Omletbloggen

Hundar som slagit världsrekord

En brun hund hoppar för att fånga en frisbee, hundar som slår världsrekord

Har du världens sötaste hund? Ja det tycker du nog om någon frågar dig! Men har din fyrbenta vän slagit några världsrekord? Vi tänker på extraordinära hundar med anmärkningsvärda kunskaper och talanger som har hamnat i Guinness rekordbok! Det är dags att få veta fascinerande fakta om de här fantastiska hundarna och deras världsrekord.

Världens största hund

Vi börjar med världens största hund (mätt i mankhöjd). Det rekordet hålls för tillfället av Zeus, en grand danois från Bedford i Texas, USA. Med sina 117 cm över marken behöver han massor av mat för att hålla igång, närmare bestämt nästan 3 liter om dagen!

Om du vill läsa mer om världens största hundraser, vilket inkluderar hundar som grand danois, kan du läsa mer i vår hundrasguide. Om du beslutar att en av de här hundraserna är perfekt för dig och din familj kanske er hund kommer att slå det här världsrekordet när den är fullvuxen! Du kan också läsa vår bloggartikel med fem tips för att hjälpa dig välja den hundras som är perfekt för dig
!

Världens minsta hund

Den minsta hunden (mätt i mankhöjd) är Miracle Milly från Dorado, Puerto Rico. Den här lilla hunden som får plats i en ficka mäter endast 9,65cm över marken och väger endast cirka 500 gram.

Miracle Milly är en chihuahua, så anses vara en dvärghundras. Men vad de här hundarna saknar i storlek tar de igen med sin stora personlighet! Millys ägare heter Vanesa Semler och hon säger att det här verkligen stämmer och att hennes lilla hund till och med vet hur hon ska posera för kameran!

 

Snabbaste 30 metersloppet på en skoter – av en hund

Om du trodde att skotrar bara var för människor är det dags att tänka om! “Norman the Scooter Dog” vann den här titeln 2013 när han reste 30 meter på en skoter på bara 20,77 sekunder. Sedan dess har världsrekordshunden Norman, som är en briard, blivit en internationell stjärna som varit med på flera olika TV-program och i dokumentärer. Han har också fått många följare på sociala medier! Om din hund inte är riktigt lika äventyrlig, men älskar att leka, har Omlet många olika hundleksaker för att passa hundar med olika förmågor.

Största valpkullen

Året var 2004 när Tia, en mastino napoletano eller napolitansk mastiff, från Storbritannien födde en kull med 24 valpar via kejsarsnitt. För att få lite perspektiv så brukar en genomsnittlig valpkull bestå av mellan 6 och 12 valpar. Ingen har lyckats slå det här rekordet än, men 2019 sattes ett liknande rekord när Mary Jane, en korsning mellan en grand danois amerikansk bulldog som också bor i Storbritannien, slog rekordet för den största kullen som fötts naturligt.

Längsta hundsvansen

Nu har vi kommit fram till världens längsta hundsvans! Det rekordet innehas av Keon från Westerlo i Belgien och hans svans är hela 76,8 cm lång! Den här snälla jätten är en irländsk varghund som har haft det här världsrekordet sedan 2017 när hans veterinär mätte hans svans.

Hunden som hoppar högst

Världsrekordet för det högsta hoppet av en hund innehas för tillfället av den talangfulla hunden Feather, som är en greyhound från Maryland i USA, och som kan hoppa 191,7cm. Greyhounds är kända för att vara väldigt rörliga, men det här är ett väldigt imponerande hopp även för en greyhound! Du kan läsa mer om hundrasen greyhound i Omlets hundrasguide.

Den äldsta hunden

Du kanske tycker att en hund som är över 10 år är gammal, men har du någonsin hört talas om en hund som blivit över 20 år gammal? Bluey, en Australian cattle dog, blev hela 29 år gammal! Bluey föddes 1910 och levde ett långt liv där han jobbade bland boskap och får, tills han lugnt och fridfullt somnade in 1939.

Flest antal tennisbollar i munnen på en hund

Gillar din hund att leka apport? Vad sägs om att göra det med sex bollar på samma gång? Det här världsrekordet innehas för tillfället av Finley som kan hålla sex tennisbollar i munnen samtidigt! Finley är en golden retriever som bor i New York och som har älskat tennisbollar sen han var en liten valp!

Vi hoppas att du har gillat att läsa om de här världsrekorden och vad våra fyrbenta vänner är kapabla att göra! För mer information om allt som har med hundar att göra, läs vår hundguide.

Svart hund med en tennisboll i munnen

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *