Omletbloggen

Hur mycket sömn behöver min hund?

Två hundar sover på Omlets hundkrypinsäng

Vi har alla hört talas om sömnscheman för spädbarn och hur viktigt det är med rutiner och tillräckligt med sömn för att de ska växa och utvecklas. Men hur är det med våra hundar? Hur mycket sömn behöver min hund? Precis som människor, behöver hundar mycket sömn för att hålla sig friska och glada. När vi förstår deras sömnbehov kan vi ge dem den vila de behöver för att må bra.

Sömnbehovet varierar mellan valpar och vuxna hundar

MPrecis som hos människor, så utvecklas sömnbehovet hos hundar när de växer. Valpar har gränslös energi och det kan verka som om de alltid är på språng. Men valpar behöver (och brukar få) mer sömn än vuxna hundar. En valp kan sova allt från 18 till 20 timmar om dagen. För precis som bebisar behöver valpar sova för att deras kroppar ska växa.

När din hund blir vuxen minskar deras sömnbehov successivt. Beroende på hundras och storlek, behöver de flesta vuxna hundar ungefär 12 till 14 timmars sömn om dagen. Äldre hundar behöver mer sömn, ofta runt 14 till 16 timmar per dag. Att förstå dessa förändringar i deras sömn kan hjälpa dig att anpassa din hunds rutin och miljö så att de passar deras sömnbehov.

Därför behöver hundar få tillräckligt med sömn

Precis som människor behöver hundar kvalitetssömn för att behålla sin hälsa och välbefinnande. Föreställ dig att din hund springer genom parken, jagar bollar och hälsar ivrigt på alla förbipasserande. Tänk dig nu att de gör allt det där på bara några få timmars sömn. Det är helt enkelt inte möjligt. Detta är anledningarna till att våra hundar behöver sin skönhetssömn:

  1. Fysisk återhämtning: Hundar behöver sömn för att återhämta sina kroppar efter en dag med aktiviteter. Det är under sömnen som deras muskler återhämtar sig och växer, vilket ser till att de håller sig i form.
  2. Mentalt välbefinnande: Hundar bearbetar mycket information under dagen, från att lära sig nya kommandon till att tyda världen runt dem. Att de får tillräckligt med sömn är viktigt för deras minne och för att behålla sin kognitiva förmåga.
  3. Emotionell stabilitet: Har du någonsin märkt hur arg du känner dig efter en sömnlös natt? Hundar är inte annorlunda. Att de får tillräckligt med sömn hjälper till att reglera deras känslor och håller dem lugna och mindre benägna att få beteendeproblem.
  4. Stödjer immunsystemet: Sömn är viktigt för ett starkt immunförsvar. Hundar behöver tillräckligt med vila för att inte bli sjuka, precis som människor.

Så nästa gång du ser din hund sova, så tar de helt enkelt bara hand om sig själva.

Att ha rätt hundsäng gör stor skillnad

Tror du att du kan sova gott på vilken madrass som helst? Nej precis, det kan inte din hund heller. Att ge din hund rätt säng handlar inte bara om komfort; det handlar om deras övergripande hälsa och välbefinnande. Det är viktigt med en bekväm hundsäng för att hjälpa din hund att varva ner, känna sig trygg och lindra ledvärk, särskilt för äldre eller större hundar.

Höj upp deras sömn: Den rätta hundsängen kan förvandla din hunds sömn helt. Vår Topology hundsäng från Omlet är inte bara en plats där din hund kan vila. Denna verkligt anpassningsbara och maskintvättbara hundsäng har en upphöjd design med ben som förbättrar luftflödet, vilket ger bättre luftkvalitet och komfort för din lurviga vän.

En egen bekväm minisoffa:: Föreställ dig en säng som sveper in din hund i totalt mys, som en varm kram. Det är vad vår bolsterbädd som är designad av Omlet erbjuder. Med en ortopedisk madrass i memory foam och en supermjuk bolsterkudde är det som att ge din hund sin egen minisoffa, som ger fantastiskt stöd och komfort.

Ett mysigt hundkrypin: En del hundar älskar att kura ihop sig och mysa. Vår hundkrypinsäng

Mångsidighet möter komfort: När det gäller mångsidighet och komfort, är Omlets kuddsäng ett toppenval. Oavsett om din hund vill koppla av i vardagsrummet, på uteplatsen eller följa med dig på en bilresa, så passar den här sängen bra. Den är både anpassningsbar och bekväm, vilket gör den till en favorit för hundar på språng.

Den idealiska placeringen av hundsängen

Var du ställer din hunds säng kan påverka hur lätt eller svårt det är för din hund att slappna av och vila. Välj alltid ett tyst, lugnt ställe bort från högljudda områden med mycket liv och rörelse. Ställ gärna sängen på en plats där din hund fortfarande kan känna sig som en del av familjen, utan att bli störd.

Det är också viktigt att hålla sängen ren. Tvättbara hundsängar, som Topology hundsäng, gör det lätt att ha en ren sovmiljö, vilket ger en bättre sömn och hälsa överlag för din hund.

Bättre sömn = bättre hälsa

Precis som hos människor leder bättre sömn till bättre hälsa hos hundar. En väl utvilad hund är mer energisk, lyhörd och engagerad under promenader och träningspass. Och när din hund känner sig väl utvilad och full av energi påverkar det dig också, vilket främjar ett starkare band och ömsesidig förståelse för varandra. Genom att prioritera din hunds sömn investerar du i deras allmänna hälsa och välbefinnande.

Omlet och din hund

Som husdjursägare är det vårt ansvar att se till att våra hundar får den omsorg och uppmärksamhet de behöver för att trivas och må bra. Att förstå deras sömnbehov och ge dem rätt miljö, inklusive en bekväm hundsäng, spelar en stor roll för deras välbefinnande. Omlet förstår dessa behoven och strävar efter att uppfinna innovativa produkter som våra snygga hundsängar och mjuka hundfiltar som tillgodoser alla hundars behov, så att de kan leva glada och friska liv. Så nästa gång du lägger ner din hund i sängen, kom ihåg hur viktigt det är med kvalitetssömn för deras välbefinnande och livslängd.

En tax sover på en lyxig hundfilt i fuskpäls från Omlet

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *