Omletbloggen

Ta med hunden på bilsemestern?

En terrier hund åker bil och vilar på Omlets lyxiga hundfilt i fårskinn

Ta med hunden på bilsemestern? Det är jättekul att ha en fyrbent följeslagare vid din sida under en lång bilresa. Att ha en hund som skäller och sjunger med till dina favoritlåtar medan sommarbrisen blåser i ditt hår låter härligt, men innan du startar motorn, spänn fast dig för att få våra tips på hur du får en lyckad bilsemester med hunden.

Säkerheten kommer först

Bra förberedelser är A och O så att din hunds säkerhet förblir högsta prioritet på ditt äventyr. I USA och Europa finns för tillfället lagar om mikrochips för hundar som bestäms av varje enskilt land, och som rekommenderas för ditt husdjurs säkerhet. När du har kontrollerat vilka regler som gäller i ditt aktuella land, bör du också kolla att din hund har fått alla rekommenderade vaccinationer och är vid god hälsa överlag innan ni ger er iväg.

Om du planerar en lång bilresa, vänj din hund successivt vid att resa i bilen. Precis som vi människor lider vissa hundar av åksjuka när de sitter i bilen, så det är viktigt att först bedöma hur de klarar sig på kortare turer. Om de blir åksjuka, kontakta din veterinär för att se om de kan ordinera medicin.

Säkerhetsbältet på!

Så du har tagit din hund till veterinären och vet att den kan åka – vad händer sen? Det är dags att fundera över hur du ska spänna fast din hund på resan. Att använda ett säkerhetsbälte för hundar, en hundkoja eller ett säkerhetsgaller är tre sätt att hålla hunden säker medan du åker bil. I Sverige är det lag på att hunden sitter i en transportbur eller spänns fast med säkerhetsbälte med hjälp av en särskild sele när den åker bil.

Om du föredrar en bur som transportmetod för din hund, är hundkojan Fido Classic det ideala valet. Den finns i tre storlekar och buren passar allt ifrånhundraser så små som en Yorkshire Terrier till hundar som väger så mycket som 32 kg. Buren kan lätt fällas ihop också, vilket gör den lätt att packa undan när du kommer till din destination.

Att vänja din hund vid bur är viktigt och kommer att göra resan mycket lättare för både dig och din lurviga vän. Snarare än att se det som begränsande, är en bur ett säkert utrymme för din hund att dra sig tillbaka till, var som helst. Det kommer också att göra resan mycket mindre stressig för alla inblandade. Följ vår guide till att vänja din hund vid bur och se hur enkelt det är för din hund att känna sig hemma när den är borta från hemmet.

Påminnelser om hemmet

Att åka på bilsemester är fantastiskt, men din hund kan drabbas av hemlängtan precis som vi människor, så det är en bra idé att packa några av hundens favoritsaker för att påminna dem om hemmet. Hundleksaker är lika viktiga när du åker iväg med din hund, som de är hemma. Att se till att din hund är stimulerad är superviktigt när du väl kommer fram till din destination, så ta med dig en favoritleksak som t.ex. Kong som kommer underhålla dem i timmar, även i en ny miljö.

Du kan också ta med deras mysiga hundfilt eller supermjuka hundsäng som de kan sova på när ni kommit fram. Omlets kuddsäng kan tas med överallt, för en skön och bekväm sömn.

Nu kan du även matcha din hunds säng med dess halsband och koppel med Omlets Dog Walk-kollektion. Välj mellan en rad olika designerhalsband och koppel i 8 unika tryck, inspirerade av skönheten i den enkla hundpromenaden. Och glöm inte bort en hållare för hundpåsar, som också finns med matchande tryck så att du kan lägga till lite stil till en mindre rolig del av hundföräldraskapet.

Regelbundna raster

Din och din hunds väskor är packade och du är redo att åka! Men planera in vilka pauser du behöver ta under resan innan du ger dig ut på vägen. Självklart ska du aldrig lämna en hund ensam i bilen. Oavsett årstid kan temperaturen i din bil bli dödlig för hundar, oavsett om bilen är farligt varm eller kall. Att lämna ett glapp i en fönsterruta är inte tillräckligt för att hålla din hund säker från väder och vind när den är instängd i en bil, så du måste välja lämpliga rastplatser som är hundvänliga. En snabb sökning kommer att hitta ett antal platser där din hund kommer att kunna sträcka på benen, gå på toa och dricka vatten. Även om din hund kanske inte behöver uträtta sina behov så ofta, är det klokt att stanna någonstans varannan timme för en paus.

Omlet och ditt hundäventyr

Oavsett om du är på väg ut på ett stort äventyr eller stannar hemma, har Omlet produkterna som din hund behöver för att må bra. Från ultra-mjuka hundsängar till hundburar som är lätta att ta med på resan och mysiga hundfiltar, vi experttillverkar allt du behöver som husdjursförälder för att se till att din fyrbenta vän lever ett så bra liv som möjligt.

En hund sitter i sin Omlet Fido Classic hundkoja i bilens bagageutrymme

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *