så det är trevligt för dem att lätt kunna rengöra sina fjädrar! Det kan också vara en bra idé att överväga om du behöver väderskydd också för sidorna på hönsgården för att hålla väder och vind ute, och Omlets genomskinliga överdrag är perfekta! Jag har också några varmare och mer isolerande filtar som jag kan lägga på hönshuset när det blir riktigt kallt på vintern. Eglu-hönshusen har ett isoleringssystem med dubbelväggar, så det här är inte ett måste, men med det galna sommarvädret vi hade i år, vem vet hur vintervädret kommer att se ut! Dessutom är det en perfekt ursäkt för att köpa något nytt till mina hönor!

Hönsägare står bredvid ett Eglu-hönshus från Omlet tillsammans med sina höns

Att hösten är här är det perfekta ursäkten för att inspektera hönshuset och köpa nya saker där det behövs, allt för att mina hönor ska vara glada, friska och ha det mysigt! Nu är det dags att leta fram mina stickade tröjor…

This entry was posted in Kycklingar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *