Omletbloggen

Gör hönshuset redo för vintern

En hönsägare och hennes hund bredvid ett Eglu-hönshus i snön

Temperaturerna går snabbt nedåt, nätterna blir längre, och kanske har du redan vaknat upp till frost på morgonen. Även om vi är många som älskar den friska luften och de vackra löven kan dessa tecken på ankommande vinter vara oroande för hönsägare.

Det är dags att agera! Se till att dina höns hem är redo för de kallare månaderna innan det blir vinter på riktigt, så kommer du kunna slappna av i vetskapen om att dina tjejer har det varmt och skönt även när minusgraderna kommer.

Här är några av våra bästa tips för att få ditt hönshus redo för vintern:

Flytta hönsen närmare huset

Detta är ett enkelt sätt att göra det lättare för dig att ta hand om hönsen och ge dem deras dagliga hälsokontroll, vilket är ännu viktigare under de kallare månaderna. Välj ett lätt hönshus på hjul för att göra det lättare att flytta runt det i trädgården.

Uppgradera ditt hönshus i trä till en Eglu

Ett Eglu-hönshus täckt av snöDe främsta fördelarna med en Eglu Cube under vintern är tvåväggsisoleringen. De fungerar på samma sätt som moderna fönster, och skapar en barriär mellan den kalla luften utomhus, och värmen från hönsen inomhus. Luften mellan väggarna har dålig konduktion, vilket betyder att temperaturen inne i huset håller sig på en konstant nivå under vintern, hur kallt det än är på andra sidan. Höns är väldigt bra på att hålla sig och sina kamrater varma, så allt du behöver göra är att stänga dörren till hönshuset under natten. 

Automatisk dörr

För att se till att dörren alltid stänger vid skymning, även när du inte är hemma än, är en automatisk lycka en perfekt lösning för Eglu Cube eller hönshus i trä. Du kan ställa in Autodörren så att den stänger vid specifika tider eller ljusnivåer för att se till att dina höns kommer in. Autodörren från Omlet är batteridriven och fungerar i alla temperaturer, så du behöver inte oroa dig även om det blir riktigt kallt.

En annan fördel med Autodörren är att den öppnas igen vid gryning, så att du kan åka till jobbet innan solen går upp, eller ta sovmorgon på helgen utan att behöva trampa ut i kylan och släppa ut hönsen. 

“Dagarna blir kortare och kortare, och jag är så otroligt glad att jag vet att mina höns är säkert omstoppade i sitt hus med dörren stängd. Den automatiska dörren har gjort att jag kan slappna av och kunna vara lite mer flexibel. Jag rekommenderar den till alla hönsägare jag känner!” – Hayley’s Lottie Haven

Gårdsöverdrag

Höns är väldigt bra på att hantera kyla, men de tycker inte om att bli blöta, så det är viktigt att ge dem en plats utomhus där de är skyddade från väder och vind. Omlets väderskydd finns i flera former och längder för att passa din hönsgård, och under vintern är de genomskinliga överdragen perfekta för att hindra regn och snö från att ta sig in på gården men fortfarande släppa igenom solljus. 

En närbild av ett Eglu-hönshus utomhus

Extremvädersöverdrag

När det blir minusgrader flera dagar i rad under vintern kan det vara bra att ge dina höns lite hjälp och extra värme med en extremväderjacka till hönshuset. Det är speciellt bra för sjuka eller äldre höns, som kan ha svårare för att hålla värmen uppe under väldigt kyliga nätter.

Underhållning

Undvik uttråkning på hönsgården när regnet hindrar hönsen från att springa ute i trädgården med olika roliga och interaktiva leksaker som fungerar i alla väder. Sätt upp sittpinnar på gården, eller prova Chicken Swing, som kommer ge timmar av underhållning. Pickleksaker och godsaksbehållaren Caddi är både roliga och belönar hönsen med godsaker medan de leker.

Ytterligare vinteraccessoarer

Motverka att vattnet på gården fryser med en värmeplatta, så att dina höns alltid har möjlighet att dricka. Många rekommenderar också att ge hönsen lite extra foder och godsaker under vintern, eftersom de behöver mer energi för att hålla sig varma och lägga ägg under vintermånaderna. Kanske kan du prova detta recept på värmande morgongröt som en extra godsak?

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *