Omletbloggen

Så här har du en lyckad picknick med din hund

En Yorkshire terrier står på bakbenen vid en picknick för hundar

Det är den perfekta tiden på året för att ha en mysig picknick, och varför inte ta med hunden! Men med mycket som kan distrahera hunden och med många frestelser på filten, hur har man en lyckad picknick när hunden är med? Här är våra tips på hur du ser till att alla kan njuta samtidigt som din hund är säker och uppför sig på bästa sätt!

Välj en hundvänlig plats

Innan ni beger er ut på en picknick är det såklart viktigt att välja en plats där du vet att hundar är välkomna! Det kan vara lätt att anta att bara för att ni är utomhus så är det inga problem, men ta inte det för givet och dubbelkolla först.

En mysig skogsglänta är perfekt för en picknick eftersom det finns massor av skugga för din hund och det brukar vara lugnare med färre störningsmoment som kan distrahera hunden.

Se till att hunden kan några grundläggande kommandon

En picknick kommer att vara både roligare och säkrare för er alla om du har en hund som lyder och kan några grundläggande kommandon. Det viktigaste är att hunden kan ligga still och kan låta maten vara ifred, speciellt eftersom en picknick betyder att ni kommer att vara omringade av mat där allt kanske inte är passande för hunden, något vi skriver mer om här under. Därför är det viktigt att hunden låter maten vara ifred när du säger till den. Om din hund är en valp som kanske inte har lärt sig det här och som inte alltid kommer tillbaka när du ropar på den kan det vara bra att ha den kopplad hela tiden.

Det är också bra att lära hunden att ta det lugnt och ligga ner så att både du och andra på picknicken kan koppla av. Det är bra att öva på det här i lugna omgivningar hemma och belöna din hund med massor av beröm och hundgodis när du säger till den att gå och lägga sig och stanna på sin hundsäng eller kyldyna som Omlets kyldyna med memory foam till hundar. När hunden har lärt sig att göra det hemma kan du börja träna på samma kommando när ni är någonstans där det finns saker som kan distrahera din hund och du kan ta med hundsängen eller en kyldyna också när ni är utanför hemmet så att hunden vet var den har sin plats där du vill att den ska ligga.

Om hunden lider av säsongsbundna allergier

Precis som oss kan hundar drabbas av säsongsbundna allergier som pollenallergi. Pollen, gräs, ogräs och blommor kan alla utlösa allergier hos våra fyrbenta vänner så håll ett öga på symptom som att hunden slickar sig mer än vanligt eller kliar sig väldigt mycket på vissa delar av kroppen eller om den får utslag på tassarna eller ansiktet. Om du ser tecken på allergisymptom ska du kontakta en veterinär så att de kan ge hunden medicin så att den inte lider av symptomen när ni är ute i naturen.

En hund svalkar sig på Omlets kyldyna med memory foam till hundar

Se till att hunden inte blir för varm

När du tar med hunden ut på en varm sommardag är det viktigt att se till att det inte är för varmt för hunden. När temperaturen stiger över 20°C ökar risken att hunden kan drabbas av värmeslag, speciellt hundar med en platt nos. “Femsekunderstestet” är en bra guide och det betyder att om du inte kan lägga handen på marken i fem sekunder så är det för varmt för hundens tassar och ni ska inte gå ut på en promenad! Du kan läsa mer om hur du håller hunden säker när det är varmt i våra tidigare bloggartiklar om hur du håller din hund sval i värmen och kan hundar bränna sig i solen?

Om det är varmt, men inte för varmt, är det viktigt att se till att din hund har tillgång till vatten för att kunna svalka sig under er picknick. Se till att hunden alltid har tillgång till färskt vatten och det kan vara en bra idé att investera i en bärbar vattenskål eller flaska som är lätt att ta med i väskan för att lätt ge hunden vatten under dagen.

Rasta hunden innan er picknick

Det kan vara en bra idé att ta med hunden på en promenad så att den kan uträtta sina behov och så att den är lite lugnare när ni äter. En hund som är lugn kommer att göra det till en trevligare picknick för alla inblandade och förhoppningsvis kommer du inte behöva spendera lika mycket tid med att hålla hunden borta från maten eller riskera att den blir distraherad av något annat!

Se till att all mat är säker för hunden

När du packar för din picknick är det viktigt att veta vad din hund kan äta och vad som kan vara farligt för hunden. Den här listan inkluderar inte allt som kan vara farligt för din hund, men du ska inte ge den några av de här produkterna:

  • Alkohol
  • Avokado
  • Körsbärskärnor
  • Choklad
  • Vindruvor & russin
  • Macadamianötter
  • Lök
  • Persikokärnor
  • Valnötter

Men oroa dig inte, din hund kan känna sig inkluderar om du tar med hundvänliga snacks! Om du har en kylväska kan du ta med de här frysta och fruktiga godisbitarna till din hund som är fantastiska för att svalka hunden under en varm sommardag. Du kan också testa det här receptet på tårta till din hund eller de här enkla hundexen!

En labrador äter frysta yoghurtbitar på en picknick

Hundar behöver också underhållning!

Glöm inte att en picknick ska vara rolig både för dig och din fyrbenta vän! Du kan se till att din hund har något att sysselsätta sig med genom att ta med hundens favoritleksak så att den har något att göra. Det kan också vara bra att ta med en interaktiv leksak som ger din hund mental stimulans samtidigt som den distraherar hunden från allt annat som kan vara väldigt spännande under en picknick.

Följ våra tips så kommer du kunna ha den bästa picknicken med din hund! Se till att alla trivs och ha en härlig sommar!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *