Omletbloggen

7 roliga motionsidéer för dig och din hund

Att hålla din hund aktiv är viktigt både för deras fysiska hälsa och mentala välbefinnande. Även om promenader runt kvarteret är bra, behöver du och din hund ibland lite variation när ni motionerar. Då passar det bra med dessa 7 annorlunda och roliga motionsidéer för din hund och dig . Här hittar du idéer som alla hundar och människor kan njuta av tillsammans.

Flickor tittar på en hund i Omlets Topology hundsäng

Variera hundpromenaderna

Variera dina dagliga promenader runt kvarteret genom att leta upp nya ställen där du och din hund kan promenera. Även om hundar gillar rutiner, så gillar de nya dofter och upplevelser också. Så istället för att hålla er till samma gamla väg, försök att utforska nya stigar, parker eller naturreservat. Det finns en massa nya sevärdheter och dofter som väntar på att bli upptäckta när ni ger er ut i naturen.

Förbered så här: Börja med att undersöka var det finns hundvänliga stigar eller parker i ditt område. Du behöver förmodligen inte köra långt för att hitta nya stigar eller parker att utforska. Eftersom du kommer att upptäcka nya omgivningar, se till att din hund har på sig hundhalsband och koppel och att den är ID-märkt. Ta med vatten och snacks för er båda och kanske även en kuddsäng som passar för resor så att din hund kan sova gott på vägen hem.

Fördelar med att variera hundpromenaderna: Att variera hundpromenaderna ger mycket mental stimulans för din hund och låter den få utlopp för sina naturliga instinkter. Att utforska nya miljöer håller hundens sinne skarpt och är bra för deras allmänna välbefinnande.

Lekar som går ut på att kasta och hämta

Apport är en klassisk lek och ett effektivt sätt att träna din hund. Och det bästa är att det inte krävs mycket jobb för att leka denna roliga lek tillsammans. Hitta helt enkelt en öppen plats, som en trädgård eller en hundpark, och låt din hund springa efter en boll eller en frisbee. Att leka apport är inte bara roligt utan också bra för att förbättra din hunds smidighet och koordination.

Förbered så här: Välj ett säkert område som är fritt från hinder eller faror. Se till att det är en plats som gör det möjligt för hundar att vara utan koppel och där det är säkert för dem att springa fritt. Börja med korta kast av en boll, frisbee eller en hundleksak och öka gradvis avståndet ju bekvämare din hund blir. Och glöm inte att ta med dig en hundskål med vatten, då din hund behöver dricka mycket vatten.

Fördelar med apport: Att leka apport är en jättebra form av hundträning eftersom det hjälper till att hålla din hunds hjärta och blodkärl friska, samtidigt som det stärker deras muskler. Men det kanske bästa med att leka apport är att det stärker relationen mellan dig och din hund, vilket är guld värt.

Agilitykurs utomhus

Har du någonsin sett tävlingar i agility för hundar på TV och undrat om din hund också kan bli proffs på att hoppa över hinder? Det enda sättet att få veta detta är genom att prova. Att träna är ett fantastiskt sätt att utmana din hund både mentalt och fysiskt. Och det kan vara så enkelt som att sätta upp tunnlar, hopp och andra hinder i din egen trädgård. Du och din hund kommer att älska hur roligt det är att träna agility utomhus och hur givande det är för hundar av alla åldrar och raser.

Förbered såhär: När det gäller agility behöver du inte köpa dyr utrustning med en gång. Du kan använda saker som redan finns i ditt hem och trädgård som passar din hunds storlek och kompetensnivå. Kartonger, tvättkorgar eller ditt barns orangea leksakskoner är alla perfekta saker som du kan använda för att bygga en agilitybana för nybörjare. Börja med små hinder och introducera gradvis mer avancerade utmaningar allt eftersom din hund blir bättre.

Fördelar med detta: Agilityträning är jättebra träning för hundar eftersom det förbättrar deras balans, koordination och problemlösningsförmåga. Det bygger också upp deras självförtroende och stärker bandet mellan er två.

Simning

Om din hund gillar vatten är simning utmärkt motion för hela kroppen och är bra att ha med i din hunds träningsrutin. Men hur vet du om din hund gillar att simma? Börja med att hitta en hundvänlig strand, sjö, eller pool där din hund kan plaska omrking för att testa om den gillar att vara i vatten. Även om din hund inte doppar hela kroppen, kommer plaskandet i vattnet att ge tillräckligt med motion. Simning är särskilt bra för äldre hundar eller de med ledproblem.

Förbered såhär: Om din hund aldrig har simmat förut eller om du inte är säker på att de vet hur man simmar, börja med att välja ett ställe med lugnt och grunt vatten. Detta gör att din hund försiktigt kan utforska möjligheten att simma utan att den måste göra det. Och se alltid till att ha rätt produkter när du ger din hund ett dopp – fundera på om du ska skaffa en livväst för hundar för ökad säkerhet. Du behöver också ett korrekt märkt hundhalsband, en gammal handduk för att torka hunden torr och några godsaker för hundar som den kan njuta efter droppet.

Därför är simning bra för hundar: Simning är en motionsform som är skonsam mot din hunds leder. Din hund kommer att få ett ordentligt träningspass utan att belasta sina ben. Men det bästa med simning är att det är ett bra sätt att svalka sig på sommaren.

Ordna en skattjakt med godsaker inomhus

När vädret ute är för kallt eller regnigt för att träna utomhus kan du skapa lite motionstillfällen inomhus istället. En skattjakt med godsaker är ett roligt sätt att hålla din hund mentalt stimulerad samtidigt som det får den att röra på kroppen. Och det kan vara så enkelt som att gömma godsaker runt huset och låta din hund använda sin nos för att nosa upp dem.

Förbered så här: Nyckeln till att göra en jakt på godsaker inomhus kul för din hund är att välja många olika gömställen. Så du kan verkligen bli kreativ. Medan din hund är i ett annat rum, kan du diskret gömma hundgodsaker under möbler, bakom dörrar, eller till och med inuti deras hundbur. När din hund blir bättre på att hitta godsakerna på de enkla gömställena, kan du successivt öka svårighetsgraden genom att välja svårare gömställen.

Därför är det bra att ordna en skattjakt med gömda godsaker inomhus : En jakt på godsaker inomhus är ett bra sätt att engagera din hunds luktsinne och samtidigt ge den mental stimulans. Att spendera tid med att “jaga” och sniffa hjälper också till att förhindra att din hund blir uttråkad eller beter sig destruktivt.

Interaktiva leksaker och lekar

Om det finns någon motionsform som garanterat tröttar ut din hund oavsett väder, så är det att leka med dig och deras interaktiva leksaker. Leksaker och lekande ser inte bara till att din hund får tillräckligt med motion och att den är engagerad och sysselsatt, det är ett också bra sätt att utmana din lurviga vän. Det finns många olika leksaker och spel som pusselleksaker, bollar som släpper ut godsaker eller interaktiva lekmattor så att du kan utmana och träna din hunds problemlösningsförmåga.

Förbered så här: För mycket av det goda kan leda till att hundar blir överväldigade och det gäller även leksaker. Så avsätt tid varje dag när du tar fram en eller två leksaker och leker med din hund. Om det är en ny leksak, introducera den för din hund i förväg när hunden är ensam, så att den kan rikta all sin uppmärksamhet på det nya föremålet. Försök att rotera leksakerna varannan vecka så att din hund inte tröttnar på dem.

Därför är interaktiva leksaker och lekar bra: Interaktiva hundleksaker och lekar är perfekt för att ge din hund motion, då de ger din hund mental stimulering och ser till att den inte är uttråkad. Om du bor på ett ställe där vädret gör att det ofta är svårt att leka utomhus, är hundleksaker extra viktiga för din hunds fysiska hälsa och mentala välbefinnande.

Hinderbana inomhus

Vem sa att man bara kan bygga hinderbanor utomhus? När det inte är lämpligt att leka utomhus på grund av vädret, ha kul hemma istället och gör en egen hinderbana. Du behöver återigen inte köpa någon dyr utrustning – använd helt enkelt saker du redan har som stolar, kuddar och kartonger för att skapa det ultimata hundäventyret inomhus. Se bara till att ge din hund ett särskilt utrymme i ditt hem där den kan springa genom tunnlar, hoppa över hinder och springa mellan stolpar utan att skada sig själv eller din inredning.

Förbered så här: Börja med att röja bort saker från en plats i ditt hem där du kan bygga hinderbanan på ett säkert sätt. Välj ett rum som är tillräckligt stort för din hund baserat på deras storlek och ta bort alla möbler eller föremål som kan skada den eller som din hund kan bli skadad av. När du väljer föremål för hinderbanan, välj stabila saker som inte välter lätt – det här handlar om att ha kul, så se till att inte använda något som kan orsaka skada eller gå sönder.

Därför är en hinderbana inomhus bra: Hinderbanor inomhus ger bra fysisk träning och ökad mental stimulans för din hund. De repetitiva rörelserna som krävs för att ta sig igenom hinderbanan lär hunden lydnad och smidighet, vilket är bra för din hunds kropp och sinne.

Omlet och din hund

Oavsett väder är det viktigt att din hund är aktiv och sysselsatt så att den mår bra. Oavsett om du utforskar naturen eller är kreativ med inomhusaktiviteter, finns det många sätt att ge din hund motion och underhållning. På Omlet förstår vi hur viktigt det är med motion för alla husdjur och det är därför vi har ett brett utbud av produkter som är utformade för att stärka bandet du har med ditt husdjur. Från hundsängar till hundhalsband och koppel, vi tillverkar de produkter din hund behöver oavsett vilken aktivitet ni ägnar er åt. Så gå ut, ha kul och börja träna med din hund.

En terrier sitter upp i Omlets krypinsäng

 

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *