Omletbloggen

Så här skapar du mer plats för dina kaniner

Kaniner i Omlets kaningård för utomhusbruk

Kaniner är byggda för att skutta, och när de lever vilt kan de springa så snabbt som 70 kilometer i timmen! Även om våra tamkaniner inte rör sig lika snabbt som sina vilda kusiner behöver de ändå få tillräckligt med motion från sin egen träningsrutin. Nu pratar vi inte om aerobics eller tyngdlyftning för kaniner, utan om att ge dem mer plats för att kunna hålla sig både fysiskt och mentalt stimulerade. Är du inte säker på hur du kan ge dina kaniner mer plats att sträcka på benen på? Läs vidare så berättar vi!

Spring lilla kanin, spring

Våra kaniner behöver gott om plats för att kunna röra på sig! Även om en bra bur som kaninburen Eglu Go är fantastisk för att dina kaniner ska kunna känna sig säkra i trädgården skyddade från både rovdjur samt väder och vind, så behöver de en kaningård för att ha tillräckligt mycket plats att kunna sträcka på benen.

Om du behöver skapa mer plats för dina kaniner kan du när som helst förlänga din kaningård för utomhusbruk från Omlet så att dina kaniner kan hålla sig aktiva. Den har en tvådelad dörr i full höjd så att det är lätt för sig att kunna umgås med dem.

Ett annat alternativ är att lägga till en kaningård som är upp till 4 meter lång på kaninburen Eglu Go. Perfekt för barn som vill kunna umgås med sina kaniner i trädgården, och eftersom det finns bevis för att kaniner som umgås med sina ägare lever längre och lyckligare liv, så är det ännu viktigare att spendera kvalitetstid med dina kaniner.

Men tänk om du kunde skapa ett tunnelsystem för dina kaniner så att de kan få smaka på det vilda livet utan att du behöver gräva i trädgården? Våra produktdesigners hade samma tanke och det är därför vi designade vårt Zippi tunnelsystem för kaniner! Du kan enkelt koppla samman tunneln med kaninburen för att ge dina kaniner ett säkert sätt att ta sig till kaningården när de känner för att motionera!

Skutta in i huset!

Om dina kaniner bor inomhus året runt, eller om du funderar på att flytta in dem under vintern är en lekhage perfekt. Även om du kaninsäkrar ditt hem vet de som har haft kaniner inomhus att det inte alltid är möjligt att låta kaninerna skutta runt fritt i huset. Så vad är lösningen? En lekhage såklart! Att stänga om ett område med en stor lekhage för inomhusbruk är det perfekta sättet att skapa mer plats för dina husdjur när det inte är säkert för dem att skutta runt fritt i hela huset, samtidigt som du vet att de bara har tillgång till en mindre säker och inhägnad yta. Du kan också lägga till tillbehör som Omlets lektunnlar, som designats av våra smarta produktdesigners, för att kaninerna ska känna sig som hemma i lekhagen!

En vit kanin använder Omlets tunnelsystem för kaniner

Uppgradera till flera våningar

Tänk om dina kaniner kunde se världen från vårt perspektiv? Det är en fördel för kaniner att ha flera våningar i sin inhägnad, så att uppgradera deras hem med nya våningar ger dem ett nytt perspektiv. Och nu när de nästan är på samma nivå som dig, kommer plattformar att låta dig komma ännu närmare dina kaniner. Använd Omlets Zippi-plattformar för kaniner i din kaningård för att ge dina kaniner en egen lekplats, perfekt för husdjur som bor på mindre yta. Plattformar är också ett bra sätt att hjälpa dina kaniner att stärka sina muskler. En vältränad kanin är en glad kanin, och precis som oss så är motion också bra för deras psykiska hälsa. Eftersom kaniner är väldigt nervösa av sig kan en regelbunden träningsrutin hjälpa dem att känna sig mindre stressade och oroliga samtidigt som det ger dem underhållning.

Om du vill att dina kaniner ska leva lyckliga i alla sina dagar är det viktigt att de har gott om plats! Vill du ha fler tips på hur du kan göra kaninens omgivningar ännu roligare? Läs vår bloggartikel som handlar om hur du gör din kanin glad.

En kanin i ett grönt Zippi-gömställe på en av Omlets plattformar för kaniner

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *