Omletbloggen

Så här kan din hund motionera inomhus

En tax leker inomhus med sin ägare med hundsängen Fido Nook i bakgrunden

Oavsett om det spöregnar eller om snöflingorna viner i vinden behöver din hund få sin dagliga promenad… eller till och med två! Men vad kan du göra om det inte är möjligt att ta ut hunden? Ibland kanske vi inte kan ta ut hunden på en längre promenad på grund av vädret eller av andra anledningar som att du inte känner dig helt frisk och kry för en lång promenad. Men oavsett anledningen så är det viktigt att veta hur du kan se till att din hund får sin dagliga motion och mental stimulans även om ni inte kan gå ut på långa promenader under en kortare period.

Träning inomhus är såklart inte en ersättning för promenader utomhus, men vi har samlat några idéer för om du och din hund av någon anledning inte kan gå ut på era vanliga promenader utan istället måste försöka motionera inomhus.

Idéer för roliga aktiviteter

Dragkamp

Dragkamp är en rolig lek som uppmuntrar din hund att motionera inomhus. Innan du börjar är det viktigt att din hund har lärt sig ett kommando för att släppa det den håller i som “släpp” eller “loss” så att den släpper leksaken när du säger till. När hunden kan det kan ni börja leka dragkamp med en tålig leksak avsedd för den här leken.

Skapa en hinderbanaEn mops har dragkamp inomhus

En hinderbana är ett fantastiskt sätt för din hund att vara aktiv och motionera inomhus. Du kan göra hinderbanan hur lätt eller avancerad som du känner för och du har med största sannolikhet redan allt du behöver! Du kan använda barnens lektunnel för hunden att springa igenom, eller gör din egen med en kartong och använd godis för att få din hund att använda hindret. Du kan också använda en rockring eller några rör för att skapa en ring som din hund kan hoppa igenom. Du kan vara så kreativ som du känner för här, så länge du alltid håller ett öga på hunden när den använder hinderbanan.

Apportering i vardagsrummet

Det här är definitivt en aktivitet för en dag när vädret är så dåligt att det inte ens går att leka i trädgården. Det här är en klassisk aktivitet som definitivt kommer få din hund att bli trött, men se upp om du inte har gott om plats inomhus (eller inte är bra på att sikta!). Kom ihåg att använda en mjuk boll om ni tränar på det här inomhus för att undvika skador på inredningen.

Skaffa ett löpband

Löpband är inte bara för oss människor! Om du har en hund som är väldigt aktiv och som måste vara ute och springa i flera timmar varje dag så är ett löpband ett perfekt sätt att få dem att motionera och bli riktigt trötta utan att behöva gå utanför dörren. Det rekommenderas dock inte att använda det där löpbandet som du har haft i garaget och inte använder speciellt ofta, utan istället behöver du köpa ett löpband avsett för hundar, så att du kan vara säker på att den säkert kan använda löpbandet och att det passar för hundens vikt och leder.

Mental stimulans

Testa kluriga och interaktiva leksaker

Det handlar inte bara om att hunden ska röra på sig och få fysisk stimulans eftersom mental stimulans är minst lika viktig och en hund kan göra av med lika mycket energi som när den får traditionell motion. Investera i interaktiva leksaker som verkligen får hunden att tänka och ger den massor av mental stimulans när den försöker lista ut hur den kan få tag på godisbitarna.

Lek kurragömma

Kurragömma kan såklart betyda en hel del fysisk aktivitet, men det är också en lek där din hund verkligen behöver tänka till. Hitta ett bra gömställe och låt din hund vänta någonstans innan du ropar på den för att den ska försöka hitta dig. När hunden hittar dig ska den få massor av beröm och godis.

Lär hunden nya trick

Att lära din hund nya trick är en aktivitet du kan göra även om du inte har gott om plats hemma och något som ger hunden massor av mental stimulans. Börja lära hunden några enkla trick och kommandon så fort du får den, vilket vanligtvis är när den är runt åtta veckor gammal. Men när din hund blir äldre kan du lära den mer avancerade och roliga tricks. Läs vår bloggartikel om hur du klickertränar din hund som kan hjälpa dig att lära din hund några imponerande trick.

Sök efter godis

Göm några av din hunds favoritgodis för att få dem att verkligen använda sin nos (och hjärna). Den här leken är perfekt för att ge din hund mental stimulans men du kan också inkludera den i din hinderbana. Innan du gömmer godis är det bra att lära dem att kommando för att de ska leta efter godiset som “sök” så att hunden vet vad det är den ska göra. Du kan börja med att gömma en godisbit under en handduk och sen gömma dem på klurigare ställen i hela huset.


Det är aldrig roligt varken för dig eller din hund om ni är fast inomhus, men förhoppningsvis kan de här tipsen ge dig några idéer för roliga inomhusaktiviteter tills ni kan gå på långpromenader igen.

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *