Omletbloggen

Vad kan påverka min hunds sömn?

Som husdjursägare värnar vi om stunderna när våra älskade hundar myser och sover gott. Men vad händer när de vrider och vänder på sig och inte får den sömn de behöver? Det är viktigt att förstå vad som påverkar din hunds sömn så att din hund kan må bra och vara glad. I denna blogg fördjupar vi oss i vad som kan hålla våra hundar vakna på natten och utforskar effektiva lösningar så att de kan sova gott.

En hund sover på Omlets hundkrypinsäng - vad påverkar min hunds sömn

Vad påverkar min hunds sömn?

Har du någonsin undrat varför din lurviga vän verkar rastlös vid läggdags? Det kan bero på allt från en obalanserad kost till förändringar i deras rutin som gör att deras sömncykel rubbas och gör att de behöver mer sömn än vanligt. Här tittar vi på några av de vanligaste faktorerna som kan påverka din hunds sömn.

Brist på motion

Precis som människor behöver hundar regelbunden fysisk motion för att trötta ut sina kroppar och sinnen. Brist på motion kan leda till uppdämd energi som kan orsaka rastlöshet och svårigheter att sova. Dagliga promenader, lekträffar med andra hunder, eller att delta i stimulerande aktiviteter anpassade till din hundras och ålder kan bidra till att din hund får en mer vilosam natts sömn.

Så hämta din hunds favorithalsband och koppel och gör det till ett dagligt nöje att gå på promenad i grannskapet. Du kan också leka apport eller kurragömma med din hund. Så när du märker att din hund känner sig orolig på natten kan lösningen helt enkelt vara att ge den mer motion.

Underliggande hälsoproblem

Om det inte funkar att ge din hund mer motion, eller om din hunds ålder begränsar hur aktiv den kan vara, kan det vara dags att titta lite närmare på vad som kan ligga bakom deras sömnlösa nätter. Odiagnostiserade hälsoproblem kan störa din hunds sömn i det tysta.

Hälsoproblem som t.ex. artrit, tandsmärta eller ångest kan påverka en hunds förmåga att koppla av och somna. Så det är viktigt att besöka veterinären regelbundet för att kunna upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede. En frisk hund är en glad hund och glada hundar är mer benägna att sova gott.

Dålig mat

Visste du att mat spelar en avgörande roll för din hunds allmänna hälsa? Detta inkluderar kvaliteten på deras sömn också. Att ge din lurviga vän en balanserad kost som är lämplig för deras ålder, storlek och aktivitetsnivå är viktigt inte bara för deras hälsa utan även för deras sömn. Så om du märker att din hund är vaken mer under natten så kan det vara kopplat till vad de äter.

Är det någon i familjen som matar din hund i smyg under bordet? Äter din hund för mycket eller för lite? Dåliga kostval eller födoämnesallergier kan leda till magproblem som kan hålla din hund vaken. Rådgör med din veterinär om du märker av sömnproblem som du tror kan vara relaterade till mat, så att du kan ge din hund den mest lämpliga maten.

Miljöfaktorer

Miljön där din hund sover kan ha en stor betydelse för deras förmåga att sova gott. Höga ljud, en obekväm säng eller extrema temperaturer kan störa deras sömn. Att skapa ett tyst, bekvämt och säkert sovutrymme för din hund, borta från störningar, främjar en bättre sömn. Så ge din hund en lugn plats där den kan koppla av och sova gott.

Hitta en hundsäng som passar din hunds sömnpreferenser. Vår Topology hundsäng som är designad av Omlet är ett utmärkt val då du kan välja mellan olika bäddmadrasser så att du kan hitta det material som din hund gillar bäst. Det kan vara svårt att välja en favorit, eftersom de alla är designade för att enkelt kunna dras av och på och de kan slängas direkt i tvättmaskinen. Lägg till ben under hundsängen så att den höjs upp från marken, för bättre hygien och en förbättrad luftgenomströmning. För att hjälpa oroliga hundar att känna sig mer trygga, kan du också lägga till en Fido Nook lyxig hundsäng så att din hund har en trygg plats att dra sig tillbaka till när den behöver sova.

Omlets bolsterbädd är ett annat bra alternativ för att ge din hund en bra sömn. Den har en memory foam-madrass och en kudde för hela kroppen som är vinklad för att bekvämt stödja deras huvud när de slumrar. Detta är en säng som är så bekväm att den kan konkurrera med soffan.

Förändringar i deras rutin

Hundar älskar rutiner. Störningar i deras dagliga rutiner kan orsaka stress och oro som i sin tur kan leda till sömnstörningar. Så om du har märkt att din hunds sömnmönster förändras, kolla om det kan bero på någon av dessa saker:

  • En ny familjemedlem har tillkommit – antingen en människa eller ett husdjur
  • Flytt till en ny bostad
  • Nya mattider
  • Nya rutiner vad gäller motion eller aktiviteter

Vilken som helst av dessa faktorer kan orsaka stress för din hund, vilket i slutändan kan påverka deras sömn. Så om du har några kommande eller nya förändringar på gång hemma, gör ditt bästa för att behålla din hunds dagliga rutin så mycket som möjligt och inför förändringarna gradvis om det är möjligt, så kan du hjälpa till att minimera stress och främja bättre sovvanor för din hund.

Så här kan du förebygga eller bekämpa sömnproblem

När det gäller att ta itu med din hunds sömnproblem är det bäst att ha ett mångfacetterat tillvägagångssätt som är skräddarsytt för deras specifika behov. Använd listan ovan som en riktlinje för att se till att alla deras behov är uppfyllda; att du ger din hund regelbunden motion, en balanserad kost och en lugn sovmiljö. När du har bockat av alla dessa faktorer finns det några saker till som du kan göra för att säkerställa att din hund har sunda sovvanor.

Försök att ha en lugn rutin innan läggdags. Du kan till exempel ge din hund en mild massage till lugnande musik. Detta kan hjälpa din hund att slappna av och förbereda den för en god natts sömn – plus att tiden ni spenderar tillsammans är en extra bonus. Om du är osäker, sök råd från en veterinär som kan ge värdefulla insikter och personliga strategier för att effektivt hantera din hunds specifika sömnrelaterade problem.

Omlet och din hund

På Omlet förstår vi hur viktigt det är att tillgodose alla hundars olika sömnmönster och behov. Det är därför vi designar hundsängar för att passa hundens ergonomi och med slitstarka högkvalitativa tyger som testats för att klara hundars behov av att sträcka sig, vända sig om och rulla i sömnen. Alla våra produkter är tillverkade med din hunds komfort och välbefinnande i främsta rummet, och vi har en rad innovativa lösningar som ger dem den vila de förtjänar. Från mysiga hundsängar till bekväma hundkrypin, vi strävar efter att förbättra sömnupplevelsen för alla hundar, så att de kan vakna utvilade och vara redo för en ny dags äventyr.

En hund sover på Omlets bolsterbädd - vad påverkar min hunds sömn

 

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *