Omletbloggen

Bekväma hundsängar

En spaniel ligger på en grön bolsterbädd i memory foam från Omlet
Om du nyligen har köpt en säng till dig själv vet du hur svårt det kan vara att hitta rätt. Men är det lika svårt att hitta rätt säng till hunden? Att shoppa för någon annan, oavsett om de har två eller fyra ben, kan göra att det känns som att det finns alldeles för mycket att välja på. Ska du köpa en rund eller fyrkantig säng? Mjuk eller hård? Och är en lite dyrare hundsäng med en bekväm madrass verkligen så mycket bättre, på samma sätt som med våra egna sängar?

Om hundar kunde prata skulle de vara överens om att det allra viktigaste är att hundsängen är bekväm! Därför är det tur att Omlet inte bara vet vad hundar vill ha (vi pratar flytande hund!) utan vi är också experter på hundsängar! Så låt oss reda ut vilken som är den bekvämaste hundsängen.

Därför är det viktigt att sängen är bekväm

Alla behöver någonstans bekvämt att sova på och det gäller lika mycket för hundar som för oss! Så oavsett om din fyrbenta vän tycker bäst om en hårdare madrass eller en mjuk och fluffig kudde att sova på, så är komfort och stöd för kroppen viktiga för att hunden inte ska drabbas av några problem. En bekväm hundsäng ger inte bara hunden stöd och håller den varm för att den ska sova gott, utan det ger också stöd till leder och hjälper med andra hälsoproblem som höftledsdysplasi och ledinflammation. Bättre sömn betyder också att hunden mår bättre överlag! När du har förstått vad just din hund tycker bäst om kommer det att vara lättare att hitta den perfekta sängen till den.

Vi vet redan att hundar älskar att sova och precis som oss människor gillar de att ha något bekvämt att sova på. Våra hundar gillar både att ta en tupplur under dagen och sova djupt under natten, så det är extremt viktigt att de är bekväma under sina sovstunder. När deras sömn blir störd, speciellt om det är för att de inte känner sig bekväma, kan hunden bli på dåligt humör, precis som när vi inte får tillräckligt mycket sömn! Varken hundar eller människor har en bra dag efter en dålig natts sömn och det är därför en bekväm hundsäng inte bara ger hunden stöd när den sover utan också är en mysig plats där hunden kan slappna av!

Så här väljer du rätt hundsäng

Hundar är djur som instinktivt gillar att bygga ett bo och letar därför efter en säker och varm plats att dra sig tillbaka till. Hundar som lever vilt skulle inte gå och lägga sig och sova på den hårda kalla marken om de kan undvika det. Istället letar de efter en mjuk gräsplätt eller samlar ihop en hög med löv för att skapa en mysig säng. Därför är det naturligt att våra fyrbenta familjemedlemmar vill ha samma bekvämligheter!

Men hur vet du vilken säng som passar bäst för just din hund? Tänk på hur din hund oftast sover för att få ledtrådar. En liten chihuahua som föredrar att rulla ihop sig kommer att vilja ha en väldigt annorlunda säng mot en spaniel som gillar att sträcka på sig. När du vet hur din hund helst sover kan du istället fokusera på vilken sorts säng den kommer att sova bäst på.

Mjuk eller hård?

Vissa hundar gillar att verkligen sjunka ner i hundsängen som om de sover på ett stoppat täcke, men det kan vara svårare för äldre hundar (och valpar!) att ta sig ut ur en riktigt mjuk säng. Madrasser i memory foam ger hunden fantastiskt stöd så att den kan sova riktigt gott, men se till att välja en modell som formar sig runt hundens kropp eftersom den kommer att vara bekvämast.

En säng som står på golvet eller har ben?

Att lyfta upp sängen från golvet med stabila ben kan vara ett bra alternativ för din hund eftersom det förbättrar luftgenomströmningen. För hundar som brukar bli väldigt varma på sommaren kan du också lägga till en kyldyna för att hunden ska kunna sova bättre. Och för hundar som ofta fryser på vintern kan du istället lägga till en hundfilt som kommer att göra sängen mycket bekvämare. Dessutom ser en snygg hundsäng på ben ut som en möbel och smälter in bättre i ditt hem!

Quiltad eller fårskinn?

vilket material som din fyrbenta vän sover på är nästan lika viktigt som själva sängen. Om du har en dobermann som älskar att hoppa i vattenpölar kanske en bäddmadrass i mikrofiber passar bäst, men din bulldogg kanske tycker bättre om en bolsterbädd. Oavsett vilket material din bekväma hundsäng är tillverkad av är det viktigt att se till att överdraget kan tas av och tvättas i tvättmaskin! Om du fortfarande är osäker på vilket material som passar din hund bäst kan du svara på ett par frågor i vårt quiz för att få svar på vilken bäddmadrass som bäst passar din hunds personlighet!

Komfort för stora hundar

När det gäller större hundraser som grand danois, sankt bernard eller schäfer behöver de såklart en riktigt stor säng! Och även om alla hundraser är olika så behöver stora hundar som sover på sidan eller rullar ihop sig en tillräckligt stor säng för att hunden ska kunna känna sig bekväm. Eftersom större hundar väger mer är det viktigt att skaffa en hundsäng som inte bara är tillräckligt hård för att ge stöd till hundens leder, men också att den är tålig om hunden bestämmer sig för att gräva i sängen! Omlet rekommenderar en säng med madrass i memory foam om du har en större hund.

Komfort för mindre hundar

Om du istället har en mindre hund vet du att de brukar gilla att gosa och kura ihop sig! De flesta mindre hundraserna, som pomeranian, papillon eller terriers föredrar en mindre säng där hunden kan känna sig både bekväm och säker när den sover. Donutformade sängar eller mindre bolsterbäddar är perfekta alternativ för våra mindre fyrbenta familjemedlemmar! En säng som inte har ben utan står på golvet gör det också lättare för riktigt små hundar att ta sig i och ur sängen.

Komfort för valpar och äldre hundar

Även om valpar och äldre hundar har väldigt olika ålder har de väldigt lika smak när det gäller vad de tycker är en bekväm säng. Äldre hundar behöver mycket stöd för sina leder och kan drabbas av ledinflammation, så en lite hårdare madrass i memory foam är det bästa alternativet. Valpar behöver också en hård madrass som ger stöd när de växer som snabbast. Men se till att du skaffar en säng med överdrag som kan tas av och tvättas i tvättmaskin eftersom din valp med största sannolikhet kommer att ha några olyckor innan den lär sig att säga till när den behöver gå ut. Både äldre hundar och valpar kan också vara oroligare, så en stöttande bolsterkant som får dem att känna sig extra säkra kan vara ett bra val!

Lyxiga hundsängar

När det gäller att känna sig bekväma så är hundar väldigt lika oss människor och de uppskattar en lyxig säng att sova i lika mycket som oss! Men ska man spendera så mycket som man har råd med för att hunden ska ha den ultimata komforten? Inte nödvändigtvis! Omlet rekommenderar tre saker att tänka på när du köper en ny hundsäng till din fyrbenta bästis: Bra för hunden. Bra för din plånbok. Bra för miljön.

Det är viktigt att du tar dig tid att förstå vad just din hund behöver och hur den helst sover och sen letar efter en hundsäng som är både bekväm och kommer att hålla i många år. Här på Omlet är vårt mål att erbjuda en hundsäng som designats för att vara både bekväm och vara en trogen vän till din trogna vän i många år! Såklart kan du köpa en ny medelmåttig hundsäng flera gånger om året och slänga den gamla sängen på soptippen. Eller så kan du investera i en anpassningsbar säng som kan växa med hunden och anpassas när hundens behov ändras.

När Omlets designteam skapade den lyxiga hundsängen Topology frågade de sig en enkel fråga: Kan en hundsäng hålla i hela hundens liv? Och resultatet var “den sista hundsängen du någonsin behöver köpa”!

Så här gör du hundens sovplats mer bekväm

Nu när du har hittat den perfekta bekväma hundsängen, hur ser du till att hundens sovplats har så bekväma omgivningar som möjligt? Här är våra bästa tips:

  • Motionera mera! Se till att hunden får röra på sig eftersom det hjälper den att göra sig av med energi och trötta ut den så att den sover bättre!
  • Ät bra mat! Det är viktigt att hunden äter en bra kost för att den ska kunna sova bra, så se till att hunden äter ett foder av hög kvalitet som innehåller många näringsämnen och som den lätt kan smälta.
  • Din energi är hundens energi! Kom ihåg att hundar (och de flesta djuren!) är väldigt känsliga. De kan känna av din energi, både positiv och negativ, så ju lugnare du är desto lugnare är hunden.
  • Skapa en säker plats! Det är inget fel med att ha flera hundsängar i huset om hunden gillar att sova i olika rum. Men försök undvika att placera sängen någonstans där det är väldigt öppet och ställ den istället mot en vägg eller ett tystare hörn där hunden kan känna sig bekväm.

Vi är alla överens om att det inte finns något bättre än en bekväm och mysig säng att sova i! Och oavsett hundras, ålder och storlek så håller din hund helt garanterat med om att de också behöver en skön säng att sova i!

En hund som rullat ihop sig och sover på den lyxiga hundsängen Topology från Omlet

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *