Omletbloggen

Saker att göra med barnen och era husdjur hemma

BAKA NÅGOT ÅT DINA HUSDJUR

På en regnig dag är det det perfekt att stanna i köket och göra någonting som era husdjur kan njuta av. Varför inte dessa hundvänliga pannkakor? Eller dessa hemmagjorda hamstergodisar? Se till att receptet du väljer är djurvänligt, och kom ihåg att inte ge dina husdjur för många godbitar.

HITTA NYA SÄTT ATT LEKA MED DIN KATT

Använd lite av all er lediga tid till att leka lite extra med katten. De flesta äldre katter kommer ha utvecklat egna lekar för att underhålla sig själva, men det betyder inte att de inte kommer ha roligt tillsammans med er, och tillsammans kan ni hitta nya sätt att umgås. Jaktlekar går vanligtvis hem. Saker som rör sig snabbt och oväntat kommer utan tvekan fånga din katts uppmärksamhet, så prova att vifta fjädrar eller tunna tyger framför din katt och dra dem över golvet för att få hen att springa efter.

LÄR DIN HUND ETT NYTT TRICK

De säger att det inte går att lära en gammal hund sitta, men det är inte sant. Med rätt uppmuntring kommer din hund kunna lära sig nya saker genom livet, och det blir ett perfekt sätt för er att tillbringa kvalitetstid tillsammans.

Varför inte försöka lära din hund att skälla på kommando, eller att spela död? Kanske kan ni gå till parken och öva på att apportera? Det finns gott om filmen på Youtube som berättar hur man gör, så hitta en strategi och fyll fickorna med godisbitar. När sommarlovet är slut kommer ni ha ett nytt partytrick att visa vänner och familj.

FICKPENGAR

Varför inte be barnen städa hönshuset i utbyte mot lite extra fickpengar? Eglu-hönshusen är så lätta att rengöra att alla som är långa nog att sträcka sig in kommer kunna få dem skinande rena på nolltid. Be barnen ta med de nya äggen in så att ni kan äta lunch tillsammans!

HEMMAGJORDA LEKSAKER TILL KANINER

Du kan hitta massvis med leksaker i vår butik, men om du vill tillverka något tillsammans med barnen kommer ni kunna hitta massvis med leksaksmaterial både i trädgården och inne i huset.

Hitta ett pilträd och plocka lite pinnar att fläta samman till en boll eller en krans. Dina kaniner kommer älska att leka med sin nya leksak och gnaga på de smaskiga pinnarna.

Om du har en gammal handduk eller ett par jeans som du ska göra din av med kan du göra en enkel trasdocka till dina kaniner. Använd er kreativitet för att göra någonting vackert, eller knyt bara en knut i mitten på kraftig tygbit som kaninerna kan slänga runt på gården och dra isär med sina starka tänder. Se till att du tar bort tyget innan de förstört det helt dock eftersom du inte vill att de får ner för mycket tyg i magen.

BYGG EN HINDERBANA TILL DIN HAMSTER

Hamstrar älskar att springa, hoppa och klättra, och ni kommer ha jätteroligt medan ni bygger en utmanande hinderbana till dem. Börja med att hitta en säker plats i ert hem, någonstans utan öppna dörrar och större husdjur. Det kan vara bra att bygga banan i en lekhage, eller bygg en mur av böcker eller andra tunga saker. Se bara till att de är säkrade så att ingenting kan ramla ner och skada hamstern.

Du kan använda lego för att skapa själva kanten på hinderbanan. Legobitar blir också perfekta hopp och stegar. Använd glasspinnar för att bygga en stege eller en ramp som hamstern kan klättra upp på. Se till att glasspinnarna är rena, och att du använder giftfritt lim. Du kan också bygga tunnlar och gömställen med toalettrullar och kartonger. Limma ihop dem för att skapa en labyrint inne på banan.

Göm godisbitar på olika platser för att uppmuntra din hamster att utforska hinderbanan! Börja bygga lite och se vilka delar din hamster tycker bäst om, och sen kan du utöka banan allt eftersom.

FOTOGRAFERING

Experimentera med att ta bilder på dina husdjur på olika platser. Ställ dem mot en vit vägg för en fin studiolook, eller försök få till action-bilder i trädgården. Om ditt husdjur är okej med olika sorters kläder kan du klä ut hen i olika kostymer och roliga hattar och få dem att posera framför kameran. Varför inte starta ett Instagram-konto till ditt husdjur för att visa världen hur gullig hen är? Här är våra bästa tips för att ta bättre bilder på dina husdjur.

ÄGGMÅLNING

Varför ska man bara måla ägg på påsken? Kok några ägg och låt dem svalna, ta fram pennor och konstmaterial och börja dekorera! Ni kan bestämma ett tema som alla måste följa, eller om ni känner er tävlingsinriktade kan ni fråga vänner och familj om de kan bedöma äggen i olika kategorier, som “Mest kreativ”, “Mest färg”, “Roligaste ägg-ordvitsen” etc.

ABSTRAKT TASSKONST

Låt din hund leva ut sin konstnärliga sida och skapa ett vackert konstverk. Köp några giftfria, vattenbaserade färger och doppa hundens tassar i dem. Med hjälp av godisbitar, guida hunden till en målarduk och se till att hunden går runt lite, så att hen skapar en abstrakt målning med sina tassar. Se till att ni har vatten nära till hands för att rengöra tassarna när ni är nöjda med resultatet. Detta är förmodligen bäst som en utomhusaktivitet för att minska risken för tassavtryck på mattor och möbler.

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *