Omletbloggen

Idéer för kattgården

En katt använder Omlets katträd för utomhusbruk i en kattgård från Omlet

Kattgårdar har blivit väldigt populära bland kattägare under de senaste åren! Det inhägnade utrymmet är perfekt för att låta din katt njuta av den friska luften samtidigt som den skyddas från faror och rovdjur som finns utanför gården.

Oavsett om du bor i en liten lägenhet i stan eller en stor trädgård på landet kan du skaffa en kattgård som passar din katt! Här har vi samlat alla våra bästa idéer för var du börjar med din kattgård!

Så vad är egentligen en kattgård?

Det är en säker inhägnad utomhus där katten kan njuta av solsken och frisk luft utan att behöva oroa sig över faror i närheten. Men varför är de viktiga för katter?

  • Skyddar din katt: Katter är nyfikna av naturen och den största anledningen till att kattägare har en kattgård är för att kunna släppa ut katten utan att det finns risk att den springer bort eller skadas, samtidigt som katten får chansen att utforska världen utanför hemmets fyra väggar!
  • Skyddar vilda djur: En kattgård skyddar också andra djur, som fåglar och ekorrar, från din katt. Kom ihåg att katter är rovdjur, så när de får strosa fritt utomhus slår den här instinkten till! Därför är det viktigt att katten har ett inhägnat utrymme att utforska!
  • Hälsosam livsstil: Det går inte att förneka att vi alla mår bättre när vi är ute i solen, och katter är inget undantag! När de regelbundet får vara ute och röra på sig i solen och den friska luften lever de också längre och friskare liv!
  • Färre lukter inne i huset: Har din kattlåda börjat lukta för mycket? En av fördelarna med en utekatt är att de också kan använda naturen som sin kattlåda, och då håller sig de dåliga lukterna också kvar utomhus!
  • Håller grannarna nöjda och glada: Stoppa katten från att använda grannbarnens sandlåda som toalett! En kattgård är perfekt lösning för att katten ska kunna vara utomhus, men ändå hålla sig i sin egen trädgård.

Inspiration och idéer för kattgården

Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna skapa ett fantastiskt utrymme för din katt! En kattgård kan vara så stor eller liten som du vill och har plats för, och du kan anpassa den för att passa just din katt. Här är några av våra bästa idéer:

En fristående kattgård: Här på Omlet designade vi inte bara en kattgård, vi designade den perfekta kattgården! Med våra anpassningsbara kattgårdar får du en inhägnad där din katt kan leka säkert! Vi rekommenderar att ha ett katträd i kattgården så att din katt kan klättra och hålla sig aktiv, och vi rekommenderar också en bekväm stol för dig att sitta i om du vill hålla din katt sällskap! Den stabila och rymliga kattgården har genomgått många tester och är den säkraste och mest lättanvända kattgården på marknaden!

En kattgård som sitter fast i huset: Vad ska du göra om du måste sitta inne och jobba när katten vill gå ut och leka? Vill inte du också kunna njuta av den friska luften? Nu kan du göra det! Det finns många olika gör-det-själv-lösningar för hur du kan ansluta din kattgård från Omlet med ditt hus så att din katt kan röra sig fritt mellan att vara inomhus och utomhus. Några lösningar är en tunnel i nät från ett fönster och in i kattgården eller ställ helt enkelt kattgården mot huset så att dörren öppnas rakt in i kattgården. Det finns oändligt många sätt att skapa den perfekta lösningen för dig och din katt!

En kattgård på balkongen:

Bara för att du bor i en lägenhet betyder det inte att din katt måste vara inomhus hela tiden! Med Omlets balkonggård har du en enkel och elegant lösning för att din katt ska kunna vara utomhus. Den är säker, rymningssäker och passar på nästan alla balkonger eftersom den kan anpassas för att passa dina behov.

Montera en hängmatta på ett katträd så att din katt har någonstans att sova och ställ en beanbag i hörnet så att du också kan ta en tupplus på balkongen! Om du är orolig att din katt försöker rymma när du öppnar dörren kan du lägga till en ingångsportal för att du inte ska behöva oroa dig.

Med en balkonggård får din katt friheten att vara utomhus!

Inredningsidéer för kattgården

Att inreda kattgården är lika kul som att köpa den, så låt oss titta närmare på några idéer!

Katträd för utomhusbruk

Omlet har designat katträdet Freestyle för utomhusbruk för att passa perfekt i en kattgård. Det är helt anpassningsbart, du kan välja att lägga till många olika tillbehör som din katt kommer att älska och låter dig använda höjden i kattgården för att roa din katt. Du kan lägga till roliga tillbehör som plattformar, klöspelare och många andra roliga tillbehör som din katt kommer att älska!

Skiljeväggar

Omlets skiljevägg till kattgård är tillverkad av samma tåliga material som våra kattgårdar. Den säkra och låsbara dörren betyder att du kan skapa olika delar för olika katter, något som kan vara praktiskt om du skaffar en ny katt eller bara vill att dina katter ska ha olika delar att äta i.

Väderskydd

Katter älskar att vara utomhus, men de hatar att bli blöta! Därför kan det vara en bra idé att lägga till ett väderskydd för att din katt ska kunna undvika regn och rusk! Omlets produktdesigners designade det här väderskyddet för att passa perfekt på kattgården och de såg också till att det är extremt lätt att montera och underhålla. Och det håller inte bara din katt torr när det regnar, utan det ger också skugga på soliga sommardagar.

Det finns många fördelar med att låta katten vara utomhus i en kattgård, och som kattägare kan du skapa det perfekta kattparadiset för din katt med hjälp av våra tips!

Katter kopplar av på katthyllor i Omlets kattgård

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *