Omletbloggen

Saker att tänka på innan du adopterar en katt

En ragdoll ligger och sover på en gul bolsterbädd för katter
Funderar du på att utöka din familj med en till katt eller kattunge? Grattis! Men innan du skaffar en till katt finns det flera viktiga saker att tänka på för att se till att du och din framtida katt får ett harmoniskt liv tillsammans. Det viktigaste beslutet är varifrån du ska få din nya lurviga vän. Att adoptera en katt är inte bara en god handling, det är ett åtagande som kan sträcka sig över ett decennium eller mer. Vi har sammanställt allt du behöver veta och tänka på innan du adopterar en katt.

Funderar du på att adoptera en kattunge eller en äldre katt? Jättebra – men det är viktigt att du ser till att du är helt förberedd och medveten om vad de behöver när de kommer hem till dig.

Innan du börjar fundera på att köpa en kattunge från en uppfödare är det viktigt att komma ihåg att det finns massvis med katter i alla åldrar på katthem över hela landet som väntar på att få komma till ett riktigt hem.

Vi rekommenderar starkt att du hör av dig till närmsta kattorganisation innan du bestämmer dig. Katterna där kan ha varit med om mycket jobbiga saker och kan till att börja med vara blyga och reserverade, men de flesta adopterade katter återhämtar sig helt, och man kan snabbt se stora förändringar i personlighet när de kommer till ett säkert hem och får lära känna sina nya ägare.

Är mitt hus, min trädgård och mitt kvarter säkra för en katt?

Fundera på var ditt hem ligger. Vissa katthem låter dig inte adoptera om du bor vid en tungt trafikerad väg, av goda skäl. Nervösa katter kan utsätta sig själva för fara genom att springa ut i trafiken, vilket kan leda till allvarliga skador. Tänk igenom om ditt nuvarande hem verkligen passar för en utekatt som får gå fritt. Om svaret är nej kanske du kan ge dem en alternativ och säker plats att leka utomhus, som Omlets kattgård?

Om du bor i en lägenhet är det fortfarande möjligt att adoptera en katt, såvida du ser till att det är en katt som är van vid att tillbringa sina dagar inomhus. Vill du ge katten möjlighet att leka ute i friska luften kan du kanske använda dig av en balkonggård, så att katten kan vara utomhus utan att du behöver oroa dig för rymningsförsök eller skador.

Har du andra husdjur i hemmet som skulle kunna reagera negativt på din nya katt? Adoptera bara en katt som du vet kommer fungera tillsammans med de barn och andra husdjur du möjligtvis har, och på samma sätt bara om du vet att de kommer acceptera er nya familjemedlem.

Kan jag ge min katt en säker plats att känna sig bekväm på?

Det är väldigt viktigt för adopterade katter att de har en plats att gömma sig på när de känner sig rädda eller oroliga. Har ditt hem gott om gömställen dit din katt kan gå om det blir för mycket?

Kanske vill du kunna ge ditt nya husdjur en mysig kattkoja att slappna av i? Maya Nook är det perfekta huset för nervösa katter, och gardinerna erbjuder en helt avskild och lugn plats. Läs mer om du hur Maya Nook kan hjälpa din nya katt att komma på plats här.

Vad behöver jag för att få min adopterade katt att känna sig hemma hos mig?

Även om kärlek och tålamod är de två viktigaste ingredienserna för att din nya katt snabbt ska anpassa sig till sitt nya hem, finns det några viktiga kattprodukter som kommer att göra denna övergång lättare för alla.

Omlet och din adopterade katt

Omlet är ett banbrytande företag inom kattvård. Vi tillverkar produkter för att förenkla adoptioner av katter och för att göra det enklare att ha husdjur. Genom att förstå katters beteende och de utmaningar och belöningar som är förknippade med att adoptera en katt, kan vi designa innovativa lösningar som gör denna process enklare. Från våra stödjande och bekväma kattsängar till våra möbelliknande katthus och vår säkra kattgård för utomhusbruk– vi tänker på din katt först så att allt du behöver göra är att vara den bästa kattföräldern du kan vara.

Två katter leker i en Omlet kattgård med katträdet Freestyle

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *