Omletbloggen

Den första tiden med en ny hundvalp

Att ta hem en ny valp är ett av de mest spännande ögonblicken i en hundälskares liv. Och de första månaderna med en ny hundvalp är fulla av glädje, kaos och nya lärdomar. Från mys med din valp till den inte så glamorösa toaträningen – dessa tidiga dagar är fulla av överraskningar. Följ med oss ​​när vi går igenom vad du kan förvänta dig, få tips på hur du lyckas och hur Omlets produkter kan hjälpa dig och din valp att få en bra start.

Två hundvalpar på Topology hundsäng

Detta behöver du veta om hundvalpar

De är fulla av energi

Valpar är fulla av energi och kommer att hålla dig sysselsatt nästan hela tiden. Om du förväntar dig att en liten pälsboll ska ligga vid dina fötter hela dagen, kan du bli förvånad över deras gränslösa entusiasm. Valpar behöver mycket motion, och utan det kan de bli rastlösa och destruktiva. Så under de första månaderna med din nya valp behöver du vara beredd på regelbundna promenader, lekstunder och interaktiva hundleksaker som hjälper dem att göra sig av med all överskottsenergi.

Tandvärk när nya tänder bryter fram

Det är en utmanande fas för både valpar och deras ägare när nya tänder bryter fram. Då upplever valpar ofta obehag och tuggar på vad som helst för att lindra smärtan. Detta stadium kan pågå i flera månader, och det är viktigt att ha lämpliga tuggleksaker och lösningar till hands för att förhindra att de förstör dina möbler, skor eller andra värdefulla saker. En robust hundsäng är också bra för att se till att din valps sovplats inte blir en plats för tuggande.

Socialisering är viktigt

En viktig aspekt av att uppfostra en valp är socialisering. Under de första månaderna är valpar som mest öppna för nya upplevelser och människor. Det här är den bästa tiden att introducera dem för en mängd olika miljöer, människor och andra husdjur för att se till att de växer upp till välanpassade vuxna hundar. Utan ordentlig socialisering kan de utveckla beteenden som uppstår på grund av rädsla eller aggression. Se bara till att alltid först rådgöra med din veterinär så att din nya valp får alla nödvändiga vaccinationer och kan vara runt andra hundar

Börja träna din hund tidigt

Träning är en annan viktig del i en valps tidiga utveckling. Ju tidigare du börjar, desto lättare blir det att lära dem ett bra beteende och grundläggande kommandon. Tidig träning hjälper inte bara till med lydnad utan stärker även bandet mellan dig och din valp. Börja med enkla kommandon som sitt, stopp och kom. Det är viktigt att vara konsekvent, så gör träningspassen korta och roliga.

En massa kärlek

En av de bästa sakerna med att ha en valp är hur söta de är. Deras stora valpögon, små tassar och lekfulla upptåg kommer att smälta ditt hjärta. Bli inte förvånad om du börjar ta en massa bilder och videor för att fånga varje bedårande ögonblick. Valpar har ett sätt att få även de mest vardagliga aktiviteter att kännas speciella.

All denna söthet skapar troligtvis ett starkt band mellan dig och din nya valp. När du tar hand om din valp, leker med den och tränar den, kommer du att utveckla en unik anknytning till din valp, som växer sig starkare med tiden. Valpar är otroligt lojala och tillgivna, och de första månaderna är det perfekta tillfället att skapa en varaktig relation.

Undvik detta för att förhindra dåliga vanor

Ett av de största misstagen som nya valpägare gör är inkonsekvent träning. Om du inte är konsekvent med kommandon, regler och belöningar kommer din valp att bli förvirrad och få det jobbigt att lära sig. Det är viktigt att etablera en rutin tidigt och hålla fast vid den. Undvik blandade signaler och se till att alla i ditt hushåll följer samma riktlinjer.

På grund av att hundvalpar är så söta, är det lätt att ha överseende med olika saker. Men inkonsekvent valpträning kan leda till problem på vägen som blir svårare att rätta till när hunden är vuxen. Att tillåta dåliga beteenden som att din valp hoppar på människor, tar tag i eller tuggar på olämpliga föremål kan bli invanda vanor. Få stopp på dessa beteenden genom att omdirigera din valps energi och belöna bra beteende.

Bra produkter till din nya valp

Omlet erbjuder en rad produkter som är utformade för att göra de första månaderna med en valp så enkla som möjligt. Dessa produkter kan hjälpa till med träning, komfort och underhållning av din valp. Här är en titt på några av våra mest populära produkter:

Topology hundsäng: Det är ett faktum att valpar har många olyckor innan de blir rumsrena – det är en del av livet med en valp. Så du behöver en säng som är lätt att rengöra och tål slitage. Det är där Topology hundsäng kommer in. Den här hundsängen har överdrag som är lätta att tvätta i maskin, vilket gör det till en lek att rengöra den när din valp råkar ut för olyckor eller blir smutsig. Och överdragen är så tåliga att de även står emot vassa valptänder.

Fido Nook hundsäng: Det är tufft att vara valp. Allt är nytt och de första månaderna kan kännas överväldigande. Det är därför viktigt att ha en avskild trygg plats för din valp att dra sig tillbaka till och att de kan utvecklas i sin egen takt. Fido Nook hundsäng är en bekväm och elegant hundsäng som är perfekt att användas vid träning och som är en trygg plats både för din valp och för din vuxna hund. En bonus är att den även ser snygg ut och fungerar som en modern möbel i ditt hem.

Omlets hundfiltar: Ett av de bästa sätten att ge din valp komfort och lugn är med en mjuk, mysig filt. Omlets mysiga hundfiltar värmer din valp, oavsett om den myser i sin bur eller slappar i soffan. Du kan försöka linda hundfilten runt dig innan du lägger den i din valps bur, så har den en välbekant doft som hjälper till att lugna den när du är borta.

Omlet och din hund

Omlet förstår att det både är givande och utmanande att uppfostra en valp. Det är därför vi strävar efter att skapa produkter som gör det så roligt och stressfritt som möjligt att ha en valp. Genom att fokusera på det som gör relationen mellan människor och husdjur unik, fortsätter Omlet att designa innovativa lösningar som stödjer dig och din valp, från de första månaderna till när de är äldre. Med våra lättrengjorda hundsängar och andra hundprodukter, tillsammans med lite tålamod, kommer du att upptäcka att att ha en valp är en av de mest förtjusande upplevelserna som finns.

En hundvalp sträcker ut sig framför hundkojan Fido Studio

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *