Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Checklista med allt du behöver när du skaffar katt

Du har äntligen bestämt dig för att skaffa (en till) katt, grattis! Men vänta, om det här är din första katt, eller om det var ett tag sedan du skaffade din senaste katt, har du allt du behöver för att ditt nya husdjur ska känna sig som hemma från den första dagen?

Oroa dig inte! Vi har allt du behöver! Innan du ger dig ut och köper för mycket kattsand, kasta ett öga över vår checklista så att du kan vara säker på att du har allt du behöver innan din nya katt flyttar in!

Mat

Du vet såklart redan att katten behöver mat och vatten när den flyttar in. Men hur vet man vilken mat katten ska äta? Vuxna katter och kattungar behöver olika mat eftersom en kattunge ännu inte kan smälta den mat som äldre katter äter och därför behöver mat anpassad för kattungar.

Det finns många olika varumärken att välja på, och det är viktigt att du väljer mat som innehåller ingrediensen taurin. Det är en aminosyra som det är viktigt att katten får i sig eftersom den stöder funktioner i kattens hjärta, näthinnans funktion och kattens matsmältningssystem. Att ge din katt enbart vegetarisk kost är definivit inte rekommenderat. Katter är köttätare och sanna rovdjur, och de behöver protein i sin kost för att hålla sig friska. Därför är det viktigt att du läser innehållsförteckningen innan du köper kattmat!

Det är också viktigt att tänka på att katter är väldigt nyfikna av sig och gillar att försöka välta saker, inklusive matskålen, med tassarna! Därför är det också viktigt att ha en stabil matskål som är svårvält och också lätt att göra ren!

Kattlåda

Om du redan har en katt, eller tidigare har haft en katt, vet du hur viktigt det är att ha en bra kattlåda är. Tänk på att kattlådan är motsvarigheten till vår favorittoalett i hemmet! Så när du väljer kattlåda till din nya katt spelar storleken roll!

Tumregeln är att köpa en låda som är en och en halv gånger din katts längd. Katten är kräsen och vill inte ha en låda som är för trång när den använder den, och kan man ju förstå! Eftersom det är här katten ska uträtta alla sina behov, är det också bra om den kan vara ifred och få lugn och ro, så en inkapslad kattlåda är alltid en bra idé!

Kattlådan Maya från Omlet är ett bra alternativ eftersom den finns i flera modeller med olika ingångar för att passa just din katt. Den snygga inkapslade designen minimerar inte bara dåliga lukter och risken att katten drar med sig innehållet ut på golvet, den ser också ut som en snygg möbel som smälter in i ditt hem. Och när vi pratar om dåliga lukter, varför inte kolla in den här kattsanden som luktar gott av tall och som inte bara är ett bra val för ditt luktsinne, utan också är bra både för din katt och miljön.

En katt går vid påsar av Omlets kattsand

Pälsvård och hygien

Tro det eller ej, men en av de bästa aktiviteterna för att du och din katt ska komma varandra närmare är när du borstar den. Det stämmer, även om katter tvättar sig själva hela dagen brukar de också älska att bli borstade. Och långhåriga katter som perser eller maine coon behöver daglig pälsvård för att de inte ska få några problem. Så därför är det viktigt att du har en kam eller borste till hands för att undvika tovor i pälsen

När det gäller bad och kloklippning är det bäst att låta proffs som en salong eller veterinär sköta det. Det är viktigt att se till att det här är en positiv upplevelse, så om du inte tror att du kan hantera katten i vatten är det bäst att prata med en veterinär om vilka alternativ som finns.

Kattleksaker

Det finns inget bättre sätt att komma din katt närmare än att leka med den! Katter är rovdjur och de har en instinkt att behöva göra sig av med energi. När du leker med katten hindrar det den från att bli uttråkad, något som kan leda till för mycket nyfikenhet. Och finns det något bättre sätt för katten att motionera än roliga lekar?

Därför är det viktigt att du har många olika kattleksaker redo när du hämtar hem din nya katt. Sen är det viktigt att du leker med din katt varje dag, eftersom den mentala och fysiska stimulans den får från att leka 10 minuter om dagen kommer att vara bra för den hela livet!

Kattbädd

Katter gillar att sova… De gillar VERKLIGEN sin sömn! Så en av de viktigaste sakerna du behöver köpa är en kattbädd. Men det ska inte vara vilken bädd som helst, vilda katter sover ofta på en höjd för att undvika rovdjur eller i hemgjorda kojor där de kan känna sig bekväma och skyddade. Så när du köper en kattsäng är det viktigt att välja en säng som uppfyller kattens specifika behov.

Kattbädden Maya Donut från Omlet är ett perfekt val eftersom den ger katten stöd så att den kan sova gott och den här mysiga och jättemjuka bädden ger katten en förstklassig sovstund. Den är också upplyft från golvet och har en form som omsluter katten så att den kan få den bästa tuppluren någonsin. Det är också en riktig bonus att överdraget kan tvättas i tvättmaskin så att det är lätt att hålla den ren!

Katträd

Om du vill skydda dina möbler från kattens vassa klor är det en bra idé att investera i ett katträd! Det ger inte bara katten någonstans att vässa klorna utan det har också många andra fördelar! Precis som ute i naturen gillar katter att sitta högt upp och hålla utkik över omgivningarna för att den ska känna sig säker. Ett katträd ger katten samma möjlighet och också någonstans där den kan ha lugn och ro om det är mycket liv och rörelse i huset.

Katträdet Freestyle för inomhusbruk, från Omlet är det perfekta katträdet för din katt! Det är helt anpassningsbart så att du kan anpassa det till din katts behov och göra det till en riktig dröm att leka i! Många katträd tar upp mycket plats i hemmet, men katträdet Freestyle har en unik och kompakt design som låter din katt klättra och hoppa hela dagen. Du kan också välja att lägga till tillbehör som blomkrukor för att det snyggt ska smälta in i ditt hem, samtidigt som din katt har en fantastisk lekplats!

Dessutom kan du anpassa katträdet genom att lägga till många andra tillbehör med allt från hängmattor till plattformar med mjuka dynor så att din katt kan leka i det hela dagen utan att bli uttråkad!

Katt klättrar på katträdet Freestyle för inomhusbruk från Omlet som också har en hängmatta

Tillbehör att ha utomhus

Precis som vi människor tycker att det är trevligt att vara utomhus, andas frisk luft och känna värmen från solens strålar, så tycker katter också om det! Frisk luft är bra för katter och hjälper dem att leva ett friskare och längre liv! Men hur kan du släppa ut katten så att den kan få nya omgivningar att upptäcka, men utan att behöva oroa dig över att den springer bort eller hamnar i fara? Svaret är en kattgård!

Till skillnad från hundar, är det inte lätt att lära katter kommandon för att sitta och stanna kvar. Så för att katten säkert ska kunna upptäcka omgivningarna utanför hemmet behöver den ett säkert och inhägnat utrymme. Här är Omlets kattgård den perfekta lösningen! Den rymliga designen låter din katt gå fritt utan att du behöver oroa dig över att den springer bort eller hamnar i trubbel med grannens hund!

Om du inte har en trädgård där du kan ha en kattgård behöver du inte oroa dig, Omlets balkonggård ger din katt samma frihet att upptäcka livet utanför hemmets fyra väggar utan risk för faror! Du behöver bara fästa den i väggen så kan din katt upptäcka nya höjder och sevärdheter på nolltid!

Att skaffa en katt kan vara en av de bästa sakerna du kan göra i livet, för både dig och din katt! Med lite planering och alla tillbehör du behöver kommer din katt snabbt att älska sitt nya hem. Och kanske är en av de viktigaste sakerna att ha redo för din nya katt all den kärlek du har att ge den!

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *