Omletbloggen

Vem tar hand om hunden när du reser på semester?

Nu är det sommar och semestertider igen och många av oss planerar att resa bort i ett par dagar, eller i vissa fall kanske till och med flera veckor! Men när så många av oss har husdjur kanske du undrar vem som kan ta hand om hunden när du är bortrest. I en tidigare bloggartikel skrev vi om att ta med hunden på semester, vilket såklart är en möjlig lösning, men det är inte alltid säkert att det är möjligt eller praktiskt. Så vilka är de andra alternativen?

En tax vilar i hundkojan Fido Studio från Omlet

Vänner eller familj

Det är aldrig ett lätt beslut att lämna hunden hemma när du reser på semester, men det brukar kännas bättre om någon både du och hunden känner kan ta hand om den.

Det här brukar också ofta vara det billigaste alternativet (beroende på vilken kompensation du har diskuterat med din hundvakt, om de inte gör det gratis!).

Ett problem med det här alternativet kan vara att din hundvakt ser det som att de gör dig en tjänst och kanske därför inte tar jobbet på så stort allvar som du hade önskat. Därför är det viktigt att komma överens om vad det är som gäller redan från början för att se till att de kan ta hand om din fyrbenta vän på bästa sätt under hela tiden du är bortrest.

Hundpensionat eller hunddagis

Hundpensionat eller hunddagis är ett annat alternativ för hundägare som inte kan ta med hunden på semester. Innan du bokar in hunden på ett pensionat är det viktigt att tänka på om hundens personlighet lämpar sig för de här omgivningarna. Även om många hundar har det jättebra under sin vistelse på pensionatet och älskar att få nya kompisar, så kan vissa andra hundar dessvärre inte tycka om att vara med andra hundar, speciellt om det är i ovana omgivningar.

Om du beslutar att ett hundpensionat är det bästa alternativet för din hund så är det viktigt att göra ett besök innan du bokar in hunden. Om hundpensionatet inte låter dig komma på besök så är det ingen bra idé att låta din hund bo där när du är bortrest. Det är viktigt att se till att omgivningarna är rena, varma och säkra för hunden. Det är också viktigt att se till att hunden alltid har tillgång till sin sovplats hela dagen och att hunden får ett eget utrymme som är tillräckligt stort för att den ska kunna stå upp, ligga ner, sträcka på sig och vända på sig. Det är också viktigt att se till att din hund kommer få gå ut på en promenad varje dag och att den har leksaker att leka med.

För att förbereda hunden inför vistelsen på ett pensionat är det viktigt att den har med sig saker som den känner igen så att den kan känna sig som hemma. Det kan vara hundens favoritleksak eller en filt som Omlets lyxiga och supermjuka hundfilt. Det här kommer att hjälpa hunden att känna sig som hemma och ha något som påminner den om dig och ert hem!

En tax sover på en bolsterbädd från Omlet med Omlets lyxiga och supermjuka hundfilt

Lyxigt hundhotell

Känns det inte rätt att du får njuta av en härlig semesterresa när din hund inte får det? Vad sägs om att checka in hunden på ett lyxigt hundhotell? Ja, det stämmer, ett lyxigt hotell för din hund!

Hundhotell är såklart dyrare än att boka in hunden på ett hundpensionat, men om du vill skämma bort din hund till en lyxig vistelse när du är bortrest då kan ett lyxigt hundhotell vara perfekt! Den största skillnaden mellan ett hotell och ett pensionat är vad som erbjuds, på lyxiga hundhotell brukar det finnas större områden utomhus, hunden får ett större rum och ibland också en liten pool!

Professionell hundvakt

Det sista alternativet är att betala en professionell hundvakt. Det betyder att din hund kan vara kvar hemma i vana omgivningar, men blir väl omhändertagen av en van hundvakt.

Oavsett om du bokar i hunden på ett hundpensionat eller väljer att anlita en hundvakt så är det viktigt att du gör din research. Vi vill ju såklart alltid att våra husdjur ska vara glada och inte störas för mycket i sina vanliga rutiner när vi är bortresta. Även om en hundvakt inte måste ha en specifik utbildning kan det vara bra att höra efter vilka kurser och utbildningar de har gått för att vara kvalificerade att ta hand om din hund, vilket kan inkludera kurser inom djursjukvård, lydnad eller liknande. Det kan också vara bra att välja någon som du har blivit rekommenderad av någon som använt dem tidigare, så att du vet att de är pålitliga.

Ingen tycker om att lämna sitt älskade husdjur hemma, även om du vet att hunden kommer att ha det jättebra när du är bortrest. Men så länge du förbereder er båda blir det lättare för både dig och hunden! Ha en trevlig semester!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *