Omletbloggen

Uppgradera dina kaniners gård i höst

Två barn är utomhus med två kaniner i en Zippi-tunnel som fästs i kaninburen Eglu Go

Hösten är den perfekta årstiden för att se till att dina kaniner har allt de behöver i trädgården. Efter den varma sommaren kommer både vi och våra kaniner att välkomna det svalare vädret. Hösten betyder också kallare vindar, vackra höstlöv och många nya dofter och intryck för kaninerna att ta in och utforska. Nu innan vinterkylan slår till är det perfekt tillfället att uppgradera kaningården. Men hur kan du göra om kaninens sommargård till en mysig vintergård? 

Förlängningar

Första av allt, kolla över din gård och se så att den är bra och stor nog för dina älskade kaniner, eller om det är möjligt att förbättra vissa saker. Vare sig de har en Eglu-gård, större kaningård eller en Zippi-gård kan du göra den större med praktiska och lättmonterade förlängningspaneler. På så sätt får dina husdjur mer plats att springa runt på, och du får en större yta att addera roliga accessoarer som kommer underhålla dem under vintermånaderna.

Caddi

Rester och godisbitar som ligger på marken runt dina husdjur gör inte bara att gården ser stökig och omysig ut, det kan också locka till sig skadedjur, och om du inte är noggrann när du städar gården kan dina kaniner av misstag äta någonting som blivit mögligt.

Ett fantastiskt sätt att uppgradera gården och samtidigt ge dina husdjur smaskiga mellanmål är godsaksbehållaren Caddi. Fyll den med färskt gräs, grönsaker eller frukt, och häng från taket på gården. Kaninerna kommer älska gungningarna från hållaren när de försöker grabba åt sig smaskiga bitar, och svinnet blir minimalt. Dessutom kommer du kunna hålla koll på när du gav dina kaniner vad, så att du kan variera grönsakerna och se till att ingenting på gården blir dåligt.

Plattformar

Alla vet att kaniner älskar att skutta runt! Att lägga till plattformar i kaningården låter dina kaniner hoppa och skutta runt så mycket de vill, samtidigt som du utnyttjar utrymmet som finns tillgängligt i en Zippi kaningård på bästa sätt. Plattformar ger dina fluffiga vänner mer utrymme att utforska på, vilket också kommer att hjälpa dem att stärka sina muskler genom att hoppa upp och ner på sin nya spännande lekplats. Plattformarna från Omlet kan användas året runt, så du kan fortsätta använda dem också när det blir kallare på hösten.

Höstkollage med en kanin i ett Zippi-kaningömställe och en kvinna med ett Zippi tunnelsystem

Gömställen

Zippi-gömställena blir ett fantastiskt tillskott till gården i höst, eftersom de skyddar dina husdjur och uppmuntrar stimulerande lek. Kaniner har en naturlig instinkt att leta efter gömställen, och i det vilda skapar de små ‘rum’ i sina tunnelsystem dit de kan gå för att slappna av och vila. Zippi-gömställena ger dem exakt detta, fast på gården. Kaniner kommer också älska att springa in och ut, eller hoppa upp på gömstället för att titta ut över sina ägor.

Även om kaninerna alltid har sin bur att hoppa tillbaka till när det regnar eller blåser är det toppen att ha ytterligare en plats som skyddar dem från höstskurarna. Gömställena är stabila och vattentäta, och dina kaniner kommer älska att hoppa in och vila i dem.

Godisbiar

När det blir kallare kommer din kanin behöva mer energi för att hålla sig varm, så det är ett perfekt tillfälle att fylla skafferiet med godsaker. Se till att du hittar en bra balans mellan färsk frukt och grönt och färdigköpta godisbitar att lägga på gården, som dessa maskros- och nässelrötter som är fulla av vitaminer och mineraler, eller Beaphars knastrande pinnar som uppmuntrar god munhälsa.

För mer inspiration och idéer på hur du kan göra om i kaningården kan du läsa vår bloggartikel åtta tips för hur du gör utegården mer spännande i höst. Du hittar allt du behöver i Omlets kaninbutik.

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *