Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omletbloggen

10 saker hönsägare inte ska göra på sommaren

Ett lila Eglu-hönshus från Omlet står i en trädgård sommartid

1. Låt inte huset och gården stå i solen

Om det går, flytta hönshuset till en skuggad plats i trädgården, kanske under ett träd eller på norrsidan av huset där det inte är lika mycket sol. Det betyder att det kommer vara svalt och skönt när dina höns vill gå och lägga sig på kvällen, eller om en av dem vill gå in och värpa under dagen. Eglu-hönshusen är så lätta att flytta att du, på en riktigt varm dag, utan problem kan flytta runt ditt allt eftersom solen rör sig.

2. Låt inte vattnet stå

Dina höns kommer dricka mer på sommaren. För att minska risken för alger, eller damm och smuts från hönsen, byt vattnet åtminstone en gång om dagen när det är varmt. Ställ vattenbehållaren på en skuggad plats i trädgården och se till att det är kallt när du häller upp det.

3. Ge inte dina höns för mycket mat

Torkad majs och spannmål tar längre tid att bryta ner än pellets och färsk mat, vilket kräver mer energi och värmer upp kroppen i onödan. Hönsen kommer inte äta lika mycket när det är varmt, och om de blir hungriga under dagen är trädgården full av kryp och insekter under denna tiden på året.

4. Lämna inte hönsen ensamma för länge

När det är riktigt varmt ute är det viktigt att hönsägare håller ett öga på sin flock och håller utkik efter tecken på att de är för varma. En öppen näbb, flämtande andning och vingar som hålls ut från kroppen är tecken på att en höna är varm. Om du tror att en av dina tjejer mår dåligt, försök att doppa hennes bak i en dunk med kallt vatten. Det kommer svalka ner henne lite och låter kroppen ställa om.

5. Var inte beroende av vatten

Du kan ställa ut en liten plaskpool eller grunda behållare med vatten som dina höns kan svalka sig i, men det är dessvärre inte jättetroligt att de kommer använda dem. Det kan vara bättre att fixa ett lerbad någonstans i trädgården; höns är mycket mer benägna att bada i lera eller sand än vatten.

[BANNER]

6. Lek inte med dina höns

Att interagera med hönsen kan leda till mer rörelse för dem, vilket ökar kroppstemperaturen. Om du vill tillbringa tid med dina husdjur, eller måste plocka upp dem för att genomföra hälsokontroller, gör det tidigt på morgonen eller senare på kvällen när det är svalare.

7. Täck inte gården helt

Att täcka din hönsgård med massvis med överdrag kan verka som en bra idé för att skapa en skuggad plats, men om du inte låter luften flöda finns det en risk att det blir en varm tunnel där luften står helt still. Ventilation är superviktigt för hönsens hälsa. Det gäller i hönshuset också. Eglu-hönshusens smart designade ventilationssystem gör att sval luft konstant cirkulerar i huset, så att det håller sig svalt och fräscht även under de varmaste dagarna på året. Välj ett par täckande överdrag för att ge dina husdjur skugga på gården.

8. Lämna inte äggen

Du får förmodligen färre ägg än vanligt under de varmaste veckorna på året. Det är helt normalt, hönsen värper inte lika mycket när de är varma, och vissa blir liggsjuka och sluta värpa helt. Även om äggen inte blir dåliga ifall du skulle låta dem ligga i värpredet på din Eglu en dag kan ägg i redet uppmuntra ruvning och resultera i att hönsen börjar äta äggen, så det är bäst att plocka dem så fort du ser dem.

9. Skjut inte upp städningen

Det är alltid viktigt att hålla hönshuset rent och fint för dina tjejer, men kanske ännu mer på sommaren. Parasiter och skadedjur är starkare i värmen, inklusive röda hönskvalster, så se till att använda ett hönssäkert rengöringsmedel, och täck sittpinnar med kvalsterpulver åtminstone en gång i veckan för att motverka problem.

10. Behandla inte alla höns likadant

Om du har en flock med blandade raser eller har haft höns förut men nu skaffat ett ny ras är det viktigt att komma ihåg att olika höns behöver olika saker. Vissa raser är mycket bättre än andra på att hantera värme, och vissa får det väldigt svårt om det blir varmt. Läs på om raserna du har här, och se till att ta extra bra hand om känsliga fåglar.

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *