Omletbloggen

Kaniner som gräver

 

Kanin hoppar genom Omlet Zippi tunnelsystem i Omlet kaningård

De flesta av oss förknippar kaniner med morötter, men i verkligheten går kaniner och grävande hand i hand. Oavsett ras har alla kaniner en medfödd önskan att gräva, bygga tunnlar och klia sig i smutsen. Men är det av tristess, roligt eller bara allmänt bus? Låt oss titta närmare på hur våra fluffiga, långörade vänner ​​beter sig och lära oss mer om varför de gräver. Och Omlet har några enkla knep att ta till som kan göra susen för att förhindra oönskat grävande.

Vilda kaniner

Vildkaniner bor i tunnelsystem – ett nätverk av underjordiska gångar där de känner sig trygga och skyddade från rovdjur som rävar och hundar. Att gräva är en nödvändighet, en fråga om överlevnad. Utan det skulle de ha större risk att bli attackerade, vilket är anledningen till att kaniner har utvecklats till att vara små grävmaskiner!

Har du tänkt på hur stora deras tassar är? Det är för att de ska kunna gräva sig ner i marken och använda sina vassa klor och tänder för att skrapa i marken. Det är också mycket jobb med att underhålla alla gångar och ingen annan kommer göra det åt dem!

Alla kaniner har sina egna beteenden och personligheter, men honor tenderar att gräva mest eftersom de instinktivt förbereder sig för att göra iordning sitt bo. Dessa egenskaper överförs också till våra tamkaniner.

Underhållning och motion

Att gräva är inte bara något som kaniner gör för att det är en instinkt, de tycker också att det är roligt och det är riktigt bra motion (lite som Zumba för kaniner!). Så istället för att försöka få dem att sluta kan det vara en bra idé att ge husdjurskaniner utlopp för det här naturliga beteendet utan att de förstör delar av ditt hem eller trädgård. På Omlet har vi designat Zippi tunnelsystem för kaniner, så att våra kaniner kan känna sig bekväma och som hemma – utan att behöva gräva i trädgården. Gör din trädgård säker för kaniner Ge utrymme åt din kanin samtidigt som du skyddar dina växter.Zippi tunnlar ger kaniner en stor lekplats av sammankopplade tunnlar vilket ger dem rolig underhållning, samtidigt som de liknar de underjordiska gångar som vildkaniner känner sig som hemma i. Det är även en säker gång för dina kaniner att ta sig från kaninburen till sitt lekområde och tillbaka igen. Detta sätt att förflytta sig
efterliknar hur vildkaniner använder tunnlar och hålor mellan kaningårdar och världen utanför.

Ändra riktning på Zippi tunnlarna när som helst. Tunnlarna kan förlängas, roteras eller höjas för en mer varierad väg. En engagerad kanin är en glad kanin, eftersom kaniner inte gillar att ha tråkigt.

Tristess

Konstant grävande kan inte bara orsaka förödelse och vara ett problem för dig, utan det kan också vara ett tecken på att din kanin är uttråkad eller ensam. Kaniner är naturligt väldigt sociala djur som älskar sällskap. Vi rekommenderar starkt att ge din kanin en kamrat eller två hemma, eftersom de trivs bäst i ett par eller i grupp.

Om du bara har en kanin kommer de att behöva mer uppmärksamhet och underhållning än de som bor med andra kaniner. Ibland kan kaniner skapa ett starkt band med sina ägare som är tillräckligt för att bota all ensamhet. Andra lekkamrater kan inkludera marsvin, små hundar eller katter – men hur bra dessa djur kommer överens beror till stor del på djurens individuella personligheter. Eventuella interaktioner mellan olika djur bör övervakas noggrant.

Håll dina kaniner sysselsatta. Godsaksbehållaren Caddi för kaniner kommer hjälpa till att underhålla dem när det är dags att äta. En del kaniner gillar även små leksaker som är designade för katter, eller som är särskilt anpassadeför kaniner.

Kaninägare och barn med deras kanin som använder Omlet Zippi tunnelsystem för kaniner

Plats för utforskning

Om du börjar upptäcka att din kanin visar tecken på ett aggressivt och störande beteende kan det vara för att den inte har tillräckligt mycket utrymme att röra sig på. Även om de är små djur kan de växa ur sina kaningårdar och lekhagar. Kaniner trivs mycket bättre med mer utrymme och stimulans. Zippi kaningårdar och lekhagar ger din kanin mer utrymme att växa och utforska i en säker miljö. De är enkla att montera, flytta och underhålla. De är också lätta att förlänga, vilket ger både dig och dina kaniner oändliga möjligheter och massor av underhållning. Lägg till Zippi kaninplattformar för att ge kaninerna ännu mer plats och olika utsiktspunkter.

5 sätt att kontrollera din kanins grävande

Ju mer sysslolösa kaniner är, desto fler problem kommer de att orsaka. Att hålla din kanin sysselsatt resulterar i allmänhet i mindre grävande. Ge din kanin mycket att göra för att hålla den sysselsatt. Här är 5 sätt att hjälpa dina kaniner att gräva säkert, eller uppmuntra dem till att gräva mindre.

1. En låda att gräva i

Placera en kartong eller plastlåda i kaninburen och fyll den med jord, papper, grenar och andra saker som ger kaninen något roligt att sätta tassarna i. På så sätt har den chansen att gräva av sig samtidigt som den också gör sig av med överskottsenergi!

2. Belöning

Strö kaninens favoritgodis där du vill att den ska gräva för att belöna den när den gräver där, istället för att den gör det någonstans där det inte uppskattas lika mycket. Det kanske inte fungerar med en gång, men efter ett tag vänjer den sig vid den här rutinen.

3. Omorganisering

Både kaniner som bor inomhus och de som bor utomhus älskar att hålla ordning och organisera om saker! Det betyder att de gillar att dra i, bita på och riva på materialen som omger dem. Detta både underhåller kaninerna och ger dem mental och fysisk stimulans. Använd gamla badmattor, trasor eller handdukar för att hålla dem sysselsatta och samtidigt hindra dem från att gräva stora hål i rabatterna. Men var försiktig med material som de lätt kan dra sönder i mindre bitar eftersom det finns en kvävningsrisk. Byt ut tyget om det blir för tunt och slitet.

4. Kastrering

En del kaniner gräver för att de är frustrerade och vill rymma för att hitta en annan kanin att para sig med. Om du kastrerar din kanin kommer den inte ha det här beteendet som också kan leda till andra beteendeproblem. Det rekommenderas också att kastrera kaniner om de bor tillsammans med andra kaniner, precis som med hundar och katter.

5. Armeringsnät i stål

Omlet Kaninburen Eglu Go från Omlet, är tillverkad av starkt armeringsnät i stål som håller rovdjur ute! Den har också ett golvnät som du lägger under gården. Det hindrar inte bara dina kaniner från att gräva i den, utan stoppar dem också från att gräva sig ut och rymma. Det är mer hygieniskt än ett täckande golv och maskorna i nätet är tillräckligt stora för att dina kaniner fortfarande ska kunna gå på gräset och inte på den hårda marken eller ett golv i metall.

Omlet: kaninernas beteendevetare

På Omlet utvecklar vi produkter med djuren och deras ägare i fokus. Vår Caddi godsaksbehållare för kaniner, Zippi tunnelsystem för kaniner, och Zippi kaningårdar och plattformar är alla perfekta tillbehör för alla kaninälskares hem och kommer hjälpa till att hålla dina kaniner friska och lyckliga i många år framöver.

Omlet Zippi tunnelsystem för kaniner i trädgården

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *