Omletbloggen

Åtta tips för hur du gör utegården mer spännande i höst

Höns i en Eglu-hönsgård i en höstfärgad skog

Nu är sommaren slut för den här gången och hösten med kallare väder och kortare dagar är här. För många husdjursägare är sommaren en fantastisk tid att spendera kvalitetstid med husdjuren eftersom det är lätt att leka utomhus och njuta av det fina sommarvädret. Men bara för att det är höst betyder det inte att det är slut på det roliga!

Det är viktigt för dina husdjur att få tillräckligt mycket motion oavsett årstid och en utegård är en fantastisk lösning för att dina fluffiga vänner ska kunna leka i en säker och inhägnad miljö. Omlet har många olika hönsgårdar, kaningårdar och marsvinsgårdar som alla är rovdjurssäkra så att du inte behöver oroa dig över dina husdjurs säkerhet. Utegårdar är fantastiska för att ge dina husdjur mer utrymme, men om du lägger till ett par spännande tillbehör under de kommande höst- och vintermånaderna kommer det att underhålla både dig och dina husdjur. Här är några tips på hur du kan göra utegården lite mer spännande och roligare nu i höst.

För marsvins- och kaningårdar

Göm grönsaksbitar

Marsvin och kaniner älskar sina färska grönsaker, så varför inte göra en rolig lek med dem som belöning! Du kan gömma bitar av dina husdjurs favoritgrönsaker i gården så att de får springa runt och leta efter godbitarna. Den här leken är inte bara en chans för dig att spendera kvalitetstid utomhus med dina husdjur utan det ger också dina husdjur en rolig skattjakt lagom till Halloween!

Skaffa en lektunnel

Du kan använda lektunnlar i utegårdar för både marsvin och kaniner för att ge dem nya sätt att leka och motionera. Tunnlarna har designats för att dina husdjur ska kunna leva ut sitt naturliga beteende eftersom både marsvin och kaniner när de lever vilt bor i hålor som de grävt ut för att kunna ta skydd under marken. Om du skaffar en tunnel kan du se dina kaniner och marsvin glatt skutta runt ut och in ur sin tunnel.

Använd ett gömställe

Gömställen är ett fantastiskt tillbehör till utegården för hösten. Omlets Zippi-gömställen för kaniner och marsvin är väderbeständiga och skyddar dina husdjur från både regn och vind. De har en naturlig instinkt att leta efter ett gömställe i en håla, så du kan vara säker på att de har roligt samtidigt som de kan känna sig säkra. Omlets lektunnlar har också kopplingsringar som gör det lätt att koppla samman dem med ett Zippi-gömställe och skapa en rolig labyrint för dina fluffiga vänner!

Leksaker för kaniner och marsvin

Vem sa att leksaker bara är för katter och hundar? Varför inte köpa en ny leksak till ditt husdjur vilket hjälper dem att hålla sig sysselsatta. Leksaker för marsvin och kaniner hängs oftast upp i utegården och håller dem aktiva, engagerade och nyfikna.

För hönsgårdar

Hönsleksaker

Höns kan också ha leksaker! Höns som är uttråkade kan börja mobba andra hönor så det är viktigt att hönsen alltid har något att underhålla sig med. När höstvädret blir kallare blir hönsen lättare rastlösa eftersom det inte finns lika mycket gräs och andra växter för dem att gå runt och picka på som det gjorde under sommaren. En pickleksak är ett bra alternativ för att hålla hönsen glada samtidigt som den underhåller dem och ger dem mental stimulans.

Ge dina höns en pumpa i hönsgården

Det är inte höst utan pumpor! Du kan lägga en halv pumpa i hönsgården som extra gott godis. Dina hönor kommer inte ha några problem att picka på den råa pumpan så du behöver inte tillaga den på något sätt, utan det räcker att bara skära av toppen och sen dela den på mitten innan du lägger in den i hönsgården. Däremot är det viktigt att du kommer ihåg att ta bort resterna från pumpan när hönsen är klara med den för att undvika ovälkomna gäster som råttor på natten.

Få användning för höstlöven

De vackra höstlöven som har fallit från träden och nu täcker gräsmattan kanske bara ser ut som en massa jobb för dig, men de kan faktiskt vara riktigt rolig underhållning för dina höns. Samla ihop en hög med löv, lägg dem i hönsgården och se fram emot att se dina hönor ha kul med löven i många timmar. Du kan till och med blanda i några solrosfrön i lövhögen som dina hönor kan leta efter.

Skaffa en gunga till dina hönor

The Chicken Swing från Omlet är ett annat sätt att göra hönsgården roligare och hönsen kommer att ha älska den roliga gungan och ha många roliga timmar när de lär sig använda den. Det här kommer inte bara underhålla dina hönor, utan du kommer själv att ha minst lika roligt när du tittar på dina hönor när de hoppar på och av gungan och gungar fram och tillbaka.

Förhoppningsvis har du fått några nya idéer som hjälper dig att göra dina husdjurs utegård lite roligare nu i höst! Men tänk på att det det snabbt blir kallare under hösten så glöm inte att också läsa Omlets guider för hur du håller dina marsvin, kaniner och höns säkra och varma när de är utomhus.

Två bruna marsvin i en utegård, en är i ett Zippi-gömställe från Omlet

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *