Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Ska du ut och åka med dina hundar? Här är våra bästa tips!

 • Det är alltid bäst att ha din hund i en resebur när ni åker bil, så att de är säkra och inte riskerar att skada sig om du bromsar för häftigt eller skulle råka ut för en olycka. Det betyder också att de inte kan distrahera dig som förare, vilket gör resan säkrare för alla inblandade.
 • Se till att din hund är van vid buren innan ni ger er ut på en längre tur. Vissa hundar tycker inte om att åka bil, och du vill inte göra det värre för dem genom att dessutom ha dem i en bur för första gången.
 • Buren bör inte användas som straff, utan se till att hunden uppmuntras att gå in i buren med positiv belöningsträning. Tvinga dem aldrig att gå in i buren, utan låt den stå med dörren öppen och vänta på att din hund upptäcker den. Stäng aldrig dörren på buren om ni inte ska åka bil.
 • Se till att du tar med dina hundar på en lång promenad innan ni ska åka iväg. Det gör att de är trötta och troligtvis kommer vilja sova under resan. Det motverkar också att det sker olyckor bak i bilen.
 • Med det sagt är det dock viktigt att du planerar regelbundna stopp under resans gång, helst varannan timme, så att hundarna kan få komma ut och sträcka på benen och gå på toaletten.
 • När du stannar, kom ihåg att aldrig lämna hunden ensam i en parkerad bil. Det blir otroligt snabbt väldigt, väldigt varmt i en bil om solen ligger på, och din hund kan bli uttorkad, vilket kan leda till döden. Chansa aldrig!
 • Se till att du har rätt storlek på din resebur. Omlets Fido Classic finns i 24, 30 och 36 tum, och det finns tillbehör som vattenskålar och sängar att köpa till.
 • Det kan vara bra att ta med dig din hunds favoritfilt eller leksak för att få dem att slappna av och hålla dem lugna.
 • Se till att din hund är ID-märkt innan ni åker iväg, och ha med dig en bild på hunden som är taget nyligen, ifall ni skulle komma ifrån varandra.
 • Gör några testturer innan ni ger er av på en längre tur så att hundarna är vana vid bilen. Då kommer de förhoppningsvis vara mindre oroliga.
 • Planera resan innan och skriv en lista över saker du måste packa ner, som mat- och vattenskålar, påsar, koppel, halsband etc., så att du är säker på att du inte glömmer någonting viktigt.
 • Ge hundarna mat åtminstone 3 timmar innan ni påbörjar er resa för att motverka att de mår illa och kräks. Om ni ska åka långt är det bäst att låta dem få små mellanmål när ni stannar under resans gång.

För att se vårt utbud av reseburar och tillbehör, kolla in Fido-sidan här.

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *